Bentax

Digitale transformatie met bedrijfssystemen die voor elkaar gemaakt zijn.

Samen met 9altitudes heeft Bentax een toekomstbestendige oplossing

Bentax wil bekend staan als het modernste koffiehuis van Denemarken - en met vernieuwde digitale processen en systemen is de basis gelegd om de workflows en kernwaarden te versterken.

Met de implementatie van een ERP-systeem en Field Service tegelijkertijd wordt de basis gelegd om het werk met de vele installaties te kunnen systematiseren en structureren - en proactief te werken met zowel verkoop als service.

De meerwaarde voor Bentax

Gestructureerde en geautomatiseerde processen

Bentax heeft hun workflows geherstructureerd en met de nieuwe opzet worden hun buitendienstmedewerkers nu beter ondersteund bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Industriespecifieke standaardoplossing

Bentax heeft een geïntegreerde ERP- en Field Service-oplossing die gebaseerd is op standaardcomponenten, maar ook past bij de behoeften en groeiambities van het bedrijf.

Proactieve service

Tegenwoordig is een groter deel van de Bentax servicewerkzaamheden gebaseerd op specifieke serviceovereenkomsten. Dit betekent dat de 'downtime' van hun machines wordt beperkt.

"We hebben het hart eruit gehaald en vervangen door een nieuwe - en het klopt meteen"

"We hebben een motor gecreëerd waarmee we ons in de toekomst verder kunnen ontwikkelen."

Zo verklaart CEO Søren Hansen van Bentax de implementatie van Microsoft Dynamics 365 Business Central en Field Service - en beschrijft hij het werkproces dat hij en de projectmanagers samen met een externe consultant - en samen met 9altitudes hebben doorlopen.

"Eerst werkten we met onze externe consultant om al onze interne workflows te stroomlijnen en van daaruit konden we vaststellen waar de digitale systemen ons zouden helpen. Dit maakte het een stuk gemakkelijker om de opdracht uit te besteden en het gaf ons een zeer concrete en professionele basis om te beslissen over het juiste systeem en de juiste partner."

"Wanneer je gestructureerd werkt met alle processen, geeft dat een onmiddellijke waarde aan het bedrijf. Maar het is pas wanneer de processen worden geautomatiseerd en in een context worden geplaatst waarin de digitale systemen niet alleen gegevens verzamelen maar ook gegevens verwerken en onregelmatigheden opsporen - dat digitalisering waarde oplevert," zegt Jens Olesen Lund van Lund Consulting, die met een groot aantal bedrijven heeft gewerkt aan projecten rond digitalisering van workflows en die hielp bij het identificeren van de juiste leverancier voor de bedrijfssystemen van Bentax.

Ervaring en hoge geloofwaardigheid

9altitudes heeft jarenlange ervaring met het implementeren van ERP-systemen, maar ook Microsoft Dynamics 365 Field Service is een sterk punt bij 9altitudes. Het is echter niet altijd voldoende om als leverancier de juiste goederen in de schappen te heben liggen, want bij Bentax is het essentieel om langdurige partnerschappen met leveranciers aan te gaan.

"De respectvolle en objectieve aanpak van 9altitudes was een groot pluspunt en zorgde onmiddellijk voor een grote geloofwaardigheid. Bovendien konden we eerlijk praten en ter zake komen - duidelijk een sterk punt in een proces dat zo gevoelig ligt als dit."

De kernwaarden van Bentax, "eerlijkheid, correctheid en hoge professionaliteit", zijn ook van cruciaal belang bij de selectie van leveranciers. Daarom zijn we bij 9altitudes verheugd dat we de waarden van Bentax kunnen combineren met onze waarden en onze kennis van de sector kunnen aanbieden.

Kennis van de industrie

"Ik ben eigenlijk verrast hoeveel van ons ERP-systeem we konden implementeren vanuit standaardmodules. Modules werden ontwikkeld om precies bij ons type bedrijf te passen en dat advies was belangrijk om van 9altitudes te krijgen. Ze vroegen naar onze workflows en koppelden die vervolgens aan het juiste systeem."

Proactief in plaats van brandjes blussen

Bentax Customer Service beheert de service en inkoop voor de vele koffiemachine-installaties in het land. Het is een grote klus met zoveel installaties die tijdig moeten worden onderhouden en zoveel technici die moeten worden gecoördineerd op basis van onder meer onderhoudsintervallen en routeplanning.

"Het is belangrijk dat we onze interne klanten - de technici - kunnen bedienen, want zij zijn degenen die de hele dag klanten ontmoeten. Met Field Service zijn we nu altijd een stap voor en kunnen we proactief aan onze installaties werken in plaats van brandjes te blussen", legt Customer Service Manager Tanja Lindberg Frederiksen van Bentax uit.

Over Bentax

Bentax is een totaalleverancier van koffieapparatuur en bedrijfsoplossingen voor Deense cafés, hotels en restaurants en grote en kleine bedrijven. Bentax is opgericht in 2004 en heeft zijn hoofdkantoor in Svenstrup in Noord-Jutland. Het bedrijf is gebouwd op drie kernwaarden: eerlijkheid, correctheid en hoge professionaliteit, met een sterke focus op duurzaamheid.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief