Microsoft's Cloud for Sustainability kan helpen bij het bereiken van “net zero”.

  • 19/02/2024

Bedrijven over de hele wereld streven naar net zero emissies en milieuvriendelijke praktijken in hun streven naar duurzame productie en minder aantasting van het milieu, naast andere maatstaven voor succes. Sommige bedrijven wenden zich tot Microsoft Cloud for Sustainability om te helpen bij deze inspanningen.

Met behulp van dit platform kunnen bedrijven nu hun effecten op het milieu bijhouden en beheren. Cloud for Sustainability past innovatieve machine learning en gegevensanalyse toe om verbeterpunten te vinden. Bedrijven vertrouwen erop bij het analyseren van verschillende duurzaamheidscijfers zoals koolstofuitstoot en energieverbruik. Daarnaast stelt de software hen in staat om duurzaamheidsstrategieën te creëren die zijn afgestemd op hun bedrijfspraktijken en zijn aangepast voor succes.

Microsoft Cloud voor duurzaamheid

Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je deze software nu kunt gebruiken om het energieverbruik in realtime bij te houden en te analyseren. Aan de hand van de resultaten kan je inefficiënties opsporen in de manier waarop jouw bedrijf energie gebruikt. Dankzij de analyse kan je processen invoeren die je CO2-uitstoot verlagen en je energie-efficiëntie verbeteren.

Bedrijven kunnen Cloud for Sustainability ook gebruiken om aspecten als afvalproductie en waterverbruik bij te houden en op de lange termijn te verminderen. Daarnaast biedt de software tools die het registreren van koolstof en andere opties voor het compenseren van milieu-uitstoot ondersteunen. Het moedigt bedrijven ook aan om te investeren in projecten die gebruik maken van hernieuwbare energie.

Over het geheel genomen is Microsoft Cloud for Sustainability een tool die bedrijven kunnen gebruiken om hun impact op het milieu te verminderen en hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. Het biedt bruikbare informatie die bedrijven kunnen toepassen bij het bijhouden van hun uitstoot van broeikasgassen. Tot slot beveelt het oplossingen aan die bedrijven kunnen toepassen om net zero emissies te bereiken - waardoor het een onmiskenbare hulp is voor bedrijven die ervoor willen zorgen dat hun bedrijfspraktijken niet schadelijk zijn voor het milieu.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief