Sectoren & Domeinen

Discrete productie

De productie industrie is constant in beweging en de marktomstandigheden veranderen voortdurend. Deze marktomstandigheden vertalen zich naar diverse gevolgen voor productiebedrijven, afhankelijk van hoe ze opereren. Hierdoor ontstaan er veel verschillende paden om jouw einddoel, de top van de berg, te bereiken. Wij kunnen jou helpen om dat pad vorm te geven.

Wat vandaag uitstekend is, kan morgen niet meer goed zijn

De verwachtingen van de klant nemen voortdurend toe en jouw bedrijf moet mee evolueren. Of je je nu onderscheidt op het gebied van customer intimacy, productleiderschap of operationele uitmuntendheid, jouw onderscheidende factor van vandaag loopt het risico een marktstandaard van morgen te zijn.

Veel voorkomende uitdagingen binnen discrete productie:

Klimaatverandering leidt tot een wereldwijde verschuiving in duurzaamheid
Steeds complexere producten en aanzienlijke kostenstijging
Steeds hogere verwachtingen van klanten
De war for talent

Verken de paden van productie

Jouw bedrijfsmodel heeft een grote invloed op de uitdagingen waar je bedrijf voor staat. Daarom moeten je technische oplossingen passen bij het bedrijf en de ondersteuning bieden die jouw organisatie nodig heeft om te groeien en te bloeien, ondanks de uitdagingen die in de toekomst op je afkomen.

De paden van de productie ontrafelen

Een digitale rode draad kan een belangrijke verandering zijn voor jouw bedrijf

Discrete productiebedrijven moeten veel specifieke uitdagingen aangaan om de uitdagingen van de wereld van morgen te trotseren. Nieuwe technologieën bieden eindeloze mogelijkheden om een pad naar Industrie 4.0 uit te stippelen. Dit zijn slechts enkele van de voordelen die je kan benutten.

Verkorte time-to-market

De snelheid waarmee technologie, producten etc. evolueren neemt alleen maar toe. Daarom heeft jouw time-to-market een grote invloed op de ervaring van je klanten. Door jouw ontwerp- en productieprocessen met elkaar te verbinden kan je de time-to-market verkorten.

Steeds complexere producten

Een van de toenemende markteisen is de behoefte aan maatwerk. Dit zorgt voor meer productconfiguraties en verhoogt je complexiteit. Met een geïntegreerde set-up kan je deze complexiteit efficiënt beheren.

Nabijheid en beveiliging van de toeleveringsketen

Het kan een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat je altijd de juiste grondstoffen beschikbaar hebt en tegelijkertijd jouw voorraadniveau laag houdt. Geïntegreerde bedrijfsapplicaties ondersteunen je bij het bewaren van de balans - en informeren je wanneer een wijziging van de plannen nodig is.

Evolutie van bedrijfsmodellen

Veel productiebedrijven maken een evolutie door in hun bedrijfsmodel. Dit kan de evolutie zijn van een pay-per-use model, een grotere focus op de productie van reserveonderdelen en het aanbieden van serviceovereenkomsten.

Kostenoptimalisatie

Stijgende verwachtingen van klanten en stijgende prijzen vormen een uitdagende combinatie wanneer je de kosten onder controle wilt houden. Met de juiste tools kan je jouw ontwerp, productieprocessen en buitendienstactiviteiten aanpassen op basis van realtime inzichten. Dit helpt je om de kosten onder controle te houden.

Groene productie

De voetafdruk van jouw bedrijf wordt zowel beïnvloed door je directe als indirecte acties - hoe houd je bijvoorbeeld rekening met de CO2-voetafdruk van een grondstof in het inkoopproces? Dit is slechts één voorbeeld van situaties waarin het juiste interne systeem jouw bedrijfsprocessen moet ondersteunen.

Gebruik je AI in jouw productiebedrijf?

Productieprocessen genereren vaak grote hoeveelheden gegevens. Wanneer Artificiële Intelligentie (AI) wordt gebruikt om inzichten en trends in deze gegevens te krijgen, kan dit leiden tot aanzienlijke optimalisaties. Dit is slechts één voorbeeld van hoe je AI kan inzetten in jouw productiebedrijf.

Geen discrete productie? Ontdek de verschillende paden binnen productie

De manier waarop je zaken doet, heeft een enorme impact op de uitdagingen waar je voor staat. Productie is niet zomaar productie. Dus als je jezelf niet herkent in de bovenstaande uitdagingen, zit je waarschijnlijk op een ander pad.

Blijf op de hoogte!