10 redenen om te kiezen voor Microsoft Dynamics 365 Field Service

  • 02/09/2022

Waarom zou je kiezen voor een oplossing zoals Dynamics 365 Field Service? In de eerste plaats omdat processen scherper en efficiënter worden, en je een winstgevender bedrijf krijgt. Daarnaast zeker ook omdat je jouw customer experience zo goed mogelijk wil. De ervaring leert dat de investering in een extra laag functionaliteit zich al na enkele maanden vertaalt in efficiëntie en resultaten.

10 redenen om te kiezen voor Microsoft Dynamics 365 Field Service

Overzicht van klantenportefeuille

Alle apparaten en activa van klanten worden gecategoriseerd en in één systeem geplaatst om locaties, inhoud, serviceverbintenissen en overeenkomsten te beheren. Dit maakt het gemakkelijk om de totale portefeuille, de leeftijd van de apparatuur, vervangingsopties en nog veel meer te zien.

Ingebouwde cartografische mogelijkheden

Ingebouwde kaartfuncties maken het gemakkelijk om te zien waar individuele machines en apparaten zich bevinden. Ze kunnen daarbovenop worden geïntegreerd met GPS-apparaten op de telefoon of tablet van de onderhoudstechnicus.

Wijs de correcte middelen toe

Gesprekken of tickets worden geregistreerd en kunnen worden toegewezen aan een resource op basis van competentieprofielen, zodat je altijd de servicetechnicus met de juiste certificaten en vaardigheden voor de klus aanstelt.

Overzicht van de toewijzing van taken

Taaktoewijzing gebeurt via een overzicht dat de individuele technici en hun kalenderwerkdagen toont met de reeds toegewezen taken. De nog niet toegewezen taken kunnen gemakkelijk in de beschikbare slots worden getrokken of worden voorgesteld om aan het passende competentieprofiel te worden toegewezen.

Servicetaken in een oogopslag voor monteurs

Met het systeem kan elke monteur zijn taken en een selectie van veelvoorkomende servicetaken die in de buurt zijn zien, zodat hij de tijd tussen geplande servicebezoeken gemakkelijk kan benutten. Uitgevoerde taken kunnen worden gekoppeld aan contracten, voor de facturering, en de facturering zelf wordt geregeld via integratie met het ERP-systeem of via een basisfactureringsrapport van de taak.

Status aan klanten

De reistijd tussen elke taak kan automatisch worden ingevoerd wanneer de GPS is ingeschakeld. Bovendien kan je jouw klanten een extra service aanbieden, waarbij je meegeeft hoe ver de servicetechnicus is en wanneer hij wordt verwacht aan te komen.

Efficiënt voorraadbeheer

Materialen die naar verwachting zullen worden gebruikt voor de komende onderhoudstaak kunnen vanuit de taak worden ingepland en een picklijst kan naar het magazijn worden gestuurd, zodat het magazijnpersoneel ervoor kan zorgen dat de materialen en onderdelen van elke taak afzonderlijk worden verpakt en gemakkelijk naar de voertuigen kunnen worden overgebracht. Na ontvangst wordt de toegang tot het magazijn van de servicemonteur met een klik aanvaard. 9altitudes kan je helpen bij de integratie van jouw ERP- systeem met het Field Service systeem.

Onderhoudsgeschiedenis van installaties en taken

De onderhoudshistorie, die altijd beschikbaar is voor het toestel en de installatie, wordt voor elke taak aangegeven. Daarom is het gemakkelijk om een overzicht te krijgen van wat er is gedaan - en op welk tijdstip. Dit garandeert dat de juiste activiteit wordt ondernomen op basis van de voorgaande ervaringen en de geregistreerde service. Afbeeldingen en notities worden bijgehouden op de taak, samen met de verbruikte materialen en tijd.

Snelle ondertekening en goedkeuring

Na afloop van het servicebezoek tekent de klant op het scherm en wordt een serviceverslag per e-mail met PDF naar de besteller gestuurd, die kan zien wat er is gedaan en wie het bezoekverslag heeft goedgekeurd. Het verslag vermeldt zowel de bestede uren als de gebruikte materialen, en bevat foto's die tijdens het werk zijn genomen.

Leads en openstaande offertes

De installateur heeft de mogelijkheid om openstaande offertes te bekijken en hij kan ook een lead aanmaken voor het verkoopteam, bijvoorbeeld voor een vervanging of renovatie, zodat de verkoopafdeling de zaak die zich heeft aangediend kan afhandelen. Als het een order wordt, creëert het verkoopteam een servicetaak, zodat de eenheden van de klant voortdurend worden onderhouden.

Ben je overtuigd van de meerwaarde van Dynamics 365 Field Service?

Mocht je verdere vragen hebben of meer willen weten over Microsoft Dynamics 365 Field Service, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

We staan klaar om je te helpen de efficiëntie en resultaten van je bedrijf te verbeteren.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief