Pollet Group

De Pollet Group, een verzameling bedrijven actief op het gebied van waterbehandeling, zwembaden en gezondheidszorg, zocht naar digitale oplossingen om hun groei te ondersteunen en verschillende diensten te centraliseren. Uiteindelijk kwamen ze terecht bij 9altitudes, die hen begeleidde in een digitaal transformatietraject en hielp bij het vormgeven van hun digitale rode draad.

Een consistente en efficiënte groei

Vanwege de aanzienlijke groei binnen de Pollet Group is het een uitdaging om bedrijven op een consistente en efficiënte manier op te nemen en te integreren in het ecosysteem, zonder afbreuk te doen aan de unieke identiteit van elk bedrijf. Frederiek Demyttenaere, Application Manager bij Pollet Group, verduidelijkt: “We streven ernaar om blijvend te groeien, zodat we als groep een steeds belangrijkere partner worden voor bedrijven in heel Europa. Deze groei gaat uiteraard gepaard met het professionaliseren van verschillende aspecten binnen de groep. We moeten proberen synergiën te creëren en logistieke processen te stroomlijnen over de verschillende bedrijven en landen heen.”

“Een oplossing voor deze uitdagingen is flexibiliteit, waardoor informatie op een correcte en snelle manier naar alle bedrijven kan gaan”, legt Frederiek uit.

Uitdagingen voor Pollet Group

De groei binnen de groep

Consequent en efficiënt bedrijven opnemen in de groep en integreren binnen het ecosysteem.

Monitoring van de supply chain

Uitdaging om goederen op een efficiënte en snelle manier te verkrijgen en inzichten krijgen in leveranciers, kostprijs van transport,…

Inspelen op vraag van klanten

Inzichten krijgen in de behoeftes van de klanten om beter te kunnen inspelen hierop.

“Een oplossing voor deze uitdagingen is flexibiliteit, waardoor informatie op een correcte en snelle manier naar alle bedrijven kan gaan.”

Frederiek Demyttenaere

Application Manager bij Pollet Group

De kern: Microsoft Dynamics 365

Eén van de hulpmiddelen die de Pollet Group helpt om flexibel te zijn, is het ERP-systeem van Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management. Frederiek Demyttenaere legt uit: “We geloven sterk in het delen van informatie, en dit kunnen we maximaal bereiken als we allemaal dezelfde toepassing gebruiken.”

Lieven Amez, General Manager bij Micron (één van de bedrijven binnen Pollet Group), verduidelijkt: “Microsoft Dynamics 365 vormt de kern van onze processen bij Micron. Zowel het order-to-cash-proces, het inkoopproces als het volledige productieproces zijn gebaseerd op dit ERP-systeem. Met andere woorden, als de tool één dag niet zou functioneren, zou er weinig werk verzet kunnen worden.” Lieven voegt eraan toe: “De uiteindelijke migratie van het oude ERP-systeem naar het nieuwe verliep zeer soepel. We zijn live gegaan op 2 januari 2024 en waren al in staat om de volgende dag de eerste goederen te verzenden.”

Het begeleiden van de operator op de werkvloer

Een andere toepassing waarmee de Pollet Group aan de slag is gegaan, is de shopflooroplossing Tulip. “Tulip is een applicatie die operators op de werkvloer ondersteunt bij het assembleren van producten”, legt Frederiek uit.

“Concreet gebruiken we Tulip om een productieorder te doorlopen. De operator haalt de benodigde producten uit het magazijn, gaat naar zijn werkplek en start het productieorder met behulp van Tulip. Hij registreert de gebruikte componenten en meldt het product als gereed zodra het is geassembleerd. Gedurende het hele proces wordt de operator ondersteund: hij kan nieuwe producten aanvragen en informatie vinden over hoe het product moet worden geassembleerd en verpakt."

