Combineer data van verschillende bronnen in één Power BI rapport

  • 16/09/2021

De rapportering van cijfers is belangrijk voor elk bedrijf, ongeacht welke sector. Bedrijven gebruiken nog vaak Excel of statische applicaties om hun data te visualiseren. Deze manieren blijken eerder log en soms moeilijk werkbaar te zijn. De applicatie Power BI van Microsoft kan hierop een antwoord bieden. Hieronder vijf redenen waarom je voor Power BI kiest.

1. Data vanuit verschillende bronnen

Power BI laat het toe om data te verzamelen vanuit verschillende bronnen. Zo kan je gemakkelijk data importeren vanuit Microsoft Dynamics 365, Excel, cloud applicaties, en zoveel meer. Hierdoor kan je bijvoorbeeld sales data combineren met financiële data, waardoor je een alomvattend rapport kan creëren.

2. Capteer evoluties

Verder is het ook mogelijk om met Power BI data over een langere periode te raadplegen. Hierbij kan je de periode aanpassen in het rapport zelf. Ook is het gemakkelijk om evoluties in bijvoorbeeld de pipeline bij te houden. Bij de meeste applicaties kan je enkel live data raadplegen, denk maar aan Microsoft Dynamics 365. Als je ook wil terugkeren in de tijd, is Power BI de geschikte tool!

3. Stap af van Excel

Applicaties zoals Excel en statische applicaties leken vroegen een goede keuze om data te visualiseren. Met de komst van Power BI komt er echter een gebruiksvriendelijkere variant op de markt. Een variant waar er, in vergelijking met andere applicaties, geen moeilijke formules nodig zijn om te zien wat je wil. Ook de keuze uit verschillende visualisaties is breder in Power BI. Zo kan je ook een custom visual toevoegen.

4. Rapporten updaten zichzelf

Een andere leuke feature aan Power BI rapporten is het feit dat je kan instellen wanneer en hoeveel keer ze geüpdatet moeten worden. Op die manier heb je telkens de meest recente data in je rapporten en dashboards.

5. Werk veilig met Power BI

Als je nog niet overtuigd bent om over te schakelen naar Power BI, kan de laatste reden je misschien overhalen. Met een Power BI Pro licentie kan je namelijk veilig rapporten maken en verdelen onder collega’s in je bedrijf. Als je wil experimenteren of starten met de applicatie kan je dit gratis doen, maar onder meer rond het delen van de rapporten zijn er hier en daar veiligheidsrisico’s aan verbonden. Daarom raden wij aan om een Power BI Pro licentie te kiezen, hier is je data beter beveiligd!

Wens je meer informatie rond Power BI?


Blijf op de hoogte!