Tony’s Chocolonely

Tony's is een snel groeiend bedrijf. Om deze groei door te kunnen zetten, volstonden de platte gegevens uit Dynamics NAV niet meer. Om gefundeerde keuzes te kunnen maken, hebben we daarom gekozen om met een BI-oplossing te werken. We wilden sneller cross-insights kunnen maken en betere managementinformatie verkrijgen.

Eenvoudig analyses maken

"Wij gebruiken 9A Smart Insights voor alle disciplines binnen Tony's. Vooral voor finance gerelateerde zaken is het handig. Ik gebruik het voor de maandafsluiting, P&L en bijvoorbeeld het extraheren van de balans uit het systeem. Sales haalt ook veel uit de oplossing. We kunnen nu bijvoorbeeld snel en eenvoudig brutomargeanalyses maken. Maar ook Supply Chain werkt steeds meer met BI om goede dwarsdoorsnedes te maken en voorraadniveaus te bekijken."

"9A Smart Insights hielp ons inzicht te krijgen in gegevens die we uit Microsoft Dynamics verkregen"

Resultaten

Return on investment

Gestroomlijnde verkoopprocessen waardoor ze kunnen groeien met grip op marketing.

Real-time inzicht

De profit and loss is beschikbaar met een druk op de knop.

Duidelijkheid

Tony's Chocolonely heeft direct duidelijk beeld van de kosten per artikel.

"We hebben meer tijd kunnen besteden aan verkoop door minder tijd te besteden aan administratie en het verzamelen van informatie.

9A Smart Insights
Inzicht in implementatie

We waren niet echt bang dat het moeilijk zou zijn om de BI-tool werkend te krijgen. Wel zagen we de koppeling met onze infrastructuur in de cloud als een uitdaging. Via een soort SCRUM-sessie hebben we gekeken wat er moest gebeuren om ervoor te zorgen dat de 9A Smart Insights "Out-of-the-box" oplossing zou werken binnen onze bestaande oplossingen in de cloud. 9A Smart Insights en onze cloud partner SaaSplaza kwamen met een geweldige oplossing daarvoor.

Hoe ondersteunt Business Intelligence jullie groei?

We zijn een vrij jong bedrijf, we bestaan nu 10 jaar en sinds vorig jaar zijn we ook actief in de Verenigde Staten. In Portland in de staat Oregon om precies te zijn. De BI-tool is voor ons essentieel om ook daar goed te kunnen monitoren. Met name goede salesanalyses helpen ons om te zien of onze marketingactiviteiten het gewenste rendement opleveren. Dat halen we niet uit de bestaande NAV-omgeving, daar hebben we echt een goede BI-oplossing voor nodig.

Hoe is het proces verlopen?

Tony's Chocolonely is een jong en ambitieus bedrijf. We zijn 'Gek van chocolade, serieus van mensen'. Dat zijn we niet alleen tegenover de boeren in West-Afrika met wie we samenwerken, maar ook tegenover onze eigen mensen. Zij zijn gewend om met goed gereedschap te werken. Ze werken snel en efficiënt. De manier waarop we met 9A Smart Insights werken, past helemaal in dat plaatje. De consultants die langskwamen spraken de taal van ons bedrijf en hadden een goed gevoel over hoe ze de tooling konden implementeren en ons de tools konden geven om ermee te werken.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief