Document management oplossingen

Oplossingen voor documentbeheer verbeteren de samenwerking tussen teams door een centrale opslagplaats voor documenten te bieden, samenwerking in realtime en werken op afstand mogelijk te maken.

Gebruik jouw documenten in elke bedrijfsapplicatie

Bij het realiseren van jouw digitale rode draad wil je gestructureerde informatie door verschillende teams en applicaties laten stromen. Je wenst hetzelfde te doen met jouw documenten en semi-ongestructureerde informatie.

Daarom heeft 9altitudes specifieke software ontwikkeld die je helpt om met jouw documenten te werken, ongeacht welke bedrijfsapplicatie.

De voordelen van document management

Samenwerking in realtime
Met oplossingen voor documentbeheer kunnen teams in realtime samenwerken aan bestanden, wat de communicatie vergemakkelijkt en snelle beslissingen mogelijk maakt.
Eenvoudig wijzigingen bijhouden
Het versturen van verschillende versies van documenten behoort tot het verleden. Zorg ervoor dat alle betrokken partijen inzicht hebben in de geschiedenis van het document en indien nodig feedback of goedkeuring kunnen geven.
Toegang beheren
Beveiliging is essentieel. Met de juiste software voor documentbeheer kunnen bedrijven de toegang tot documenten controleren, zodat alleen bevoegd personeel documenten kan bekijken of bewerken.