9A Advanced Manufacturing voor Business Central

Met onze standaardmodules voor productie krijg je een complete oplossing die de volledige waardeketen en dagelijkse processen van het bedrijf ondersteunt - of het nu gaat om standaardproductie of meer projectgebaseerde productie. Dit betekent efficiënte workflows en een hogere winstgevendheid.

Standaard maar op maat

We kennen de uitdagingen in de productie-industrie en we hebben de digitale oplossingen die processen en workflows vereenvoudigen. Daarom hebben we voortgeborduurd op de standaardoplossingen van Microsoft om bedrijfssystemen te bieden die de volledige waardeketen van de onderneming en de dagelijkse processen ondersteunen. Dit betekent efficiënte workflows en een hogere winstgevendheid. We richten ons met deze oplossing op standaardproductie, maar we hebben ook modules die aansluiten bij de meer individuele uitdagingen in projectgeoriënteerde productiebedrijven.

Tastbare waarde

"We kunnen veel preciezer over de goederen beschikken. Dit helpt ons om onze leveringssnelheid te verhogen, gebaseerd op de verwachte levertijd van de klant. We zijn gewoon beter geworden in het voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de klant."

Jens Lund COO, Budweg Caliper

Functionaliteiten

Berekening, budgetten en offertes

Eenvoudige en slimme berekening van nieuwe artikelen op basis van benodigde grondstoffen, hulpbronnen, machinetijd en diverse kosten zoals vrachtkosten en indirecte kostentoeslagen. Dit alles gebeurt in een overzichtelijke functie die de nodige basisgegevens aanmaakt om artikeloverzichten te maken en kosten- en verkoopprijzen te berekenen, en zo ook offertes te maken voor meerdere hoeveelheden.

Configuratie

De berekeningen kunnen worden uitgebreid met configuratie van varianten direct voor de verkoopprijsberekening en vervolgens ook worden omgezet naar basisgegevens op BOM's en productieorders. Op deze manier kunnen sterk configureerbare bedrijven het rendement van de offerteberekening verhogen en het voor de gebruikers moeilijker maken om de kostprijs via het systeem te berekenen, waardoor bronnen van fouten worden vermeden.

CAD-integratie

Zodra de order is ingevoerd en de produktievoorbereiding is gestart, wordt een nieuwe tekeningstructuur met de nodige gegevens over materiaalkeuze, maatvoering, leverancier, enz. aangemaakt en deze gegevens worden automatisch overgebracht van het CAD-systeem naar het erp journaal, waar u de laatste aanpassing van de BOM-structuur en van de routeconstructie uitvoert.

Hoofdplanning
Nauwkeurige beschikbaarheid en aankopen in de juiste hoeveelheden en op het juiste moment. Inkoopvoorstellen worden gemaakt op basis van artikeldatumgegevens over bevoorradingsvolgordes en hoeveelheden, en van de vraag die ontstaat door orders en productieschema's. Dit betekent dat er in de juiste hoeveelheden wordt ingekocht en dat de levering wordt afgestemd op de productiestroom.
Voorraadbeheer

Met het geavanceerde voorraadbeheer in de oplossing kun je zowel magazijnen als gebieden met specifieke vereisten - bv. koeling/verwarming - controleren en je kunt het tot op het niveau van de boekenkast/plank regelen. Deze functionaliteit is ongelooflijk sterk, omdat ze een grote flexibiliteit laat om aan de noodzakelijke vereisten te voldoen, zonder dat het een zware dagelijkse last wordt.

Shop Floor Control

Shop Floor Control is het hulpmiddel voor productie- en/of projectmedewerkers om de prioritaire taken in volgorde te bekijken, toegang te krijgen tot hun tekeningen, instructies en om tijd, materiaal en afval te registreren, evenals kwaliteitsmetingen. Shop Floor Control biedt mogelijkheden voor de individuele cellen om hun eigen dagindeling te maken, maar kan ook zo worden ingesteld dat de machine-uren worden verzameld en niet de uren van de medewerkers.

Kwaliteitscontrole

De oplossing biedt een aantal slimme opties en vervangt bijvoorbeeld Word/Excel en bijbehorende eenvoudige meetschema's en zorgt ervoor dat gegevens kunnen worden gebruikt om statistieken op te maken. De kern van de oplossing zijn schema's die kunnen worden aangemaakt met verschillende criteria voor elk item. De schema's zijn gekoppeld aan het artikelnummer, en het is mogelijk om tekening, foto of andere documentatie bij te voegen.

Overweeg je een nieuwe ERP-oplossing voor je productiebedrijf?

n het productielandschap wordt de concurrentie steeds feller. De complexiteit van producten en de verwachtingen van klanten nemen toe, terwijl de levensduur van producten afneemt. Wat gisteren uitstekend was, is morgen nauwelijks nog goed genoeg om concurrerend te zijn.

Daarom is het noodzakelijk dat je ERP-oplossing niet alleen staat. Dit is echter maar één van de vele zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe ERP-oplossing. Duik dieper in deze whitepaper om er zeker van te zijn dat je voorbereid bent om de juiste beslissing te nemen voor jouw productiebedrijf.

Inhoud van de whitepaper

  • Top 3 uitdagingen van geavanceerde productiebedrijven.
  • Je route vinden door de bergketens van de productie.
  • Waarom je ERP-oplossing niet alleen moet staan.
  • 5 voordelen van een ERP-oplossing gericht op productie.
  • De onmisbare functies van ERP-software voor productiebedrijven.
  • 9 stappen om de ideale ERP-partner te kiezen.

Budgetinschatting: wat kan je voor jouw bedrijf verwachten?

Het is onze missie om jouw klim naar de top te vergemakkelijken en ervoor te zorgen dat je reis soepel en met een constant gevoel van veiligheid en controle verloopt. Daarom bieden we je nu de mogelijkheid om een voorlopige begroting te ontvangen. Hoe? Simpel, door het invullen van deze vragenlijst. Hiermee kunnen we een inschatting maken van de noodzakelijke investering voor de uitvoering van je project en de maandelijkse kosten voor Microsoft-licenties, gebaseerd op onze uitgebreide ervaring met soortgelijke projectimplementaties.

Hoewel digitale transformatieprojecten vaak complex zijn en verschillende aspecten omvatten, hebben we onze beste inspanningen geleverd om deze initiële budgetindicatie voor jou te simplificeren, gebaseerd op onze uitgebreide ervaring.

We willen benadrukken dat het essentieel is dat de vragenlijst de volledige complexiteit van je zakelijke vereisten weerspiegelt, om een nauwkeurige en passende budgetinschatting te kunnen maken. Wij vragen je daarom om 5 tot 10 minuten te reserveren voor het beantwoorden van de vragen. Met jouw gedetailleerde reacties kunnen we samen de eerste stappen zetten richting een succesvolle digitale transformatie. Ons systeem zal vervolgens onmiddellijk een gepersonaliseerde offerte genereren en deze direct naar je e-mailadres versturen.

Mocht je de vragenlijst overweldigend vinden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zullen dan persoonlijk contact opnemen om alles in detail te bespreken en je van de nodige informatie te voorzien.

Ben je klaar om een persoonlijke schatting te ontvangen en een blik te werpen op jouw digitale toekomst?

Ontdek meer 9A ontwikkelde oplossingen

Wist je dat er meer dan 9 verschillende oplossingen bestaan die ontwikkeld zijn door 9altitudes? Het zijn bewezen oplossingen die waarde toevoegen aan je bedrijf door de functionaliteit van sterke oplossingen van PTC en/of Microsoft uit te breiden.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief