Hoe een BI-tool helpt om de war on talent tegen te gaan

  • 09/08/2022

Hoe trek je nieuwe werknemers voor jouw finance team aan? Kies voor gebruiksvriendelijke BI-tools die makkelijk aan te leren zijn en die overal toegankelijk zijn, zelfs van op je home office. Je (toekomstige) medewerkers zullen er alleen maar dankbaar voor zijn.

De war on talent woedt hevig. Vlaanderen kampt met een van de krapste arbeidsmarkten binnen Europa. De werkloosheid daalt, de tewerkstelling neemt toe en vacatures raken steeds moeizamer ingevuld. Zeker de gespecialiseerde finance- en accountingprofielen zijn meer dan gegeerd. Er is een tekort aan geschoolde werkkrachten, en goede kandidaten hebben dan ook keuze te over.

De beste werkplek, de beste tools

In de zoektocht naar talent betekent dit dat de beste werkplek wint. Ondernemingen hebben er dus alle belang bij om hier een tandje bij te steken. Let wel: een goede werkplek gaat niet alleen over de stoel waarop we zitten of over de after-work-drinks op vrijdag (al houden we je niet tegen om die te organiseren). Het gaat ook over de tools en applicaties die werknemers dagelijks moeten gebruiken. Vandaag stellen werknemers daarover heel wat eisen. Hoe eenvoudig zijn hun tools onder de knie te krijgen? En hoe is het gebruiksgemak? Zijn applicaties een bron van frustratie of van werkplezier?

Met 9A Smart Insights hebben bedrijven die met business intelligence (BI) tools willen werken alvast een streepje voor in de war on talent. 9A Smart Insights is een intelligent dataplatform gebaseerd op Power BI dat bedrijven in staat stelt om gegevensbronnen snel te extraheren en naadloos om te zetten in echte inzichten.

Wil je de relatie tussen war on talent en een goede BI-tool beter begrijpen? Hieronder enkele werknemersbehoeften
#1 Werknemers kunnen snel van start gaan

De juiste finance- en accountingprofielen vinden wordt steeds moeilijker. Tegelijk wordt van finance-medewerkers ook steeds meer verwacht. Ze moeten een bredere kijk hebben dan enkel op financiën, ze moeten multidisciplinair kunnen werken en vooruitkijken op toekomstige ontwikkelingen. In de competitieve markt van vandaag kan je er niet van uitgaan dat je meteen de witte raaf binnenhaalt die dat klaarspeelt. Vaak is het nuttiger om bepaalde skills en applicaties op de werkvloer aan te leren. En dan is het verkorten van de leercurve cruciaal.

Dat is perfect mogelijk met 9A Smart Insights. Dit snelstartpakket werkt met vooraf ingevulde contentpakketten die teams in staat stellen om dashboards op te zetten in een kwestie van uren, in plaats van dagen.

#2 Werknemers willen gebruiksgemak

Een nieuwe generatie van digital natives komt eraan. Deze generatie is het gewend om voor persoonlijk gebruik te werken met gebruiksvriendelijke smartphones en apps die vlotte communicatie en informatieoverdracht mogelijk maken. Diezelfde gebruiksvriendelijkheid wordt nu ook op de werkvloer verwacht. Digitale tools moeten vlot bedienbaar zijn, moeten snel delen van informatie toelaten, en moeten een aangename visuele interface hebben.

9A Smart Insights komt hieraan tegemoet, door middel van kant-en-klare BI Content Packs die toelaten om Power BI-objecten zoals rapporten, datasets, dashboards of Excel-werkmappen gemakkelijk op te stellen. Gegevens kan je op een krachtige en meeslepende manier visualiseren en omdat Smart Insights werkt met Power BI als frontend, is het eenvoudig om een aangepaste gebruikerservaring te bouwen.

#3 Werknemers willen thuis werken

De COVID-periode heeft thuiswerk een boost gegeven. Ook nu de pandemie min of meer onder controle is en werknemers teruggekeerd zijn naar het kantoor, geven veel werknemers de voorkeur aan een hybride werkomgeving, waarin ze deels thuis en deels op kantoor kunnen werken. Wil je dat als werkgever faciliteren, dan is het van cruciaal belang om een vlotte en veilige online toegang tot systemen en databases mogelijk te maken.

Doordat 9A Smart Insights cloudgebaseerd is, hebben medewerkers overal vlot toegang tot hun dashboards en rapporten via een webbrowser. 9A Smart Insights is bovendien gebaseerd op veilige Microsoft-technologie en maakt gebruikt van strenge cloud access security en end-to-end data encryptie.

Geef je werknemers de BI-tools die ze verdienen

Bedrijven zien meer en meer de waarde van BI-tools in. De kans is dus groot dat jouw werknemers er een aanzienlijk deel van hun tijd gaan aan spenderen. Wordt dit een aangename of een frustrerende ervaring? Dat ligt voor een groot deel in jouw handen. Met 9A Smart Insights voorzie jij jouw teams alvast van een platform dat ze eenvoudig onder de knie kunnen krijgen, en waar ze vlot toegang kunnen krijgen tot de informatie die ze nodig hebben, of ze nu thuis werken of op kantoor.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief