ICO Terminals

Tijd- en kostenbesparingen voor ICO Terminals dankzij Dynamics 365


Een toekomstgericht platform met Microsoft Dynamics 365

Dorien Aerts, Microsoft: “Digitale transformatie gaat niet alleen om technologie. Het heeft ook te maken met het herdenken van bepaalde businessmodellen. Het gaat erom dat je herdenkt hoe mensen, data en processen met elkaar omgaan.

ICO Terminals behandelt jaarlijks zo’n twee miljoen wagens in de havens van Antwerpen en Zeebrugge. Het bedrijf was op zoek naar future-proof technologie om (onder andere) hun financiële processen te ondersteunen. Dankzij Microsoft Dynamics 365 kon ICO hun verouderd finance systeem vervangen door een modern en performant platform én de integratie behouden met hun terminal operating systeem van 2012. Dat systeem brengt het volledige traject van fabrikant tot dealer in kaart.

In deze aflevering van Z-Impact (in samenwerking met Microsoft) vertelt ICO Terminals over hun uitdagingen in de industrie en de samenwerking met 9altitudes. Je komt te weten hoe het ERP van Microsoft zorgt voor enorme tijd- en kostenbesparingen door onder meer e-invoicing, een koppeling tussen warehouse management en aankoop, digitale aanlevering vanuit een interne toepassing alsmede een CRM met alle informatie vanuit finance.

Meer info over deze case op de Pulse pagina van Microsoft.

ICO Terminals

ICO bedient een uitgebreid netwerk van rederijen die verschillende bestemmingen over de hele wereld bezoeken van en naar alle continenten. Onze terminals in Zeebrugge en Antwerpen zijn belangrijke hubs voor de overslag van goederen in Europa, het VK, het Baltische gebied en Rusland.

"Willen we dit aankunnen, dan moeten we ons verder versterken in digitalisering"

Marc Adriansens

ICO Terminals

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief