Vestergaard Company

Voor Vestergaard - en hun klanten - is het van cruciaal belang dat de machines werken. Daarom heeft Vestergaard Internet of Things (IoT) geïmplementeerd.

IIoT-platform

Vestergaard is gespecialiseerd in het produceren van air service trucks. Luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld vertrouwen op Vestergaards servicetrucks en apparatuur om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Vestergaard is een wereldwijd opererend bedrijf met productiefaciliteiten in Denemarken en Thailand en verkoop- en serviceorganisaties in Noord-Amerika, Duitsland, Frankrijk en Finland.

Bij Vestergaard werd PTC ThingWorx gekozen als IIoT-platform om gegevens over de vlootactiviteiten van Vestergaard te verbinden, te verzamelen en te analyseren - waardoor zij en hun klanten waardevol inzicht krijgen in alle aspecten van hun trucks.

Resultaten

Frontline-werknemers kunnen ervoor zorgen dat ze altijd op het juiste moment op de juiste plaats zijn.

Verbeterde productiviteit en veiligheid

Real-time locatiediensten helpen Vestergaard en haar klanten om workflows te optimaliseren en de juiste operator op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen.

Verbeterde run-time, klantenservice en winstgevendheid

De toepassing biedt klanten een waardevol inzicht in de gezondheid van activa.

Verbeterde productwinstgevendheid door meer datagestuurd productontwerp

Vestergaard maakt gebruik van de gegevens die zij in het veld verzamelen om het engineering- en ontwerpproces te optimaliseren.

"Het nieuwe platform is een enorme steun voor onze eerstelijnswerkers en hun missiekritische taken. Zij zijn vandaag de dag uiterst effectief, en dit systeem zal hen alleen maar meer kracht geven."

Elo Svanebjerg

Technical Director

Een link tussen bestaande en nieuwe oplossingen

Vestergaard, een fabrikant van kritieke vliegtuigapparatuur zoals de-icing trucks en drinkwaterunits, helpt ervoor te zorgen dat luchtvaartmaatschappijen en luchthavens op piekcapaciteit werken. Als hun systemen op een winterdag uitvallen, neemt de capaciteit op de hele luchthaven drastisch af tot ongeveer 30%. Daarom implementeerde Vestergaard Internet of Things (IoT) om de efficiëntie van hun apparatuur te optimaliseren en hun klanten beter van dienst te kunnen zijn.

De producten van Vestergaard maakten gebruik van een applicatie die zij meer dan tien jaar geleden hadden gebouwd, het Data Transmission System (DTS). De applicatie beheerde een kleine set gegevens van elke truck, zoals hoeveel de-icing vloeistof was gebruikt, maar meer gedetailleerde functies zoals job scheduling werden uitgevoerd door handmatige systemen. Om de beste producten aan hun klanten te kunnen blijven leveren, besloot Vestergaard de applicatie naar een nieuw platform te verplaatsen en de mogelijkheden ervan uit te breiden. Ze kwamen tot de conclusie dat het integreren van hun applicatie met het Industrial Internet of Things (IIoT) hen in staat zou stellen de gegevensverwerking te vergroten en meer datagestuurde beslissingen te nemen.

Door DTS te integreren met een IIoT-platform, plande Vestergaard een nieuwe generatie software met als doel hun bottom line aanzienlijk te beïnvloeden. Om te beginnen helpt een IIoT-platform bij het vereenvoudigen en optimaliseren van workflows, waardoor de operationele efficiëntie van de servicetruck wordt verbeterd. Meer inzicht in productgebruik bevordert de optimalisatie van serviceactiviteiten en stimuleert ook duurzaamheidsinspanningen door een betere zichtbaarheid in KPI's. En door beter taakbeheer en betere prestaties mogelijk te maken, stroomlijnt een IIoT-platform de nalevingsinspanningen en verbetert het de efficiëntie van de apparatuur. En dit is nog maar het begin: Vestergaard wilde de basis leggen voor continue verbeteringen en updates, zodat ze in de toekomst kunnen groeien en innoveren.

PTC's Thingworx was het juiste IIoT-platform voor Vestergaard's behoeften

Vestergaard en 9altitudes (toen nog Econocap) besloten samen dat PTC ThingWorx het IIoT-platform was dat ze nodig hadden om gegevens over de vlootactiviteiten van Vestergaard te verbinden, te verzamelen en te analyseren - waardoor zij en hun klanten waardevol inzicht kregen in alle aspecten van hun vrachtwagens.

ThingWorx is een krachtige IIoT-oplossing die ondersteuning biedt voor asset monitoring en automatiseringsscenario's. Het biedt de flexibiliteit die Vestergaard nodig heeft om een reeks van oudere apparatuur aan te sluiten. ThingWorx helpt Vestergaard de ontwikkeling te versnellen en snel te schalen door gebruik te maken van een bestaand en bewezen platform in plaats van de ontwikkeling zelf te sturen. Vestergaard was ervan overtuigd dat hun nieuwe oplossing snel operationeel zou zijn, efficiënt geschaald zou worden en in verschillende regio's zou werken.

"Ons salesteam is voortdurend onderweg en ze hebben een krachtige CRM-tool nodig voor hun dagelijkse prospectieactiviteiten. De mobiele app met RESCO-technologie leverde duidelijk een gebruiksvriendelijke verkoopondersteunende oplossing!"

Victor Marbach

Digital Journey Manager

Vestergaard heeft succesvol de applicatie gelanceerd en alle trucks aan het IoT-platform verbonden

Vestergaard en 9altitudes besloten samen dat PTC ThingWorx het IIoT-platform was dat ze nodig hadden om gegevens over de vlootactiviteiten van Vestergaard te verbinden, te verzamelen en te analyseren - waardoor zij en hun klanten een waardevol inzicht kregen in alle aspecten van hun vrachtwagens.

Vandaag is de nieuwe IIoT-gebaseerde applicatie operationeel in de Verenigde Staten en helpt bij het plannen, beheren, onderhouden en optimaliseren van vrachtwagens. Het systeem verwerkt gegevens van honderden vrachtwagens - waarbij elk voertuig tot 230 datapunten heeft - en levert een schat aan informatie aan Vestergaard en hun klanten. Deze datagestuurde inzichten sturen optimalisaties en efficiëntieverbeteringen van eerstelijns medewerkers helemaal terug naar de ontwerpfase van Vestergaard.

Via de applicatie pushen klanten taakdefinities naar de trucks, zodat eerstelijns medewerkers precies weten waar en wanneer ze de taak moeten uitvoeren. Real-time locatiediensten helpen Vestergaard en haar klanten om workflows te optimaliseren en de juiste operator op het juiste moment op de juiste plaats te krijgen. Dashboards geven frontline medewerkers toegang tot kritische inzichten, zoals hoeveel de-icing vloeistof ze nodig hebben, hoe de voorspelde weersomstandigheden zijn, en hoeveel vliegtuigen er onderhouden moeten worden. Door gebruik te maken van gegevens van derden, zoals weergegevens, historische gegevens en meer, ontsluit de applicatie diepere inzichten en optimalisaties rond specifieke omstandigheden of factoren.

De applicatie geeft klanten waardevol inzicht in de gezondheid van de bedrijfsmiddelen. In plaats van dat een truck kapot gaat bij temperaturen onder het vriespunt, kunnen ze nu zien of een systeem niet goed werkt en het probleem oplossen voordat het een probleem wordt in het veld. Het verzamelen van enorme hoeveelheden gegevens helpt ook bij het stimuleren van een aantal andere scenario's, zoals het stroomlijnen van het nalevingsrapportageproces en het stimuleren van duurzaamheidsinspanningen. Bijvoorbeeld inzicht in belangrijke metingen zoals rijpatronen, emissies en potentiële gebieden voor het verminderen van de milieu-impact van apparatuur. En aangezien Vestergaard investeert in de elektrificatie van hun vrachtwagens, kunnen ze garantiegegevens verzamelen over de batterijen die ze bij andere fabrikanten kopen, zoals batterijverbruik, stroomverbruik, hoe vaak ze hun batterijen opladen en meer.

In de toekomst zijn ze ook van plan om de integratie van augmented reality tools en andere innovatieve technologieën te onderzoeken.

"Eerst leggen we de basis vast, en dan gaan we naar het volgende niveau. We denken aan alle andere innovatieve oplossingen waar we nu voordeel uit kunnen halen"

Jacob Kildegaard

Manager van IT Engineering

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief