Struers

Struers heeft veel voordelen gerealiseerd met Windchill PLM

De samenwerking is goed verlopen en heeft ertoe geleid dat Struers nu een PLM-oplossing heeft die het dagelijks leven van de werknemers op verschillende gebieden gemakkelijker heeft gemaakt.

Een van de grootste voordelen is dat Struers een betere samenwerking tussen de afdelingen van het bedrijf heeft gecreëerd. Er is nu een betere samenhang tussen R&D, engineering en productie.

Uitdagingen van Stuer vóór de implementatie van Windchill PLM

Uitdagend versiebeheer

In het verleden was het tijdrovend om ervoor te zorgen dat er met de juiste versie van producttekeningen en informatie werd gewerkt.

Verouderd systeem

Struers had 3 verschillende systemen die allemaal ongeveer 20 jaar oud waren. Het was veeleisend om te onderhouden. Het maakte het moeilijk om samen te werken. En het vereiste meer training voor medewerkers die 3 systemen moesten leren.

Uitdagende samenwerking tussen afdelingen

Het was moeilijk om taken op een efficiënte manier te verplaatsen van R&D naar engineering en productie.

"Voorheen hadden we drie oplossingen die we moesten onderhouden. Nu hebben we een gemeenschappelijk platform. Het vermindert de complexiteit."

Michael Fabricius Rangholm

Group IT Director, Struers

Voordelen die Struers heeft gerealiseerd met Windchill PLM

Geautomatiseerde BoM-aanmaak

Er wordt automatisch een nieuwe Bill of Material (BoM) aangemaakt in de ERP-oplossing van Struers wanneer er een correctie wordt aangebracht op een product.

Samenhang tussen afdelingen

Struers heeft nu een digitale rode draad van R&D via engineering naar productie, wat de transparantie vergroot en de samenwerking tussen afdelingen verbetert.

Automatische revisiecontrole van 3D-tekeningen

Wanneer er nieuwe 3D-tekeningen worden gemaakt in SolidWorks, houdt Windchill PLM het versiebeheer van de verschillende tekeningen bij.

"Nu zijn we op een betere plek waar het makkelijker is om samen te werken"

Lauge Gammelgaard

Global Engineering Director, Struers

Het gebruik van Windchill PLM

Lauge Gammelgaard zegt: "Tegenwoordig gebruiken we Windchill om wijzigingen in onze ontwerpen te beheren. Dus als we iets herontwerpen - een product dat al op de markt is - kunnen we het controleren, inclusief wanneer we het in productie nemen, zodat we het timen met onze toeleveringsketen en de veranderingen die plaatsvinden in relatie tot onze resterende voorraad van eerdere versies."

Windchill heeft verbeterde workflows gecreëerd voor de verschillende afdelingen:

  • Engineering kan nu eenvoudiger de tekeningen bijhouden die horen bij verschillende versies van Struers producten.
  • Productie kan hun 3D-modellen laten visualiseren en PDF- en stapbestanden zichtbaar maken via ThingWorx, wat een groot voordeel is voor operators om er zeker van te zijn dat ze het juiste onderdeel hebben gekozen.
  • Struers profiteert ook van het feit dat hun BoM (Bill of Materials) automatisch kan worden gegenereerd door Windchill op basis van de informatie die wordt geleverd met de 3D-modellen.

Eén uniform platform maakt compliance eenvoudiger

Struers is een ISO-gecertificeerd bedrijf, dus naleving is een hoge prioriteit, en met een PLM-oplossing is het nu makkelijker voor Struers om de naleving te bereiken die ze nodig hebben.

Michael Fabricius Rangholm zegt: "Het hebben van slechts één systeem en de mogelijkheid om het up-to-date te houden verhoogt onze IT-beveiliging. Het maakt het eenvoudiger om onze infrastructuur te beschermen en we hebben een stabieler systeem vergeleken met onze vorige opstelling".

Hij vervolgt: "Het heeft ook ons oude Change Management systeem kunnen vervangen. Dus nu hebben we niet alleen ons oude PLM-systeem vervangen, maar ook ISO toegevoegd, dus dat is ook een voordeel".

9altitudes werkt de Windchill-oplossing van Struers voortdurend bij, zodat Struers over een up-to-date oplossing blijft beschikken.

Daarnaast vindt Struers dat ze een stabieler systeem hebben dan voorheen. En Windchill PLM is zelfs stabieler gebleken dan sommige medewerkers van Struers voor de implementatie hadden durven hopen. Sinds de overstap naar een ander systeem heeft Struers geen systeemcrashes meer meegemaakt.

Samenwerking met 9altitudes

De samenwerking met 9altitudes wordt gekenmerkt door goede communicatie, waarbij we zaken bespreken en samen oplossingen creëren die het doel bereiken en waarde creëren.

"De samenwerking met 9altitudes is heel goed geweest. We hebben veel gehad aan de consultants die erbij betrokken waren - zowel projectmanagers als specialisten - die met verschillende en goede dingen hebben bijgedragen. En we hebben ook geprofiteerd van het feit dat 9altitudes ten allen tijde beschikbaar was, zowel in het weekend als 's avonds laat en 's ochtends vroeg," zegt Christoffer Tejlgaard Jensen, IT Project Manager bij Struers.


"Het team waarmee we hebben gewerkt bestond uit veel verschillende soorten consultants en projectmanagers die met hun specifieke kennis een bijdrage konden leveren. En daar zijn we heel blij mee."

Christoffer Tejlgaard Jensen

IT Project Manager

Over Struers

Struers is een wereldwijd bedrijf dat apparatuur maakt voor het analyseren van metaal voor kwaliteitscontrole. Het bedrijf ontwikkelt de machines, produceert ze, onderhoudt ze en traint klanten ook in het juiste gebruik ervan.

Struers heeft zijn hoofdkantoor in Ballerup, Denemarken en is vertegenwoordigd in meer dan 60 landen.

Neem vandaag nog contact met ons op

Overweeg je een nieuwe PLM-oplossing voor jouw productieorganisatie? Wij zijn er om jou te helpen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief