9A Services Management

9A Services Management bevat innovatieve functionaliteit waarmee serviceorganisaties kunnen inspelen op snel veranderende marktomstandigheden.

Digitale transformatie

Digitale transformatie staat op de strategische agenda van veel dienstverlenende organisaties. Wij ondersteunen zakelijke dienstverleners bij hun digitale transformatie met het Microsoft platform en onze eigen oplossingen. Dit doen we onder andere door Microsoft Dynamics 365 oplossingen (CRM en ERP) te implementeren.

Dankzij digitale transformatie is het mogelijk om betere relaties met klanten en opdrachtgevers te onderhouden, medewerkers productiever te laten werken, interne processen te verbeteren en diensten te innoveren.

Innoveren dankzij cloud-technologie

Innoveren dankzij cloudtechnologie

Dankzij het innovatieve en flexibele cloudplatform van Microsoft is het voor dienstverlenende organisaties eenvoudig om nieuwe verdienmodellen te introduceren.

Daarnaast kun je op een moderne en innovatieve manier samenwerken met collega's, klanten, leveranciers en externe partijen. Hierdoor kun je meer toegevoegde waarde bieden aan je klant.

Functionaliteiten

Field Service
Project Service
Work Orders
Visual Planning
Skill Matching
Project Management
Field Service app
Inventory management

(inclusief submagazijnen zoals servicewagens)

Bied de best mogelijke klantervaring

Als dienstverlener sta je voor veel verschillende uitdagingen. Van het samenwerken met partners tot het bijhouden van installaties en/of klantgedrag om uiteindelijk een proactieve klantenservice te bieden en uit te blinken in waar jij het beste in bent.