CAD & PLM oplossingen

CAD (Computer-Aided Design) en PLM (Product Lifecycle Management) oplossingen zijn onmisbaar voor productie- en engineeringbedrijven, omdat ze helpen bij het optimaliseren van de ontwerp-, ontwikkelings- en productieprocessen.

Stroomlijn jouw bedrijfsprocessen en deel productgerelateerde informatie

Met PTC als platform kunnen bedrijven profiteren van toonaangevende oplossingen die zorgen voor nauwkeurigheid, efficiëntie en samenwerking gedurende de hele productlevenscyclus. De CAD- en PLM-technologieën van PTC verlagen kosten, verbeteren productkwaliteit en versnellen de time-to-market, waardoor bedrijven een voorsprong op de concurrentie hebben.

De twee oplossingen zijn perfect op elkaar afgestemd, door ze te combineren ontstaat een sterke link tussen de R&D-afdeling en de rest van de organisatie.

Waarom CAD en PLM?

Productkwaliteit verhogen: Automatiseer kwaliteitsworkflows en houd technische wijzigingen bij, zodat je een betere productkwaliteit kan handhaven. Problemen of aanpassingen aan producten kunnen van productie en service terugvloeien naar de engineering afdeling.

✓ Time-to-market verkorten: Stroomlijn processen, verbeter de samenwerking en bied real-time inzicht in de projectstatus zodat producten sneller kunnen worden gelanceerd.

✓ Interne communicatie verbeteren: Bevorder de samenwerking tussen ontwerpteams, werk efficiënter en handhaaf consistentie in ontwerpen. Zorg voor een betere samenwerking tussen de ontwerpteams, productie, supply chain en service.

✓ Kosten reduceren: Vermijd fouten door het centrale beheer van productgerelateerde data en speel nauwlettender in op aankoop en voorraden.

✓ Klanttevredenheid verhogen: Door een hogere productkwaliteit en snellere time-to-market zorg je er ook voor dat jouw klanten op tijd bediend worden met kwaliteitsvolle producten. Dit draagt bij aan een betere klanttevredenheid en retentie. Genereer verder 3D-visualisaties van jouw producten om klanten te overtuigen jouw producten te kopen.

PLM en CAD binnen een geïntegreerde IT-architectuur

Een PLM-systeem centraliseert alle product gerelateerde informatie en zorgt ervoor dat de productiviteit binnen jouw bedrijf stijgt. Het stroomlijnt productieprocessen en zorgt voor een brug tussen engineering, R&D, service en de inkoop/supply chain afdeling.

Door het koppelen van jouw PLM-systeem aan een CAD-systeem zet je een engineering Bill of Material (BoM) eenvoudig om naar een manufacturing BoM. Verder stromen wijzigingen aan producten automatisch door naar productie en worden fouten ondervonden tijdens het productieproces teruggekoppeld naar engineering.

Koppel je vervolgens jouw ERP aan het PLM-systeem, dan krijgt enerzijds de productieafdeling een overzicht van materiaalvoorraden. Anderzijds kan de inkoop/supply chain afdeling anticiperen op eventuele tekorten zodat de productieplanning niet geïmpacteerd wordt.

Wanneer je dat proces koppelt aan de after sales/service afdeling, kan je ook van daaruit problemen of fouten in het productdesign terugkoppelen naar engineering. Zo ontstaat een closed loop, wat continue verbeteringen en aanpassingen aan producten mogelijk maakt.

Hoe gebruikt stellingproducent NEDCON PTC Creo (CAD) en PTC Windchill (PLM)?

Gezien de complexiteit van hun producten was NEDCON op zoek naar een engineering oplossing die hen zou helpen om die complexiteit te omvatten en de transparantie en kwaliteit te waarborgen. Ze kozen uiteindelijk voor de PTC-oplossingen CAD Creo Parametric in combinatie met PLM Windchill.

Maak verbluffende renders van jouw producten

Door jouw CAD-ontwerpen te linken aan KeyShot kan de oplossing jouw engineering-,marketing-, en serviceafdeling helpen bij het visualiseren van jouw producten op een fotorealistische manier en kan het jouw klanten overtuigen om deze producten aan te schaffen nog voor ze geproduceerd zijn.

KeyShot genereert fotorealistische renders van jouw producten in verschillende formaten (foto, video, 3D, 4D,..) en voor uiteenlopende doeleinden. Zo kunnen jouw klanten via de webconfigurator producten configureren en bekijken in de uiteindelijke vorm en context. Ook kan KeyShot ontwerpteams helpen om op basis van deze renders aanpassingen uit te voeren aan hun producten.

Heb je vragen rond CAD en/of PLM?

Blijf op de hoogte!