sectoren & domeinen

Lidmaatschap diensten

Als ledenorganisatie draaien je dagelijkse activiteiten om het creëren van sterke relaties tussen de leden en de organisatie door middel van gedeelde waardes en betrokkenheid, met als doel het bieden van een geweldige ervaring. Je bent gespecialiseerd in het bieden van oplossingen en advies op maat, gericht op de behoeften van je leden, en je streeft naar een proactieve ondersteuning en expertise. Met een toewijding om obstakels te overwinnen en de tevredenheid van leden te vergroten, ben je bedreven in het omgaan met uitdagingen om een uitzonderlijke service te bieden.

Verzeker je van een toekomst door de kracht van digitalisering te benutten en geïntegreerde oplossingen te implementeren

Lidmaatschapsorganisaties omvatten een breed scala aan operationele processen gericht op het beheren van lidmaatschap en financiële activiteiten om efficiënt een diverse gemeenschap te ondersteunen. Deze organisaties staan voor unieke uitdagingen in vergelijking met productgerichte bedrijven, waar hun succes afhangt van de expertise en empathische vaardigheden van hun teamleden. Effectief bestuur, strategieontwikkeling, samenwerking en communicatie zijn cruciaal voor het bereiken van doelen.

De opkomst van digitale platforms biedt significante kansen voor lidmaatschapsorganisaties om hun potentieel te maximaliseren. Veel organisaties vertrouwen op externe partners om zich op hun kernfuncties te concentreren, waardoor het essentieel is voor lidmaatschapsorganisaties om digitalisering en geïntegreerde IT-oplossingen te omarmen om efficiëntie te verbeteren en een concurrentievoordeel te behalen.

Veelvoorkomende uitdagingen voor ledenorganisaties

Gebrek aan 360-graden overzicht
Complexe lidmaatschapmodellen
Gevarieerd beheer van relaties en leden
Facturatie & debiteurenbeheer
Events en cursussen verwerken
Gepersonaliseerde marketing

Zet je uitdagingen om in kansen met digitalisering

De structuur van jouw ledenorganisatie speelt een cruciale rol in hoe je omgaat met de specifieke uitdagingen die je tegenkomt. Hierbij is het essentieel om jouw technologische oplossingen af te stemmen op een strategie die jouw leden centraal stelt. Het creëren van een digitale rode draad die door jouw hele organisatie loopt, is van vitaal belang. Dit bouwt een stevig fundament voor je organisatie om schitterend te presteren, zelfs wanneer toekomstige uitdagingen op de loer liggen. Deze digitale harmonie zorgt voor vlottere communicatie, tilt de efficiëntie naar een hoger niveau en vonkt innovatie doorheen je hele team.

Voor bedrijven die lidmaatschapsdiensten aanbieden, is het van groot belang dat de technologie niet alleen aansluit bij het unieke bedrijfsmodel, maar ook steunt op een vloeiend geïntegreerde digitale infrastructuur. Deze strategische samenhang, gedreven door de digitale rode draad, vormt de basis voor groei en flexibiliteit. Het bereidt jouw organisatie voor om niet alleen de toekomstige uitdagingen aan te gaan, maar ook te overwinnen. Dit wordt bereikt door de relaties tussen leden en medewerkers te verbeteren, gebaseerd op kennis en vertrouwen. Hierdoor ontstaat een optimale ervaring en kunnen geïnformeerde beslissingen worden genomen door nauwkeurige inzichten.

Uitdagingen waarmee onze ledenorganisaties met succes zijn omgegaan

Personen met meerdere rollen en functies ondersteunen

In the common example that one person performs three different roles: manager at a company, owner of own company and lecturer at university.

Registratie van alle soorten lidmaatschappen en abonnees

For both individuals and companies. Includes all types of terms such as: calendar year vs broken year, pro rata calculation, split period, add free months for new joiners.

Groepen, commissies en samenwerkingsverbanden onderhouden

Keeping track of all participants with their roles and duration. Such as: boards, sections, departments, network and others.

Volledige omnichannel ledenservice aanbieden

Where members can submit questions, ask advice or give complaints. For example, via email, portal, chat, Teams, WhatsApp, Facebook and others.

Records en licenties voor accreditatiepunten bijhouden

Necessary for specific professions to meet quality standards. Professions such as: physical therapists, psychologists, real estate agents, physicians, etc.

Profiteer van standaard Microsoft-integraties

Outlook integration to synchronize emails, tasks and appointments. SharePoint integration for document management. Teams integration for collaborations (e.g. combined groups, committees and partnerships).

Regel je volledige debiteurenbeheer

Accounts receivable management from Dynamics 365 including collections, bank payments, reminders and dunning. Accounting is also fully covered.

Evenementen en trainingen bijhouden en factureren

Register participants, speakers, lecturers, etc. Capture their attendance with a QR code scan. All types of billing settings are supported.

Communiceer via het ledenportaal

Geef leden toegang tot hun eigen persoonlijke gegevens en de mogelijkheid om deze te wijzigen.

Ontdek hoe anderen het hebben gedaan

Ontgrendel het potentieel van de digitale rode draad en til jouw serviceactiviteiten naar nieuwe hoogtes

Geen enkel bedrijf is gelijk. Jouw bedrijf - en vooral jouw mensen - bepalen waar je je bevindt op je reis naar digitale transformatie, en wij staan klaar om jou de ondersteuning te geven die je nodig hebt. Of u nu een dienstverlenende organisatie bent, zoals een lidmaatschapsgedreven entiteit, of een productiebedrijf met een substantiële serviceafdeling, ons team staat klaar om u te helpen. Klaar om je reis te beginnen en nieuwe hoogten te bereiken? Geen probleem - wij staan voor je klaar.

Duik dieper in de oplossing die je zoekt:

Maakt jouw servicebedrijf al gebruik van de mogelijkheden van AI?

In dienstverlenende bedrijven is een overvloed aan gegevens een constante bezorgdheid. Het gebruik van Artificiële Intelligentie (AI) om deze gegevens te analyseren en er inzichten uit te halen, kan aanzienlijke optimalisaties opleveren. Dit is slechts een greep uit de talloze manieren waarop AI kan worden gebruikt om de activiteiten in jouw servicebedrijf te verbeteren.

Stuur ons een bericht

Digitale bedrijfstransformatie is wat wij doen. We zorgen ervoor dat organisaties klaar zijn om te leveren aan de eindklant van vandaag en die van morgen. Dankzij onze expertise in de sector zijn wij in staat om snelheid en kwaliteit te combineren in jouw digitale transformatie reis.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief