Optimaliseer jouw processen en verminder jouw voorraadverspilling met PLM

  • 03/04/2023

Als jouw organisatie producten produceert die bestaan uit dure subcomponenten of grondstoffen, dan weet je waarschijnlijk al hoe je jouw voorraadafval kan verminderen. Maar wist je dat een PLM-oplossing ook een groot verschil kan maken?

PLM software (Product Lifecycle Management software) helpt jouw organisatie productgerelateerde documenten en processen te beheren gedurende de gehele levenscyclus van het product. Bijvoorbeeld door de juiste technische documenten beschikbaar te stellen voor de juiste mensen in de organisatie,

Als je je bij de implementatie van PLM richt op versiebeheer en hoe de informatie van een nieuwe versie in jouw organisatie wordt verspreid, kan je onder meer de tijd verkorten die de inkoopafdeling nodig heeft om op de hoogte te zijn van de nieuwe versie.

Wanneer de afdeling inkoop te horen krijgt dat er een nieuwe versie is, kan zij het versiebeheer in de PLM-oplossing gebruiken om de verschillen vast te stellen, onmiddellijk de lopende inkooporders te controleren en snel te reageren - bijvoorbeeld door:

  • Contact op te nemen met leveranciers die orders hebben ontvangen die gewijzigd of geannuleerd moeten worden voordat zij hun productie starten.
  • Aanstaande orders aan leveranciers aan te passen.

Daardoor kan de hoeveelheid geleverd materiaal dat niet meer past bij de nieuwe versie van het product worden verminderd. Wij hebben meerdere voorbeelden gezien waarbij de besparingen aanzienlijk waren, aangezien dit proces zonder een PLM-oplossing weken kan duren.

Jouw PLM-oplossing kan worden geïntegreerd met jouw andere IT-oplossingen. Geselecteerde gegevens kunnen echter ook beschikbaar worden gesteld aan jouw leveranciers. Niet als push, waarbij kopieën worden verspreid via traditionele methoden, wat kan leiden tot veel verouderde kopieën in omloop, maar als directe toegang tot de relevante originele gegevens. De beste manier om verspilling, productie op basis van verouderde gegevens en tweespalt met jouw onderaannemers te voorkomen, is hen inzicht te geven in de ontwikkeling van wat zij voor jou moeten produceren. Er kunnen ook meldingen worden ingesteld zodat jouw zakenpartner door het systeem wordt geïnformeerd wanneer een product wordt bijgewerkt.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe een PLM-oplossing als Windchill waarde kan creëren voor jouw organisatie.

De CFO gids: Waarom jouw productiebedrijf PLM nodig heeft

Sommige CFO's en andere managers zijn niet geïnteresseerd in welke CAD- en PLM-oplossingen voor het bedrijf worden gekozen - de beslissing wordt in plaats daarvan genomen door de O&O-afdeling zelf. Sommigen kunnen een investering in PLM helemaal afwijzen, omdat ze het voordeel voor de organisatie niet zien. Maar het is lang niet alleen de ontwikkelingsafdeling die er beter van wordt als een bedrijf in PLM investeert.

Daarom hebben wij een gids gemaakt voor CFO's in productiebedrijven. De gids vertelt je waarom je jouw bewust moet zijn van de mogelijkheden met PLM.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief