SKY-LIGHT

De mogelijkheid om meer te doen met data

SKY-LIGHT had een 17 jaar oude Dynamics AX die ze wilden vervangen omdat ze meer datagestuurd wilden worden. Samen met 9altitudes implementeerde SKY-LIGHT een nieuwe Dynamics 365 Business Central oplossing met 9A Advanced Manufacturing voor BC

Het resultaat is dat SKY-LIGHT een nieuwe ERP-oplossing heeft gekregen die het bedrijf de mogelijkheid biedt om verschillende processen te automatiseren. Hun IT-directeur, Dennis Østergaard, is zeer tevreden dat ze live zijn gegaan met een nieuwe ERP-oplossing zonder ernstige verstoringen van de activiteiten in de fabriek van het bedrijf.

De problemen van SKY-LIGHT vóór de implementatie

Geen prijsconfiguratie

Plastic volgt een prijsindex, waardoor de prijsafspraken van SKY-LIGHT met klanten ook in de tijd variëren (eller Plastic prijzen zijn afhankelijk van een index, waardoor de prijsafspraken van SKY-LIGHT met klanten ook in de tijd variëren). Voorheen moest SKY-LIGHT een arbeidsintensief handmatig proces doorlopen om klanten van bijgewerkte prijzen te voorzien.


Gebrek aan inzicht in productiekosten

In hun vorige oplossing kon SKY-LIGHT niet specifiek genoeg zien wat het kostte om een rol plastic folie te produceren, omdat dezelfde rol folie met veel verschillende grondstoffen kon worden geproduceerd.


Gebrek aan automatisering

SKY-LIGHT wilde meer datagestuurd worden en meer processen automatiseren - iets wat met de vorige oplossing niet mogelijk was.


"Het kiezen van een ERP-partnerschap is een kwestie van vertrouwen. Het project kan gemakkelijk ontsporen met de verkeerde partner. Het was belangrijk voor ons dat 9altitudes de verantwoordelijkheid deelde om ons succes te garanderen"

Dennis Østergaard

IT-director

De voordelen van onze samenwerking

Een nieuwe ERP-oplossing die vanaf de eerste dag werkt

SKY-LIGHT heeft de nieuwe ERP-oplossing met succes geïmplementeerd in zijn fabrieken zonder ernstige onderbrekingen van de activiteiten.


Een fundering met geweldig potentieel

SKY-LIGHT heeft nu een ERP-oplossing waarbij verschillende processen kunnen worden geautomatiseerd in vergelijking met vroeger, waardoor een oplossing met veel meer potentieel ontstaat.

"Het is een succes als je een ERP-systeem in een fabriek van de ene op de andere dag omschakelt en de activiteiten gewoon door kunnen gaan."

Dennis Østergaard

IT-director

Daarom werd 9altitudes gekozen als ERP-partner

Toen SKY-LIGHT een partner moest kiezen voor de implementatie van hun nieuwe ERP-oplossing, besloten ze een algemene beschrijving te maken van de bedrijfsprocessen. Daarna vroegen ze een handvol geselecteerde bedrijven hoe ze een oplossing zouden creëren die bij SKY-LIGHT paste en wat het zou kosten. Op basis hiervan werden 3 potentiële partners geselecteerd en onder hen werd 9altitudes gekozen als nieuwe partner.

Over de keuze voor 9altitudes zegt Dennis Østergaard van SKY-LIGHT: "De keuze voor 9altitudes als samenwerkingspartner is te danken aan hun kracht op het gebied van productie en logistiek - maar ook omdat we de laatste 17 jaar een heel goede relatie hebben gehad en 9altitudes bereid was de verantwoordelijkheid te delen om het succes van het project te garanderen".

Een partner die dezelfde taal spreekt

Volgens Dennis kun je zien dat 9altitudes sterk is in productie en logistiek als je praat met de consultants:

"Het was meteen duidelijk dat 9altitudes wist waar ze het over hadden. Ze begrijpen wat we bedoelen als we het hebben over productie, pallets en logistiek. Ze kennen de problemen die zich kunnen voordoen en ze begrijpen de uitdagingen waar we voor staan, en dat is belangrijk.".

Het voordeel van een efficiënte implementatie van een nieuwe ERP-oplossing

SKY-LIGHT heeft met succes een nieuwe ERP-oplossing geïmplementeerd die een sterke basis legt voor het automatiseren van verschillende processen en het verkrijgen van betere inzichten in elk product. Volgens Dennis is de implementatie zelf erg soepel verlopen:

"Het is een succes als je van de ene op de andere dag een ERP-systeem in een fabriek installeert en meteen weer verder kunt. Ik beschouw het project dus als een succes. De oplevering verliep erg soepel.".

Hij legt uit: "Wanneer je nog steeds goederen de deur uit kunt krijgen, je leveranciers kunt betalen, facturen kunt versturen en geld in de kassa kunt krijgen zonder onnodige vertragingen, beschouw ik dat als een aanzienlijk succes".

En Dennis is niet alleen tevreden over het proces:

"De installatie is probleemloos in gebruik genomen en we zijn zeer tevreden over de oplossing. Nu hebben we een sterke basis om de digitalisering van ons bedrijf voort te zetten.".

Liquid syntax error: {% render_content %} should be called inside {% content_for %} block.

Over SKY-LIGHT:

SKY-LIGHT is een productiebedrijf met 2 productieafdelingen - een die plastic folie produceert en een andere die plastic verpakkingen maakt. In de fabriek, die elke dag van de week in productie is, kan SKY-LIGHT meer dan 20.000 ton folie en meer dan 650.000.000 artikelen per jaar produceren.

Het bedrijf houdt zich al 25 jaar bezig met het recyclen van plastic materialen, maar pas de laatste 5 jaar hebben ze zich strategisch gericht op duurzaamheid. Tegenwoordig is hun uitgebreide gebruik van gerecycled plastic een concurrentievoordeel geworden.

Vragen? Neem vandaag nog contact met ons op

Overweeg je een nieuwe ERP-oplossing voor je productiebedrijf? Wij zijn er om je te helpen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief