Field Service Management: efficiëntie en klanttevredenheid verhogen

Ontgrendel ongeëvenaarde efficiëntie en til jouw field service organisatie naar een hoger niveau met 9A Field Service gebaseerd op Dynamics 365 Field Service.

De belangrijkste uitdagingen binnen Field Service

In een snel veranderend zakelijk landschap met hogere klantverwachtingen, complexere producten en stijgende kosten voor grondstoffen en lonen, is de juiste tool van cruciaal belang. Daarnaast komen de uitdagingen van talentwerving, duurzaamheid en servicetransformatie om de hoek kijken. Ontdek hoe onze geavanceerde oplossing niet alleen helpt bij het optimaliseren van planning, het stroomlijnen van werkprocessen en het verbeteren van de klantbeleving, maar ook hoe je jouw organisatie aantrekkelijker maakt voor de Field Service techniekers van morgen.

Optimale planning

Optimale planning van service-interventies met minimale verloren tijd en een maximale klantervaring.

Hoogste First-Time-Resolution (FTR)

Hoogste First-Time-Resolution (FTR) dankzij de beschikbaarheid van expertise, reserveonderdelen, informatie en ondersteuning.

Volledig verbonden digitale processen

Volledig verbonden digitale processen minimaliseren gegevensinvoer en elimineren fouten en verliezen, waardoor facturering wordt versneld via naadloze integratie met andere applicaties.

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid die de verwachtingen van de klant overtreft, klantintimiteit en dienstverlening op basis van IoT.

Wat is Field Service Management Software?

Field Service Management software is een krachtige oplossing die bedrijven in staat stelt om hun buitendienstactiviteiten effectiever te beheren en te optimaliseren

Deze software stroomlijnt processen zoals 

  • planning
  • dispatching
  • taaktoewijzing
  • monitoring van buitendienstmedewerkers

Het stelt organisaties in staat om real-time inzicht te krijgen in de locatie en status van medewerkers, waardoor ze efficiënter kunnen plannen en reageren op serviceverzoeken. Met Field Service Management software kunnen bedrijven niet alleen de productiviteit van hun buitendienst verbeteren, maar ook de klanttevredenheid verhogen door snellere respons en betere communicatie.

Waarom investeren in Field Service Management software?

Operationele kosten verlagen

Verbeterde digitale processen betekenen minder repetitieve invoer van gegevens en handmatige taken, bijvoorbeeld: geautomatiseerde servicerapporten en digitale mogelijkheden voor urenregistratie en vakantieaanvragen. Een kortere doorlooptijd van service tot facturering resulteert in een lagere DSO.

Hogere productkwaliteit

Onze voortdurende praktische inspecties leveren waardevolle inzichten op voor productoptimalisatie. Digitale servicerapporten met checklists maken grondige analyse en optimalisatie mogelijk, wat resulteert in efficiëntere en klantgerichtere services.

Een betere klantervaring

Onze Field Service oplossingen zorgen voor één versie van de waarheid en gedeelde kennis binnen het bedrijf, beter inzicht en hogere first-time resolution rates. Verbeterde planning en geautomatiseerde processen zorgen voor efficiënte en klantgerichte dienstverlening.

Meer omzet

Vergroot de mogelijkheden met inzichten en meldingen voor cross-selling. Mis geen prijsaanpassingen meer met geautomatiseerde contractvoorwaarden. Optimaliseer de verkoop met toegang tot de volledige prijsgeschiedenis en inzichten. Koppel producten aan elkaar om inkomsten uit service te ontwikkelen.

9altitudes boost Field Service met Copilot

9altitudes boost Field Service met Copilot! Ontdek de groei, AI-innovatie en impact die jouw business niet mag missen.

Verbeter je buitendienstprestaties met 9A Field Service

In de moderne zakelijke wereld staan verschillende bedrijfsmodellen voor unieke uitdagingen. We nemen een diepgaande kijk in twee belangrijke sectoren en benadrukken hoe 9A Field Service, gebaseerd op Dynamics 365 Field Service, de sleutel is tot succes in deze complexe omgevingen.

Manufacturing & Supply Chain bedrijven: optimalisatie van Field Service

In het dynamische landschap van Manufacturing & Supply Chain bedrijven speelt Field Service een cruciale rol als verlengstuk van hun ERP-systeem. Deze bedrijven worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen, waaronder naadloze integratie van Field Service met ERP, beheer van technische operaties en personeelsverloop door pensionering van ervaren medewerkers.

De toenemende complexiteit van producten vereist dat veldtechnici ondersteuning krijgen van experts op afstand. Daarnaast is nauwkeurige verbruiksregistratie essentieel voor geautomatiseerde inkoop en MRP-activatie. Een helder overzicht van technische vaardigheden en beschikbaarheid van technici is van cruciaal belang voor planning en klantgerichte toewijzing.

Om aantrekkelijk te blijven voor nieuwe generaties en de kennisoverdracht te vergemakkelijken, moeten deze bedrijven zich heruitvinden als aantrekkelijke werkgevers. Technologie speelt hierbij een centrale rol, niet alleen om operationele efficiëntie te verbeteren, maar ook om nieuwe medewerkers aan te trekken. Ontdek 6 manieren waarop Field Service Management software je helpt in de war for talent.

Hoe begin je aan de zoektocht naar een field service management software die bij jouw bedrijf past en die beantwoordt aan jouw noden?

In deze whitepaper gaan we hierop in. We bekijken wat je mag verwachten van een field service management oplossing, welke features belangrijk zijn, en hoe je de zoektocht naar een geschikt pakket zo verstandig mogelijk aanpakt.

Technical Service bedrijven: excellence in Service Management

Voor Technical Service bedrijven draait alles om hoogwaardige service en complexe projecten. Een aangepaste Field Service Management-oplossing is onmisbaar om deze complexiteit effectief aan te pakken. Het bijhouden van assetlocaties en servicegeschiedenis, evenals inzicht in klantrelaties, zijn van essentieel belang.

Met de opkomst van de subscription economy evolueren Technical Service bedrijven naar as-a-service modellen met behulp van IoT. IoT speelt een cruciale rol bij real-time monitoring, onderhoud en proactieve services, wat leidt tot nieuwe inkomstenstromen en klantwaarde.

Uitdagingen zoals talentwerving en kennisoverdracht blijven prominent. Technologie is de sleutel tot het aantrekken van talent en biedt hoogwaardige service. Ontdek welke functionaliteiten jouw Field Service Management software moet hebben voor succes.

Onze oplossing: 9A Field Service gebaseerd op Dynamics 365 Field Service

De toekomst van Field Service Management begint met Dynamics 365 Field Service. Deze baanbrekende oplossing verhoogt de efficiëntie van buitendienstoperaties door naadloze integratie, herkenbaarheid en gebruiksvriendelijkheid te combineren. Wat Dynamics 365 Field Service onderscheidt, is de slimme inzet van geavanceerde technologieën zoals AI, IoT en cloud computing.

De integratie van 9A Field Service met Dynamics 365 Field Service tilt operationele mogelijkheden naar een hoger niveau. Met functies zoals geavanceerde tijdsregistratie, verbeterde kaartvisualisatie en meer, en ondersteund door de Our D9A Kickstart-methodologie voor snelle implementatie, is 9A Field Service de sleutel tot verbeterde buitendienstprestaties.

Betreed de toekomst van Field Service Management met 9A Field Service en Dynamics 365 Field Service. Ga verder dan traditioneel beheer en ontdek de kracht van geavanceerde technologieën voor ongeëvenaarde intelligentie en gebruiksgemak.

Ontdek de succesverhalen van onze klanten

Veelgestelde vragen
Wat is Field Service?

Field service management verwijst naar het proces van het plannen, beheren en optimaliseren van activiteiten buiten het kantoor, zoals servicebezoeken, reparaties en onderhoud, om de efficiëntie en klanttevredenheid te verbeteren.

Waarom is Field Service belangrijk?

Field Service helpt bedrijven kosten te verlagen, de productiviteit te verhogen, de klanttevredenheid te verbeteren en de operationele efficiëntie te optimaliseren door de inzet van hun techniekers te beheren.

Wat zijn enkele uitdagingen in Field Service?

Enkele uitdagingen in Field Service zijn het plannen en beheren van een grote buitendienst, het bijhouden van de productiviteit van buitendienstmedewerkers, hoge First-Time-Resolution dankzij beschikbaarheid van expertise, reserveonderdelen, informatie en ondersteuning, volledig verbonden digitale processen en klanttevredenheid die de verwachtingen van de klant overtreft.

Welke technologieën worden gebruikt in Field Service?

Technologieën zoals mobiele apparaten, Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) worden gebruikt in Field Service om processen te automatiseren en te optimaliseren.

Wat zijn enkele toekomstige trends in Field Service?

Enkele toekomstige trends in Field Service zijn augmented reality (AR) voor visuele instructies, predictive maintenance om problemen te voorspellen en geavanceerde analysetechnieken voor waardevolle inzichten uit Field Service-gegevens. Ook de lancering van Copilot in Dynamics 365 zal voor een revolutie zorgen in de dienstverlening.

Blijf op de hoogte!