Artificiële Intelligentie

In de snelle, datagestuurde wereld van vandaag is het cruciaal voor bedrijven om de toegevoegde waarde van AI te begrijpen en te benutten. Het inzetten van AI-technologie om processen te stroomlijnen, de besluitvorming te verbeteren en een concurrentievoordeel te behalen, is een succesvolle strategie om jouw bedrijf naar nieuwe hoogtes te brengen.

Waarde creëren met data en AI

Bedrijven over de hele wereld verkennen nauwgezet hun AI-maturity, een reis die het beoordelen van huidige mogelijkheden, het definiëren van strategische doelstellingen en het implementeren van een roadmap omvat voor AI-transformatie. 

Als bedrijf moet je verschillende belangrijke vragen oplossen om het succes van dit project te waarborgen:

  • Is er een sterke businesscase die het gebruik van AI in deze situatie ondersteunt?
  • Heeft het bedrijf een gespecialiseerde op maat gemaakte AI-oplossing nodig voor een specifiek probleem, of kunnen de doelstellingen worden bereikt met vooraf gebouwde AI-software?
  • Wat is het niveau van AI-expertise binnen het bedrijf? Is er behoefte aan extra personeelstraining?
  • Hoe zal de introductie van AI de bestaande workflows en processen beïnvloeden?
  • Wat zijn de ethische overwegingen met betrekking tot het gebruik van AI in deze context?

Betrouwbare en voldoende gegevens vormen de basis voor een succesvolle implementatie van kunstmatige intelligentie in bedrijven. AI-algoritmen "leren" van gegevens en verfijnen in de loop van de tijd hun voorspellingen en beslissingen. De kwaliteit, het volume en de relevantie van de gegevens beïnvloeden direct de nauwkeurigheid en effectiviteit van het AI-systeem. 

Met ontoereikende of onbetrouwbare gegevens kunnen AI-systemen gebrekkige resultaten produceren, wat leidt tot onnauwkeurige voorspellingen, suboptimale beslissingen en mogelijk aanzienlijke zakelijke risico's.

Daarom is de eerste stap in je AI-reis het opbouwen van een uitstekende gegevensstructuur. Ons intelligente dataplatform, 9A Smart Insights, maakt het eenvoudiger om je gegevens te verzamelen, beheren en analyseren. 

"Voor elke $1 die een bedrijf investeert in AI, krijgt het gemiddeld $3,5 terug".

Microsoft-onderzoek via IDC

De business mogelijkheden van AI

De voordelen van AI

Verbeterde gebruikerservaring
Dynamics 365 Copilot maakt gebruik van de kracht van AI om de werkervaring van je team te verrijken, de efficiëntie te optimaliseren en een snellere route naar waardevolle inzichten te bieden, waardoor de totale tevredenheid op de werkplek toeneemt.
Verbeterde productiviteit
AI vergemakkelijkt de automatisering van alledaagse en repetitieve taken. Het implementeren van de juiste AI-tools verhoogt de efficiëntie door tijd vrij te maken voor je team, zodat ze zich kunnen richten op complexere, hoogwaardige taken die een menselijke aanpak vereisen.
Inzichtelijke voorspellende analyses
Door gebruik te maken van AI-modellen kunnen bedrijven nauwkeuriger anticiperen op uitkomsten en trends waarnemen. Deze vooruitziende blik biedt een dieper inzicht, waardoor proactieve besluitvorming en strategische planning mogelijk worden.
Nauwkeurige voorspelling

AI verbetert de prognose en demand planning van je bedrijf aanzienlijk, waardoor voorraadtekorten worden geminimaliseerd en de verkoop wordt gemaximaliseerd. Door de vraag nauwkeuriger te voorspellen, kan je je voorraadbeheer effectief stroomlijnen, de kosten verlagen en de winstgevendheid verhogen.

Voorbeelden van AI-toepassingen

Find your solution

9A Smart Insights
Microsoft Dynamics 365 Copilot

Reach new heights met onze experten:

  • Met jarenlange ervaring in data engineering, data science en data visualisatie brengt ons team ongeëvenaarde expertise in elk project.

  • We weven de digitale rode draad doordrenkt met kunstmatige intelligentie, waarbij we diep inzicht hebben in jouw bedrijfsprocessen. Dit stelt ons in staat om snel jouw behoeften te beoordelen en het potentiële succes van een AI-project te bepalen.

Wil je meer weten over AI?

We hebben je gedekt. We hebben een reeks blogartikelen samengesteld die bespreken hoe AI je bedrijf kan helpen. We houden het eenvoudig en inspirerend, en laten zien waar AI kan passen en de zaken kan verbeteren. Als je net begint, is ons introductieartikel een uitstekende plek om te beginnen!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief