Field Service: efficiëntie en klanttevredenheid verhogen

Ontgrendel ongeëvenaarde efficiëntie en til jouw field serviceorganisatie naar een hoger niveau met 9A Field Service gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Field Service.

Optimaliseer je field service, bied buitengewone dienstverlening en verrijk de klantbeleving.

In een snel veranderend zakelijk landschap met hogere klantverwachtingen, complexere producten en stijgende kosten voor grondstoffen en lonen, is de juiste tool van cruciaal belang. Daarnaast komen de uitdagingen van talentwerving, duurzaamheid en servicetransformatie om de hoek kijken. Ontdek hoe onze geavanceerde oplossing niet alleen helpt bij het optimaliseren van planning, het stroomlijnen van werkprocessen en het verbeteren van de klantbeleving, maar ook hoe je jouw organisatie aantrekkelijker maakt voor de Field Service techniekers van morgen. Ondersteun je organisatie met Field Service Management Software die gebaseerd is op gebruiksvriendelijke en vertrouwde Microsoft-technologie, naadloos geïntegreerd met AI om je medewerkers dagelijks te ondersteunen als een Copilot, waardoor je een voorsprong hebt op andere bedrijven.

De belangrijkste uitdagingen binnen Field Service die we voor onze klanten hebben aangepakt

Optimale planning

Optimale planning van service-interventies met minimale verloren tijd en een maximale klantervaring.

Hoogste First-Time-Resolution (FTR)

Hoogste First-Time-Resolution (FTR) dankzij de beschikbaarheid van expertise, reserveonderdelen, informatie en ondersteuning.

Volledig verbonden digitale processen

Volledig verbonden digitale processen minimaliseren gegevensinvoer en elimineren fouten en verliezen, waardoor facturering wordt versneld via naadloze integratie met andere applicaties.

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid die de verwachtingen van de klant overtreft, klantintimiteit en dienstverlening op basis van IoT.

Wat is Field Service Management software?

Field Service Management software is een krachtige oplossing die bedrijven in staat stelt om hun buitendienstactiviteiten effectiever te beheren en te optimaliseren.

Deze software stroomlijnt uitdagingen zoals:

  • Demand Management
  • Werk planning & dispatching
  • Digitale taaktoewijzing, ondersteuning & begeleiding
  • Digitale administratie afhandeling & debrief naar back-office
  • Proces inzichten & KPI-opvolging
  • En nog zoveel meer...

Het stelt organisaties in staat om real-time inzicht te krijgen in de locatie en status van medewerkers, waardoor ze efficiënter kunnen plannen en reageren op serviceverzoeken. Met Field Service Management software kunnen bedrijven niet alleen de productiviteit van hun buitendienst verbeteren, maar ook de klanttevredenheid verhogen door snellere respons en betere communicatie.

Waarom investeren in Field Service Management software?

Investeren in Field Service Management software levert het volgende op:

✓ Operationele kosten verlagen: Verbeterde digitale processen betekenen minder repetitieve invoer van gegevens en handmatige taken, bijvoorbeeld: geautomatiseerde servicerapporten en digitale mogelijkheden voor urenregistratie en vakantieaanvragen. Een kortere doorlooptijd van service tot facturering resulteert in een lagere DSO.

✓ Hogere productkwaliteit: Onze voortdurende praktische inspecties leveren waardevolle inzichten op voor productoptimalisatie. Digitale servicerapporten met checklists maken grondige analyse en optimalisatie mogelijk, wat resulteert in efficiëntere en klantgerichtere services.

✓ Een betere klantervaring: Onze Field Service oplossingen zorgen voor één versie van de waarheid en gedeelde kennis binnen het bedrijf, beter inzicht en hogere first-time resolution rates. Verbeterde planning en geautomatiseerde processen zorgen voor efficiënte en klantgerichte dienstverlening.

✓ Meer omzetVergroot de mogelijkheden met inzichten en meldingen voor cross-selling. Mis geen prijsaanpassingen meer met geautomatiseerde contractvoorwaarden. Optimaliseer de verkoop met toegang tot de volledige prijsgeschiedenis en inzichten. Koppel producten aan elkaar om inkomsten uit service te ontwikkelen.

Een investering in Field Service betaalt zich terug binnen het jaar. Daar zijn wij van overtuigd!

Ontdek hoe snel je bedrijf de investering in Field Service Management software terugverdient en je serviceafdeling naar nieuwe hoogtes brengt! Bereken moeiteloos je geschatte Return on Investment (ROI) en ontdek waarom bijna in alle situaties de ROI binnen één jaar wordt gerealiseerd.

Verbeter je buitendienstprestaties met 9A Field Service

In de moderne zakelijke wereld staan verschillende bedrijfsmodellen voor unieke uitdagingen. We nemen een diepgaande kijk in twee belangrijke sectoren en benadrukken hoe 9A Field Service, gebaseerd op Dynamics 365 Field Service, de sleutel is tot succes in deze complexe omgevingen.

Manufacturing & Supply Chain bedrijven: optimalisatie van Field Service

In het dynamische landschap van Manufacturing & Supply Chain bedrijven speelt Field Service een cruciale rol als verlengstuk van hun ERP-systeem. Deze bedrijven worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen, waaronder naadloze integratie van Field Service met ERP, beheer van technische operaties en personeelsverloop door pensionering van ervaren medewerkers.

De toenemende complexiteit van producten vereist dat veldtechnici ondersteuning krijgen van experts op afstand. Daarnaast is nauwkeurige verbruiksregistratie essentieel voor geautomatiseerde inkoop en MRP-activatie. Een helder overzicht van technische vaardigheden en beschikbaarheid van technici is van cruciaal belang voor planning en klantgerichte toewijzing.

Om aantrekkelijk te blijven voor nieuwe generaties en de kennisoverdracht te vergemakkelijken, moeten deze bedrijven zich heruitvinden als aantrekkelijke werkgevers. Technologie speelt hierbij een centrale rol, niet alleen om operationele efficiëntie te verbeteren, maar ook om nieuwe medewerkers aan te trekken. Ontdek 6 manieren waarop Field Service Management software je helpt in de war for talent.

Technical Service bedrijven: excellence in Service Management

Voor Technical Service bedrijven draait alles om hoogwaardige service en complexe projecten. Een aangepaste Field Service Management-oplossing is onmisbaar om deze complexiteit effectief aan te pakken. Het bijhouden van assetlocaties en servicegeschiedenis, evenals inzicht in klantrelaties, zijn van essentieel belang.

Met de opkomst van de subscription economy evolueren Technical Service bedrijven naar as-a-service modellen met behulp van IoT. IoT speelt een cruciale rol bij real-time monitoring, onderhoud en proactieve services, wat leidt tot nieuwe inkomstenstromen en klantwaarde.

Uitdagingen zoals talentwerving en kennisoverdracht blijven prominent. Technologie is de sleutel tot het aantrekken van talent en biedt hoogwaardige service. Ontdek welke functionaliteiten jouw Field Service Management software moet hebben voor succes.

UITGELICHT: Joulz boost Field Service met Copilot

Om voorop te blijven in de wereld van field service innovaties, toonde onze klant Joulz enorm enthousiasme om samen met ons deel te nemen aan de product preview van Copilot in Dynamics 365 Field Service. We helpen bij het testen en geven feedback over de mogelijkheden van Copilot, waarbij next-generation AI wordt ingezet om frontlinie serviceprofessionals te ondersteunen bij het vereenvoudigen van taken en het verkorten van de time to resolution.

9A Field Service gebaseerd op Microsoft Dynamics 365 Field Service

De toekomst van Field Service Management begint met Dynamics 365 Field Service. Deze baanbrekende oplossing verhoogt de efficiëntie van buitendienstoperaties door naadloze integratie, herkenbaarheid en gebruiksvriendelijkheid te combineren. Wat Dynamics 365 Field Service onderscheidt, is de slimme inzet van geavanceerde technologieën zoals AI, IoT en cloud computing.

De integratie van 9A Field Service met Dynamics 365 Field Service tilt operationele mogelijkheden naar een hoger niveau. Met functies zoals geavanceerde tijdsregistratie, verbeterde kaartvisualisatie en meer, en ondersteund door de D9A Kickstart-methodologie voor snelle implementatie, is 9A Field Service de sleutel tot verbeterde buitendienstprestaties.

Betreed de toekomst van Field Service Management met 9A Field Service en Dynamics 365 Field Service. Ga verder dan traditioneel beheer en ontdek de kracht van geavanceerde technologieën voor ongeëvenaarde intelligentie en gebruiksgemak.

Hoe begin je aan de zoektocht naar een Field Service Management software die bij jouw bedrijf past en die beantwoordt aan jouw noden?

In deze whitepaper gaan we hierop in. We bekijken wat je mag verwachten van een field service management oplossing, welke features belangrijk zijn, en hoe je de zoektocht naar een geschikt pakket zo verstandig mogelijk aanpakt.

Ontdek de succesverhalen van onze klanten

Veelgestelde vragen
Wat zijn de belangrijkste uitdagingen in het field service landschap?

a. Stijgende verwachtingen van klanten: klanten verwachten steeds meer gepersonaliseerde en directe dienstverlening.

b. Aanzienlijke kostenstijging van activa, grondstoffen, energie en personeel: extra druk op financiële middelen en de nodige strategieën om kosten te beheersen.

c. Voortdurende toename van productcomplexiteit: zorgt voor uitdagingen op het gebied van ontwerp, productie en onderhoud, waardoor bedrijven flexibel moeten zijn.

d. Ervaren werknemers verlaten de werkplek gaan of gaan op pension, in combinatie met een war on talent. Ontdek in deze blog hoe je de war on talent kan aangaan met Field Service Management software.

e. Klimaatverandering leidt tot een wereldwijde verschuiving naar duurzaamheid: het dwingt bedrijven om duurzame praktijken te omarmen en zich aan te passen aan milieuoverwegingen.

Hoe kan een field service-oplossing jou helpen bij het minimaliseren van downtime?

a. Je blijft op de hoogte van wat er speelt met real-time informatie. Het service team kan ter plaatse zijn voordat een probleem escaleert. Tijdens reparaties biedt de field service-oplossing een continue begeleiding en ondersteuning om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt. Na afloop biedt gedetailleerde analyse een dieper inzicht, waarmee je de oorzaken van problemen kan identificeren en toekomstige downtime kan voorkomen.

b. Met predictive maintenance kunnen potentiële problemen worden aangepakt voordat ze kritiek worden. Op die manier wordt downtime niet alleen geminimaliseerd, maar wordt je bedrijf ook proactiever en efficiënter in het beheren van service gerelateerde uitdagingen.

Wat zijn de voordelen voor servicemanagers bij het gebruik van een field service-oplossingen?

Dankzij efficiënte werkplanning en real-time dispatching kunnen taken optimaal worden verdeeld, waardoor servicemanagers een controle behouden over het team. Directe communicatie, zowel intern als met klanten, wordt vergemakkelijkt, wat bijdraagt aan een vlotte afhandeling van taken en een verhoogde klanttevredenheid. Bovendien geeft de geïntegreerde gegevensanalyse servicemanagers diepgaand inzicht in prestaties en biedt het de mogelijkheid om voortdurende verbeteringen te identificeren.

Hoe helpt een field service-oplossing administratief personeel?

Met een naadloze overgang naar een digitaal proces worden workflows geoptimaliseerd en operationele processen gemoderniseerd. Verbeterde planningstools stellen backoffice medewerkers in staat om taken effectiever toe te wijzen, terwijl direct inzicht in technici en voorraadniveaus een snelle respons mogelijk maakt. Deze samenwerking versterkt de efficiëntie, wat direct bijdraagt aan een verhoogde klanttevredenheid binnen je serviceteam. Maar het zorgt er ook voor dat je de operationele kosten verlaagt, verder uitgelegd in deze blog.

Wat zijn de belangrijkste factoren waar je op moeten letten bij het kiezen van een field service-oplossing?

a. Om te beginnen mag de oplossing geen standalone applicatie zijn, maar moet deze naadloos worden geïntegreerd in het end-to-end proces. Beslissers moeten ook kijken naar het behalen van zowel interne als klantdoelstellingen om maximale waarde te realiseren.

b. Een future-proof oplossing is onmisbaar; deze moet klaar zijn om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Zo wordt de keuze voor een field service oplossing een strategische investering, die niet alleen voldoet aan de huidige, maar ook aan de toekomstige behoeften. Deze whitepaper helpt jou op weg in het kiezen van Field Service Management software die bij jouw bedrijf past.

Hoe kan een field service-oplossing bijdragen aan kostenbesparing?

a. Door techniekers efficiënter in te zetten, wordt reistijd geminimaliseerd en kunnen meer werkorders op een dag worden voltooid.

b. De implementatie van predictive maintenance verschuift het reparatieproces naar een gunstiger tijdstip, wat niet alleen de kosten verlaagt, maar ook de operationele efficiëntie verhoogt.

c. Een hogere first time fix ratio draagt bij aan kostenbesparing door de noodzaak van terugkerende bezoeken te verminderen. Bovendien resulteert het verminderen van operationele en handmatige administratieve handelingen in een gestroomlijnde workflow, zo verminder je de arbeidskosten.

a. Vandaag groeit het besef meer en meer dat ondermaatse service geld kost. Meer nog, het risico op klanten verliezen is reëel na een slechte ervaring met customer service of field service. Hoe verander je jouw field service afdeling van kostenpost naar profit center? Ontdek het in dit artikel.

Hoe snel kan ik verwachten dat mijn investering in Field Service Management software zich terugverdient?

Wij zijn ervan overtuigd dat de investering in field service management software binnen een jaar terugverdiend kan worden. Dit wordt ondersteund door onze ervaring en feedback van klanten. Factoren zoals real-time informatie, predictive maintenance, efficiënte werkplanning en geïntegreerde gegevensanalyse dragen bij aan deze snelle ROI. In onze handige tool kan je zelf moeiteloos je geschatte Return on Investment (ROI) berekenen.

Welke technologieën, zoals IoT en AI, worden geïntegreerd in field service-oplossingen?

a. In field service-oplossingen strekken technologische integraties zich niet alleen uit tot technieken, maar omvatten ook andere essentiële processen. Van productie en assetbeheer (Ebom, Mbom, Sbom) tot customer service, sales en contractmanagement; deze oplossingen vormen een allesomvattend ecosysteem.

b. IoT is onmiskenbaar een dominante kracht binnen deze integraties. De groeiende connectiviteit van assets biedt mogelijkheden voor predictive maintenance, realtime-inzicht in sensoren en het oplossen van problemen nog voordat klanten ze ervaren. Het voorkomen van stilvallen van machines en productie, evenals het op afstand geven van commando’s aan machines, zoals een herstart, minimaliseert de noodzaak voor een technicus ter plaatse. Geïnteresseerd? Lees verder in onze ebook over de trends rond Field Service en technologieën zoals IoT en Augmented Reality.

c. De toekomst van field service-oplossingen wordt nog meer gekenmerkt door de integratie met AI. Deze technologie zal aanzienlijke voordelen opleveren, variërend van verhoogde productiviteit van medewerkers tot verbeterde kwaliteit en communicatie met klanten. Wist je dat we al een eerste case live hebben waarin Copilot Field Service een enorme boost geeft? Next-generation AI wordt momenteel ingezet om frontlinie serviceprofessionals te ondersteunen bij het vereenvoudigen van taken en het verkorten van de time to resolution. Het tijdperk van AI is aangebroken, en de voordelen zijn nu al merkbaar in de optimalisatie van diverse bedrijfsprocessen!

Wat zijn meetbare voordelen die bedrijven kunnen behalen met een field service-oplossing?

Een hogere first time fix ratio zorgt niet alleen voor tevreden klanten, maar vermindert ook de operationele kosten. Door een efficiëntere inzet van medewerkers worden resources optimaal benut, wat de algemene kostenstructuur ten goede komt. De digitalisering van processen draagt bij aan een verhoogde productiviteit, terwijl verbeterde communicatie leidt tot een hogere klantwaardering.

Welke rol spelen mobiele apps in field service-oplossingen voor techniekers?

Ze leveren een aanzienlijke productiviteitswinst op omdat papieren ontvangstbewijzen overbodig worden en er dus minder fouten worden gemaakt, wat resulteert in een snellere facturatie van uitgevoerde diensten. Bovendien fungeert een mobiele app als een waardevol digitaal hulpmiddel voor technici. Met functies zoals een digitale kennisbank, instructiehandleidingen en de mogelijkheid om op afstand ondersteuning te krijgen van collega's, wordt het oplossen van problemen efficiënter en effectiever. Bovendien kunnen mobiele apps gebruikmaken van geavanceerde technologieën zoals digital twins en projecties, waarbij veelvoorkomende handelingen als video worden weergegeven. Dit vergroot niet alleen de onafhankelijkheid van technici, maar versterkt ook de totale servicekwaliteit binnen de productie-industrie.

Hoe zorgen field service-oplossingen voor een naadloze communicatie tussen techniekers en administratief personeel?

Doordat zij binnen één en dezelfde applicatie werken, ontstaat er een digitale rode draad tussen de diverse afdelingen. Deze zorgt ervoor dat techniekers met de juiste informatie, onderdelen en assetgegevens op pad gaan, en dat de terugkoppeling van de technieker naar de backoffice direct plaatsvindt. Dit bevordert niet alleen de efficiëntie van de communicatie, maar versterkt ook de samenwerking tussen de teams binnen de serviceketen.

Welke beveiligingsmaatregelen worden toegepast in field service-oplossingen om de gevoelige gegevens te beschermen?

Zowel de applicaties als de devices zijn op meerdere manieren te beveiligen, denk aan tweestaps authenticatie, automatisch uitloggen of andere tools vanuit het Microsoft ecosysteem voor devicemanagement waarmee een device automatisch gewiped kan worden indien deze geen verbinding maakt met de cloud. Op deze manier wordt een robuuste beveiligingslaag toegevoegd, die de integriteit van de bedrijfsgegevens waarborgt.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van geavanceerde data-analyse en rapportage in field service-oplossingen?

Het gebruik van geavanceerde data-analyse en rapportage in field service-oplossingen biedt aanzienlijke voordelen om beslissingen te nemen. De data afkomstig van machines in het veld en de bijbehorende werkzaamheden leveren waardevolle inzichten op. Naast optimalisaties in het serviceproces zelf, biedt deze data bruikbare informatie voor R&D-doeleinden. Denk hierbij aan het analyseren van de uptime van producten, identificeren van onderdelen met frequente problemen, en het onderzoeken van oorzaken, zoals mogelijke fouten in de onderdelen of onvoldoende bescherming in de constructie.

Meer weten over Field Service? Ontdek onze blogs

Blijf op de hoogte!