VCST

Dankzij de juiste partnerships bouwt VCST aan hun organisatie van de toekomst



Innoveren in tijden van Covid-19

Het is voor elk bedrijf knokken tijdens de COVID-19 crisis en al zeker voor een bedrijf dat afhankelijk is van de auto industrie. VCST is wereldleider in het produceren van tandwielen voor de aandrijving in wagens. Een concurrentiële industrie met de allerhoogste kwalitatieve vereisten.

VCST begon in 2017 aan een ambitieus digitaal transformatietraject. Samen met partner BlueCrux tekenden ze de krijtlijnen uit voor een fabriek van de toekomst. Een fabriek die zou beantwoorden aan alle standaarden van Industry 4.0. In 2018 koos men voor 9altitudes om die krijtlijnen mee vorm te geven.

Toen de COVID-19 crisis aanklopte, besloten ze de transformatieplannen niet ‘on hold’ te zetten, maar van die tijd gebruik te maken om innovatie versneld door te voeren. In de week van LiveWorx 2020 – een gigantisch digitaal transformatie event – wordt het traject van VCST gezien als een inspiratie.

Zo werd Eddy Van Steyvoort (vice president) uitgenodigd in de PTC video podcast “Innovating in the Time of Covid-19” om het verhaal van VCST te delen. PTC is een wereldspeler in technologie om digitale transformatie en operationele efficiëntie te verwezenlijken.

Bekijk het verhaal van VCST hieronder!

De reden voor verandering

“VCST is een speler in de auto-industrie. We zijn gekend voor onze superieure kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, sterke innovatiekracht en wereldwijde aanwezigheid”, legt Eddy Van Steyvoort uit. “Toch waren er in 2017 ook een aantal zaken die aangepast moesten worden. Zo wilden we de time to market korter maken, de flexibiliteit verhogen en efficiënter worden. Om die doelstellingen te behalen, moesten we omschakelen naar een duidelijke end to end manier van werken”.

“Dankzij die goeie relatie hebben we een plan bedacht als partners, en niet als klant versus leverancier.”

Eddy Van Steyvoort

Vice president bij VCST

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief