7 redenen waarom jouw business intelligence team 9A Smart Insights nodig heeft

  • 09/08/2022

Ondernemingen verzamelen vandaag heel wat data in verschillende systemen, hierdoor verhoogt de kans dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn twee veelvoorkomende scenario’s. Enerzijds willen kleinere bedrijven en start-ups de concurrentie voor zijn door zoveel mogelijk data te verzamelen. Wat ze vervolgens met die data aan moeten is helaas niet altijd even duidelijk. Daarnaast zien grotere, gevestigde bedrijven hun mensen vaak worstelen met legacy systemen die bergen data verzamelen, maar waar moeilijk iets inzichtelijks uit te halen valt.

Data als drempel

OK, dit is misschien een wat gedramatiseerd, stereotiep beeld. Maar beide cases illustreren wel dat vandaag het probleem niet meer ligt bij dataverzameling. Waar ondernemingen het vaak lastiger mee hebben is inzicht verkrijgen in data. Met de komst van business intelligence tools zoals Power BI van Microsoft is er gelukkig veel veranderd. Ondernemingen kunnen nu verschillende databronnen bij elkaar leggen en daaruit inzichtelijke gegevensvisualisaties creëren. Die zorgen er dan weer voor dat er juiste, gegevensgestuurde beslissingen kunnen worden genomen.

Alleen vinden ondernemingen het opzetten van een Power BI omgeving vaak moeilijk. Verschillende databronnen bij elkaar brengen gaat niet altijd van een leien dakje en niet iedere onderneming heeft de technische skills in huis om data uit bronnen te extraheren, naar inzichtelijke visualisaties om te zetten of zelfs maar om datastructuren te begrijpen. Het ongelukkige gevolg is dat teams vaak ontmoedigd geraken om überhaupt met BI te werken. Erger nog, ze gaan zich opnieuw terugplooien op spreadsheets en lokale systemen. Weg single version of the truth

5 interessante dashboards binnen productiebedrijven

Ontdek hoe Power BI jouw productiebedrijf naar nieuwe hoogten kan tillen! Wil je antwoorden op vragen zoals: "Zijn onze werkelijke productiekosten in lijn met de raming?" of "Hoe kunnen we onze marges verbeteren?". Lees dit e-book!

9A Smart Insights: BI voor iedereen

Het 9A Smart Insights platform probeert hieraan tegemoet te komen. 9A Smart Insights is een intelligent dataplatform gebaseerd op Power BI dat bedrijven in staat stelt om gegevensbronnen snel te extraheren en naadloos om te zetten in echte inzichten.

Het platform werkt met een voorafgebouwde semantische tussenlaag tussen de brondata en de datavisualisatie, die ervoor zorgt dat rapporten en visualisaties out of the box beschikbaar zijn. 9A Smart Insights automatiseert de volledige flow van een datawarehouse, van bronsysteemanalyse tot het laden van de gegevens in een front-end. Zo kan je BI-projecten veel sneller en met minder middelen opleveren.

Hieronder 7 redenen waarom jouw bedrijf 9A Smart Insights nodig heeft.

7 redenen waarom jouw business intelligence team 9A Smart Insights nodig heeft1. Snel van start met out-of-the-box rapporten

BI tools vereisen vaak een intensieve leercurve. Het duurt even voor je onder de knie hebt hoe je data moet extraheren, rapporten moet opzetten, visualisaties maken, enz. Dat is niet alleen ontmoedigend voor de mensen die ermee moeten werken, maar het kost je organisatie ook een bom geld. 9A Smart Insights daarentegen is een snelstartoplossing die werkt met vooraf ingevulde contentpakketten die teams in staat stellen om dashboards sneller op te zetten. In een mum van tijd heb je de cijfers die je nodig hebt en kan je de nodige, gegevensgestuurde beslissingen nemen.

2. Alles van Microsoft Dynamics 365 binnen handbereik

9A Smart Insights is standaard geïntegreerd met Microsoft Dynamics 365. Dat wil zeggen dat je alle data beheerd door Dynamics 365 applicaties meteen binnen handbereik hebt. Zo heb je meteen een startpunt voor een allesomvattende rapportage en verminder je het risico op fouten. Uiteraard zijn de Microsoft Dynamics 365 applicaties niet de enige bronnen die het systeem voeden. Je zou 9A Smart Insights kunnen beschouwen als een stekkerdoos, waar Microsoft Dynamics 365 slechts één stopcontact bezet.

3. Vlot van overzicht naar detail

Een duidelijk overzicht van verschillende databronnen, dat je toelaat om gegronde beslissingen te nemen. Dat is duidelijk de kracht van Power BI en 9A Smart Insights. Maar evenzeer laat het platform je toe om vanuit je globale cijfers in te zoomen op de details. Je hoeft geen ellenlange schermen door te ploegen om te vinden wat je zoekt. 9A Smart Insights maakt het inzoomen zeer efficiënt en minder tijdrovend, precies wat de productieve en tijdsbewuste medewerker zal kunnen appreciëren.

4. Aanpasbaar aan jouw wensen

9A Smart Insights is een snelstartoplossing met out-of-the-box componenten. Maar dat wil niet zeggen dat je niets kan aanpassen aan je eigen wensen. En het goede nieuws is: je kan het gemakkelijk zelf doen, zonder de hulp van dure consultants of technische ondersteuning van buitenaf. Een eigen rapport aanpassen, een nieuw veld creëren of de gebruikerservaring optimaliseren? Dankzij de drag & drop functionaliteit en achterliggende datakoppelingen in de semantische tussenlaag is dat allemaal eenvoudig.

5. Groeien met Microsoft

9A Smart Insights is gebouwd op betrouwbare Microsoft-technologie en volgt de principes van Power BI. In die vertrouwde omgeving zijn je gebruikers snel mee en ben je ook zeker van een goed werkend systeem in de toekomst. Je profiteert bovendien van de frequente updates, zodat je altijd kan meegroeien met de nieuwste features van Microsoft.

6. Altijd mee, altijd bereikbaar in de cloud

Met 9A Smart Insights geniet je ten volle van de voordelen van de cloud. Je werkt in je web browser en je hebt altijd de laatste versie van je applicatie zonder dat je manueel iets hoeft te updaten. Natuurlijk heb je op die manier ook overal waar er internet is toegang tot 9A Smart Insights. Handig voor remote workers!

7. Jouw data op een veilige plek

9A Smart Insights is gebaseerd op veilige Microsoft-technologie en maakt gebruikt van strenge cloud access security en end-to-end data encryptie. Bovendien kan je in 9A Smart Insights je security instellen per laag (in de datalaag, semantische laag en in de presentatielaag). Zo beperk je de kans op verspreiding van bedrijfsgevoelige informatie en hoef je ook geen security settings te configureren voor ieder rapport, wat je heel wat tijd bespaart.

Waarom Aluvision voor 9A Smart Insights kiest

Aluvision, fabrikant van modulaire systemen voor de evenementenindustrie en indoor en outdoor markt was op zoek naar een manier om hun data komende vanuit het ERP-systeem en Excel gemakkelijk beschikbaar te stellen en te combineren in verschillende rapporten. Zij kozen voor 9A Smart Insights, gecombineerd met Microsoft Dynamics 365 Finance & Operations.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief