De reden waarom je moet investeren in PLM in plaats van CAD rechtstreeks te integreren met ERP

  • 05/04/2023

De integratie van jouw CAD-oplossing met de ERP-oplossing kan een grote taak zijn met veel obstakels. Het nadeel is dat zelfs als je slaagt in de integratie, het misschien niet de oplossing is die de meeste waarde oplevert voor jouw organisatie.

Een CAD-oplossing is perfect wanneer je jouw producten wilt ontwerpen en visualiseren. Het delen van productinformatie tussen afdelingen en IT-oplossingen is echter niet het primaire doel van de oplossing. Aan de andere kant is een PLM-oplossing (Product Lifecycle Management software) ontworpen om jouw organisatie te helpen bij het beheren van productgerelateerde documenten gedurende de gehele levenscyclus van het product. Inclusief het beschikbaar stellen van de juiste productdocumenten voor de juiste medewerkers.

En hier vind je het grote verschil... Waar een PLM-oplossing alleen de relevante documenten naar de ERP-oplossing stuurt, stuurt een directe integratie van CAD met ERP vaak te weinig, of juist te veel informatie. Bijvoorbeeld een eBOM (engineering BOM) pushen waar alleen mBOM (manufacturing BOM) interessant is voor operationele afdelingen.

Dit maakt het voor medewerkers moeilijker om de documenten te identificeren die zij nodig hebben. Maar het maakt het ook ingewikkeld om de verschillen tussen hetzelfde document in verschillende versies van het product te identificeren.

Het gemakkelijker maken om verschillende versies te vergelijken

Met een PLM-oplossing als Windchill kan je verschillende versies van hetzelfde document met elkaar vergelijken. Dit is bijvoorbeeld relevant wanneer de inkoopafdeling komende orders moet aanpassen. Hetzelfde geldt wanneer een onderhoudstechnicus moet vaststellen of een onderdeel uit de nieuwere versie van het product compatibel is met de oudere versie waarvoor een nieuw reserveonderdeel nodig is.

Windchill PLM werkt met verschillende CAD- en ERP-oplossingen

Windchill is gemakkelijk te integreren met verschillende CAD- en ERP-oplossingen. Je kan Windchill dus integreren in jouw huidige setup zonder jouw andere oplossingen te moeten veranderen.

Daarom is het belangrijk dat je elk systeem gebruikt waarvoor het gemaakt is. Een CAD- en een PLM-oplossing zijn gemaakt om samen te werken en een grotere bedrijfswaarde voor jouw bedrijf te creëren.

De CFO gids: waarom jouw productiebedrijf PLM nodig heeft

In sommige bedrijven zijn CFO's en andere managers niet geïnteresseerd in welke CAD- en PLM-oplossingen voor het bedrijf worden gekozen. En sommige kiezen zelfs helemaal niet voor een PLM-oplossing. Maar het is lang niet alleen de engineeringafdeling die profiteert wanneer een bedrijf in PLM investeert.

Daarom hebben we een gids gemaakt voor CFO's in productiebedrijven. De gids vertelt je waarom je je bewust moet zijn van de mogelijkheden met PLM.

Ben je op zoek naar een nieuwe ERP-oplossing?

Als je zowel een PLM- als een ERP-oplossing zoekt, kijk dan eens naar onze 9A Advanced Manufacturing. Deze oplossing is gebaseerd op Dynamics 365 Finance and Supply Chain Management en is gemaakt om te voldoen aan de eisen van productiebedrijven. De oplossing bevat zelfs een connector naar Windchill PLM.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief