Aminolabs

Aminolabs is een producent van sport & health nutrition in de vorm van poeders, tabletten en capsules. Het bedrijf was op zoek naar een geïntegreerd ERP-systeem dat toelaat om met uniforme data te werken door departementen heen. Dit bracht Aminolabs bij Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain en 9altitudes.

Een geïntegreerd systeem

Door het gebruik van verschillende, parallelle softwarepakketten binnen hun process flow kreeg Aminolabs te maken met conflicten en anomalieën rond de juistheid van data. Daarom gingen ze op zoek naar een ERP-systeem waar data gecentraliseerd is. Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain maakt dit mogelijk waardoor de processen gaande van sales, R&D, planning, aankoop, productie en logistiek geïntegreerd zijn.

"We merken dat de flow van informatie tussen de verschillende afdelingen veel soepeler verloopt"

Tine Knaepen

IT Manager, Aminolabs

Aminolabs had een eigen team van toegewijde key users aangesteld voor dit project. Ook tijdens de covid-19 periode bleef de samenwerking tussen de twee partijen goed verlopen. "Wij konden waarderen dat 9altitudes verschillende specialisten per domein in het project betrok", legt Jürgen De Bock, ERP Project Director bij Aminolabs uit.

Kwaliteitsvolle samenwerking 

Resultaten

Betrouwbare kostencalculatie

De tijdsregistratie binnen productie zorgt voor een betrouwbare kostencalculatie.

Gecentraliseerde data

Het ERP-systeem laat toe om data te centraliseren, waardoor je vanuit verschillende departementen naar dezelfde data kijkt.

Complementariteit

Dynamics 365 is complementair met andere Microsoft applicaties, waardoor integraties met andere Microsoft systemen gemakkelijker verlopen.

"Normaal ging dit project in twee fases verlopen, namelijk de livegang van het nieuwe ERP-systeem en verdere optimalisaties, maar 9altitudes heeft alles in één fase gerealiseerd met een beperkte impact op budget en go-live datum."

Jürgen De Bock

ERP Project Director

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief