Sectoren & Domeinen

Maakindustrie

De productie-industrie evolueert voortdurend met nieuwe trends uit de markt. Alleen door volledig mee te gaan in de overgang naar Industrie 4.0 kunnen productiebedrijven concurrerend blijven en overleven in deze mondiale markt.

Neem de route naar
industrie 4.0

9altitudes heeft +750 referenties in de productiesector waarin we 3 hoofdcategorieën hebben gedefinieerd:

Projectmatige productie wordt gekenmerkt door de complexiteit en het unieke karakter van de producten. Elke klant heeft een specifieke behoefte en dat betekent dat elke nieuwe opdracht uniek is en gepaard gaat met zijn eigen reeks uitdagingen.

Procesgerichte productie verwijst naar bedrijven die werken met formules en fabricagerecepten. Deze industrie is vaak gerelateerd aan de voedingsmiddelen-, dranken-, chemische, farmaceutische of zelfs biotechnologische industrie.

Discrete productie is een productietype dat materialen op een gestructureerde manier combineert om een afzonderlijk product in serie te maken, dat uit elkaar kan worden gehaald.


Uitdagingen in productie

Productiebedrijven staan voor veel specifieke opgaven om de uitdagingen van de wereld van morgen aan te kunnen. Nieuwe technologieën bieden eindeloze mogelijkheden om een pad uit te stippelen naar industrie 4.0.

Kortere time-to-market

Een snellere time-to-market heeft een positief effect op de relatie met de klant, ook al betekent dit dat er meer uitdagingen moeten worden overwonnen in termen van ontwerpdeadlines en fabricageprocessen.

Producten op maat

De toenemende personalisering van producten sluit aan bij de sterke en toenemende marktvraag. Dit brengt meer productconfiguraties en complexiteit met zich mee die moeten worden beheerd.

Evolutie van bedrijfsmodellen

De wereld wordt meer en meer een dienstenmarkt, en niet alleen een productmarkt: nieuwe klantencultuur, pay-per-use model... zoveel nieuwe trends die een impact hebben op de moderne industrieën.

Kostenoptimalisatie

Aangezien de markt wereldwijd steeds agressiever wordt, moeten productiebedrijven in staat zijn de beste prijzen voor hun producten te bieden. Bedrijven moeten hun ontwerp-, productie- en buitendienstactiviteiten kunnen aanpassen op basis van real-time inzichten.

Groene productie

Niet alleen het leveren van de beste producten en diensten is belangrijk. Productiebedrijven moeten rekening houden met CSR (Corporate Social Responsibility) door proactief te zijn op het gebied van sociale en milieuoverwegingen.

Stuur ons een bericht

Digitale bedrijfstransformatie is wat wij doen. We zorgen ervoor dat organisaties klaar zijn om te leveren aan de eindklant van vandaag en die van morgen. Dankzij onze expertise in de sector zijn wij in staat om snelheid en kwaliteit te combineren in jouw digitale transformatie reis.

Blijf op de hoogte!