”Gezien de Pollet Group dit proces voorheen op papier registreerde, konden ze snel resultaten zien met Tulip. Volgens Frederiek heeft Tulip een meerwaarde voor hen op drie verschillende vlakken. “Het is een low-code platform, wat het gemakkelijk aanpasbaar maakt. Bovendien is het een cloudoplossing, waardoor er weinig infrastructuur ter plaatse nodig is. Ten slotte is Tulip specifiek gebouwd voor operatoren en assemblageactiviteiten. Doordat alles tegenwoordig online gebeurt via Tulip, worden er veel minder fouten gemaakt en besparen operatoren ook tijd voor andere taken.”

Geautomatiseerde facturatiestromen

Om de facturatiestroom binnen de Pollet Group efficiënter te maken en af te stappen van een papieren facturatiestroom, heeft het bedrijf gekozen voor de combinatie van 9A Raptor Document Warehouse, Cofax en Microsoft Dynamics 365 Finance. Volgens Frederiek heeft deze combinatie geleid tot een volledig online en digitaal proces voor de verwerking van aankoopfacturen. “Wanneer een factuur binnenkomt via e-mail of een ander digitaal formaat, wordt deze direct zichtbaar gemaakt en wordt er een workflow gegenereerd om ervoor te zorgen dat de factuur op de juiste plaats en bij de juiste persoon wordt goedgekeurd en geboekt.”

Daarnaast maakt de Pollet Group ook gebruik van de 9A Raptor Document Warehouse oplossing voor andere afdelingen. Frederiek verduidelijkt: “We willen alle documenten die worden gebruikt in onze digitale producten opslaan in 9A Raptor Document Warehouse.”

De resultaten voor Pollet Group

Geïntegreerde systemen en afdelingen

De oplossingen van Microsoft, Tulip en 9altitudes zijn geïntegreerd met elkaar, wat ervoor zorgt dat data doorheen de verschillende applicaties en afdelingen stroomt.

Minder manuele fouten

Door de stap te zetten van papier naar digitaal binnen de assemblage- en financeafdeling vermijdt Pollet Group manuele fouten.

Tijd uitsparen

De geautomatiseerde en digitale workflows zorgen ervoor dat tijd vrijkomt om andere, belangrijkere taken op te nemen.

Flexibiliteit

De oplossingen zijn flexibel en maken het mogelijk om snel in te spelen op veranderingen.

Eén bron van de waarheid

Doordat de oplossingen geïntegreerd zijn, kijken verschillende afdelingen naar dezelfde data en wordt één bron van de waarheid gecreëerd.

“We geloven sterk in het delen van informatie, en dit kunnen we maximaal bereiken als we allemaal dezelfde toepassing gebruiken."

Frederiek Demyttenaere

Application Manager bij Pollet Group

De samenwerking

“We zijn al meer dan 20 jaar partner van 9altitudes”, aldus Frederiek. “Ze hebben altijd een partnerrol vervuld, er is wederzijdse communicatie en respect. Ze luisteren naar wat we nodig hebben, helpen ons en adviseren ons waar nodig. We kunnen altijd ten rade gaan bij hen en zijn ervan overtuigd dat we voor elke vraag die we hebben een antwoord krijgen.”

Verdere stappen

Voor Pollet Group is de digitale stap zojuist gezet: “Het eerste bedrijf, Micron, is momenteel live met Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management”, aldus Frederiek. “Het is de bedoeling dat de overige vijftig bedrijven ook op dit platform zullen aansluiten.”

“Verder geloven we sterk in Microsoft, de producten die ze aanbieden en de naadloze integratie tussen deze producten,” zegt Frederiek. “Artificiële Intelligentie zal in de toekomst van groot belang zijn, en je merkt dat Microsoft daar sterk op inzet. Voor ons is het gebruik van Microsoft Dynamics 365 dan ook een logische evolutie, omdat het sterk geïntegreerd is met andere Microsoft-oplossingen. Voeg daar de AI-component aan toe, en je krijgt een volledige omgeving waarin data wordt gebruikt en gedeeld door onze medewerkers, in combinatie met AI. Juist die integratie zal van groot belang zijn om in de toekomst krachtig te blijven.”

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief