Aluvision

Aluvision, fabrikant van modulaire systemen voor de evenementenindustrie en indoor en outdoor markt was op zoek naar een manier om hun data komende vanuit het ERP-systeem en Excel gemakkelijk beschikbaar te stellen en te combineren in verschillende rapporten. Zij kozen voor 9A Smart Insights, gecombineerd met Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations.

One version verhaal

Nog voor de zoektocht naar een BI-oplossing overwoog Aluvision een rapportage via hun legacy software: “Aluvision drijft op sales rapportage, het legacy pakket plaatste spreadsheets op de server die de salespersonen konden raadplegen. We voelden echter een tekortkoming naar de toekomst toe”, legt Klaas Vermeulen, Finance Manager bij Aluvision uit. Dus ging Aluvision op zoek naar een nieuwe oplossing.

Bij die zoektocht werden enkele criteria vooropgesteld: “De belangrijkste criteria waren enerzijds dat het verhaal zich volledig in de cloud bevond, anderzijds dat zowel de front als de back end beheersbaar waren binnen het bedrijf zelf.”

“Bij de 9A Smart Insights oplossing van 9altitudes speelt het volledige rapportageverhaal zich in de cloud af. Hierdoor kunnen onze sales real time op de baan hun rapportage bekijken, alsook zelf filters aanpassen”, vult Klaas aan. Daarom koos Aluvision voor 9A Smart Insights, een oplossing gebaseerd op Microsoft Power BI. “We kozen bijgevolg voor een one version verhaal, specifiek met Microsoft, zowel ERP, CRM als BI in één pakket”.

De criteria van Aluvision voor de oplossing

Intern beheer

Het was een vereiste van Aluvision dat het niet omslachtig zou zijn voor interne medewerkers om te zorgen voor de juiste gegevens.

Alles gebeurt in de cloud

Voor Aluvision was het belangrijk dat hun toekomstige oplossing 100% in de cloud zou draaien, zodat alle medewerkers in realtime toegang hebben tot rapporten en de filters kunnen aanpassen die ze nodig hebben.

"9A Smart Insights heeft als grootste voordeel dat de gegevens, die bestaan uit verschillende tabellen binnen het Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations verhaal, volledig automatisch gemapt zijn zonder extra aanpassingen"

Klaas Vermeulen

Finance Manager bij Aluvision

Resultaten

One version verhaal

Doordat de ERP-, CRM-, en BI-oplossing van Microsoft zijn, wordt data uitgewisseld tussen systemen en kijken verschillende afdelingen naar dezelfde data.

Out of the box datamapping

Data vanuit de verschillende tabellen binnen Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations wordt op een overzichtelijke manier geconsolideerd en gemapt, waardoor het gemakkelijker is om rapporten te bouwen en de go live periode ingekort wordt.

Beheersbare front en back end

Aluvision kan zelf wijzigingen aanbrengen aan rapporten.

Een systeem in de cloud

Het salesteam kan op eender welk moment, waar ze ook zijn hun rapportages raadplegen.

“De software laat ons toe om de focus volledig te leggen op de interpretatie van de cijfers en de rapportage, in plaats van het effectief creëren van die rapportage.”

Klaas Vermeulen

Finance Manager bij Aluvision

Flexibiliteit

“9altitudes leek ons tijdens het selectieproces de meest geschikte partner voor onze ERP, CRM en BI nood op basis van meerdere kwaliteiten: het team, de consultants, de pricing alsook uiteraard de oplossing”, legt Klaas uit. Enkele maanden na de start van het project brak echter de covid pandemie uit. “9altitudes kwam pre covid met de oplossing naar Aluvision, maar we werden als toeleverancier voor de evenementenindustrie genoodzaakt om het project tijdens de pandemie on hold te zetten. Samen met 9altitudes hebben we het project volledig herstart in 2022 om op vandaag succesvol live te zijn.”

Toekomstbeeld

“Het digitale transformatietraject van Aluvision staat nog in de kinderschoenen”, legt Klaas uit. “Het is zo dat we begin dit jaar live gingen met ERP, CRM en 9A Smart Insights. Wanneer we ook live gaan bij onze productievennootschap in Atlanta zullen we ook daar ons digitaal transformatietraject verderzetten, alsook de verdere mogelijkheden binnen 9A Smart Insights verkennen."

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief