Hoe intelligent kan je zijn?

  • 10/01/2022

Intelligentie is een eigenschap en heeft mede te maken met je probleemoplossend vermogen. Intelligentie is voor een deel aangeboren, maar voor een belangrijk deel word je naar gelang je meer ervaren wordt intelligenter.

Binnen jouw rol in het bedrijf is het praktisch om goed geïnformeerd te zijn. Als je de feiten kent, kan je het gesprek aangaan met je team en collega’s binnen het management.

Wat kan je er zelf aan doen?

  • Wees nieuwsgierig naar informatie
  • Stel de vraag achter de vraag
  • Zorg dat je toegang hebt tot data
  • Leer hoe je data kan analyseren
  • Zorg dat je data omzet in begrijpelijke acties

Wat kan 9A Smart Insights daaraan bijdragen?

Het blijkt vaak lastig om de gegevens vanuit Microsoft Dynamics D365 F&O of AX2012 goed te analyseren. Een rapport of lijstje met gegevens krijg je er nog wel uit, maar als je data wilt gaan combineren of als je een trend in beeld wilt brengen blijkt dat niet altijd eenvoudig. Power BI is een softwareproduct van Microsoft dat daarbij goed kan helpen, maar je moet wel eerst zelf aan de slag om een datamodel (vroeger in excel de Pivottable) te maken. Als je dat zelf niet kan, is er soms een IT-specialist die je kan helpen. 9A Smart Insights zorgt ervoor dat er een geavanceerd model wordt gegenereerd waarmee je direct aan de slag kan.

Waar moet dat toe leiden?

In korte cycli kan je actie ondernemen en die daarna weer meten om te bekijken wat het resultaat is. Je gaat je bedrijf of afdeling intelligenter maken: Business Intelligence zoals het bedoeld is.

Als je dat op de rit hebt gaan we weer een stap verder. Dan gaan we kijken of we de data die we hebben verzameld kunnen gebruiken om vooruit te kijken. Voorspellende analyse. Neem van ons aan, dat is nog best een zoektocht, maar je zal er zeker niet komen zonder de eerste stap te zetten!

Hoe intelligent wil jij zijn? Wees slim en maak gebruik van onze dataplatformmogelijkheden!

Wens je meer info rond Power BI en rapportering?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief