Wase Werkplaats

Wase Werkplaats is een maatwerkbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerkstelt. Wase Werkplaats was op zoek naar een gebruiksvriendelijke, uniforme oplossing voor het beheer en onderhoud van hun assets en de groenbeheerdivisie. Uiteindelijk kozen ze voor Microsoft Dynamics 365 for Field Service, geïntegreerd met hun reeds bestaande ERP en CRM oplossing. Aanvullend gebruiken ze Power BI voor rapportering.

Wie is Wase Werkplaats?

Wase Werkplaats is een maatwerkbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerktstelt. Het bedrijf heeft drie divisies: W-pharma, W-technics en W-green. W-pharma is gericht op assemblage- en verpakkingsoplossingen voor healthcare en life sciences. Bij W-technics draait het om technisch maatwerk voor de industrie en W-green focust op het duurzaam groenbeheer voor openbare besturen en lokale industrie.

Behoefte aan gebruiksvriendelijkheid

Wase Werkplaats had nood aan een programma waarin ze hun assets voor onderhoud kunnen beheren en waaruit automatische orders gegenereerd kunnen worden. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een gebruiksvriendelijke Field Service oplossing die aan bovenstaande vereisten voldoet, zo zijn we bij 9altitudes en Microsoft Dynamics 365 Field Service terechtgekomen”, legt Cathy Desmedt, Facility Manager bij Wase Werkplaats uit.

“De oplossing zorgt voor een uniforme registratie doorheen heel Wase Werkplaats, met een mooi planbord, een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie, automatische ordergeneratie en een terugkoppeling naar andere programma’s zoals Microsoft Power BI.”

“Dynamics 365 Field Service vervangt zo onze vroegere werkwijze waarbij we via Excel en op papier onderhoudstaken registreerden", aldus Cathy Desmedt. "Hierdoor vermijden we fouten en voorkomen we verlies van onderhoudsdocumenten."

“De oplossing zorgt voor een uniforme registratie doorheen heel Wase Werkplaats, met een mooi planbord, een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie, automatische ordergeneratie en een terugkoppeling naar andere programma’s zoals Microsoft Power BI"

Cathy Desmedt

Facility Manager bij Wase Werkplaats

Rapportering via Power BI

Wase Werkplaats rapporteert niet enkel data vanuit Dynamics 365 Field Service via Power BI, maar ook vanuit hun ERP-systeem Dynamics 365 for Finance, de sales app Dynamics 365 for Sales en andere toepassingen die niet Microsoft gerelateerd zijn. “Power BI heeft de kracht en mogelijkheid om al die databases/databronnen te beheren, daarom is Power BI voor ons dé rapporteringsoplossing”, aldus Joris Cornet, Financieel Directeur bij Wase Werkplaats.

“Vroeger werkten we vooral via Excel om te rapporteren, bij de komst van het nieuwe ERP-systeem in de cloud hebben we gekozen om de rapportering via Power BI te laten lopen”, aldus Joris Cornet.

Verwachtingen van Wase Werkplaats

Uniforme registratie

Eenzelfde manier om onderhoudbeurten te registreren doorheen de verschillende divisies binnen Wase Werkplaats.

Gebruiksvriendelijk

Een gebruiksvriendelijke oplossing met mobile app om eenvoudig onderhoud te registreren onderweg.

Integratie met andere Microsoft systemen

Door de integratie met Dynamics 365 Finance en Dynamics 365 Sales wordt data zoals werknemers, klanten en projecten doorheen de applicaties gedeeld. 

Een overzichtelijk planbord

Een overzichtelijk planbord om onze medewerkers efficiënt in te plannen.

“Dynamics 365 Field Service vervangt zo onze vroegere werkwijze waarbij we via Excel en op papier onderhoudstaken registreerden"

Cathy Desmedt

Facility Manager

Het project

“Op dit moment zijn we met Field Service live in een eerste fase, het asset managementbeheer is live, het automatisch genereren van orders en het inplannen zal live gaan eind mei”, verduidelijkt Cathy Desmedt. “Ook onze divisie W-green en de uitrol naar de security teams volgt nog”.

De samenwerking tussen Wase Werkplaats en 9altitudes loopt vlot: “9altitudes heeft de afgelopen 10 jaar bewezen een echte partner te zijn voor ons”, aldus Joris Cornet. “We dragen binnen Wase Werkplaats partnership hoog in het vaandel en bekijken het niet als een klant leverancier relatie.”

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief