PTC Windchill

PTC Windchill is de Product Lifecycle Management oplossing van PTC en centraliseert alle product gerelateerde gegevens en processen in één systeem. PLM is een onmisbaar onderdeel binnen de IT-architectuur van productiebedrijven die gericht zijn op innovatie en de optimalisering van interne en externe samenwerking en communicatie.

Eén centrale opslagplaats voor alle productgerelateerde data

Met een PLM-oplossing krijg je eenvoudige en veilige toegang tot gegevens voor teams van verschillende afdelingen en locaties, kwaliteitsgerichte processen en een gegevensgestuurde benadering van productie. Je krijgt een compleet pakket om de levenscyclus van jouw producten te beheren door end-to-end oplossingen te bieden voor al jouw productgerelateerde gegevens en processen.

Verder zorgt de open architectuur van Windchill ervoor dat de oplossing gemakkelijk integreert met andere IT-systemen, bijvoorbeeld ERP, Field Service, CAD en IoT.

Deze uitdagingen worden aangepakt met PTC Windchill

  • Op tijd leveren: Het is niet altijd eenvoudig om op tijd te leveren bij de klant. Met PTC Windchill kan je de projectstatus beheren, kan je processen stroomlijnen en de samenwerking tussen de ontwerp- en productieafdeling verbeteren.
  • Hoge kosten: Een manier vinden om kosten te drukken blijft nog steeds één van de grote prioriteiten binnen elk productiebedrijf. PTC Windchill geeft je een beter zicht op de verschillende componenten en aantallen die nodig zijn om een product te produceren, waardoor je nauwlettender kan inspelen op aankoop en voorraden.
  • Naleving van regelgeving: Ook rond regelgeving in specifieke subsectoren binnen productie geeft PTC Windchill je de mogelijkheid om documentatie rond regelgeving nauwkeurig bij te houden en zorgt het ervoor dat veiligheids- en kwaliteitsnormen worden nageleefd.
  • Verstoring in de supply chain: Heb je problemen bij de levering van componenten of ruwe materialen? Binnen PTC Windchill kan je de relatie met jouw leveranciers opvolgen.
  • Interne samenwerking: Miscommunicatie en manuele fouten bij het overhandigen van ontwerpen van de ontwerpafdeling naar productie zijn verleden tijd met PTC Windchill. De oplossing automatiseert en visualiseert deze processen, waardoor het de samenwerking bevordert.

Ben je op zoek naar trainingen in PTC Windchill?

Gebruik jouw tijd verstandig en breng jezelf op een hoger niveau door training in de oplossingen die je dagelijks gebruikt. Je zal efficiënter zijn en meer gedaan krijgen door een Windchill cursus te volgen.

De voordelen van PTC Windchill

Hoe kan één softwareoplossing de communicatie tussen verschillende afdelingen binnen jouw organisatie stroomlijnen? Centralisatie. Jouw PLM-oplossing wordt jouw referentie-instrument waarmee gegevens consistent kunnen worden beheerd en toegankelijk zijn voor alle belanghebbenden.

Gebruiksvriendelijk

De intuïtieve user interface van Windchill is makkelijk aan te leren voor zowel interne medewerkers als externe projectpartners.

Integratie met andere oplossingen

PTC Windchill leent zich ertoe gemakkelijk te integreren met CAD-, ERP- en IIoT-oplossingen.

Veilig PLM platform

Bescherm de gegevens en productinformatie van je bedrijf, ongeacht of je met interne of externe medewerkers werkt.

Change management

Change management is standaard aanwezig binnen PTC Windchill.

Eén opslagplaats voor alle product design data

PTC Windchill huisvest een verscheidenheid aan product gerelateerde gegevens, gaande van multidimensionale gegevens, tot Bill of Materials voor engineering, productie en service, versiebeheer en workflows.

Bevordert innovatie

PTC Windchill elimineert silostructuren door de traditionele beperkingen weg te nemen die voortkomen uit het werken in verschillende systemen. Daardoor krijg je een digitaal ecosysteem dat innovatie bevordert.

Toegankelijk

Door het ingebouwde rechtenbeheer krijgen enkel specifieke profielen toegang tot de informatie die hen is toevertrouwd. Verder kan je vanaf elk apparaat verbinding maken via een webbrowser.

Reduceer kosten
PTC Windchill geeft je een beter zicht op de verschillende onderdelen en hoeveelheden die nodig zijn om een product te maken, zodat je sneller kunt reageren op basis van inkoop en voorraad.

Hoe gebruikt stellingproducent NEDCON PTC Windchill (PLM)?

Gezien de complexiteit van hun producten was NEDCON op zoek naar een engineering oplossing die hen zou helpen om die complexiteit te omvatten en de transparantie en kwaliteit te waarborgen. Ze kozen uiteindelijk voor de PTC-oplossingen CAD Creo Parametric in combinatie met PLM Windchill.

Integratie met andere bedrijfssystemen

Door het gebruik van open-standaarden binnen Windchill, is de connectie met andere bedrijfssystemen, waaronder CAD, ERP en IIoT mogelijk. Op die manier biedt het een solide basis voor een productgedreven digitale rode draad en een continue feedbackloop binnen engineering, naar productie en service.

- CAD compatibiliteit: Naast PTC Creo is Windchill ook compatibel met andere CAD-tools. De integratie maakt de samenwerking tussen engineering en productie gemakkelijker en zorgt het voor minder manuele fouten bij het opstellen en omzetten van Bill of Materials, gezien PTC Windchill dit automatiseert.

- Interface met ERP: De integratie met het ERP-systeem maakt het mogelijk om op projectniveau voorraden en productie op te volgen. De 9A Windchill - Dynamics 365 Supply Chain Management Connector van 9altitudes is een real-time, bidirectionele integratie die de time-to-market voor op maat gemaakte en configureerbare producten vermindert.

- IIoT voor geconnecteerde producten en machines: Door PTC Windchill te koppelen aan een IIoT-oplossing zoals PTC ThingWorx kan je jouw geconnecteerde eindproducten en machines op de productievloer opvolgen en verbeteren. Via IIoT krijg je inzichten in de performantie en het gebruik van jouw producten en machines. Deze informatie kan je vervolgens gebruiken om die producten en machines te optimaliseren.

Wens je meer informatie? Contacteer ons!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief