Stuur de juiste boodschap naar jouw leads en klanten, op het juiste moment

  • 10/11/2022

Timing is alles! De juiste boodschap op het juiste moment kan ons handelen beïnvloeden. Zet Microsoft Dynamics 365 als customer experience platform in om de klantenervaring zo goed mogelijk te organiseren.

Right Time Marketing – Jouw boodschap op het juiste moment

Afhankelijk van de timing, kan eenzelfde boodschap resulteren in een reactie of belanden in de prullenmand. Een boodschap uitsturen op het verkeerde moment kan zelfs tot ergernis leiden bij jouw doelgroep.

Zo genereert een machineproducent een groot deel van hun omzet door het verkopen van vervangingsonderdelen (spare parts). Een marketingactie zal bij dit bedrijf het meeste succes hebben op twee specifieke momenten: enerzijds vóór de initiële aankoop om de klant bewust te maken van het aanbod (awareness) en anderzijds op het moment dat er onderdelen vervangen moeten worden, bijvoorbeeld, na x aantal uur activiteit. Met andere woorden wanneer de klant een korte termijnbehoefte heeft (necessity).

Conclusie: stuur jouw boodschap op het juiste moment en zet in op awareness en necessity.

Voelt jouw (potentiële) klant zich aangesproken?

Een boodschap die persoonlijk overkomt, heeft meer kans op een reactie. Jouw leads, prospecten en klanten moeten het gevoel krijgen dat zij persoonlijk aangeschreven worden. Doe je dat niet, dan zal de perceptie ontstaan dat e-mails of berichten in bulk worden uitgestuurd zonder rekening te houden met de behoeften of interesses van de persoon die aangeschreven wordt.

Denk maar aan een machinedistributeur die een campagne opzet om een nieuwe machine te lanceren. Via verschillende kanalen worden heel wat contacten aangeschreven, echter zonder rekening te houden met de context van de contacten. De nieuwe machine is gericht op het hoger segment, terwijl de campagne geleid heeft tot heel wat reacties en informatieaanvragen uit het lager segment. Dit resulteerde in een laag conversieratio met heel wat tijdsinvestering door het salesteam én de mogelijke klant.

Conclusie: Stuur jouw boodschap naar de juiste doelgroep

Customer Experience Platform

Een goede klantenervaring moedigt bedrijven aan om klant te worden, terugkerende aankopen te doen en jouw merk aan te bevelen bij anderen. Zet Microsoft Dynamics 365 als customer experience platform in om de klantenervaring zo goed mogelijk te organiseren. 9altitudes helpt je dit CX-platform te realiseren, zowel voor B2B als voor B2C.

Gor Sayadyan

Sales @ 9altitudes

gor.sayadyan@9altitudes.com
+32 496 87 82 39

Ontdek de componenten om een CX-platform te realiseren

Microsoft Dynamics 365 Marketing

Realiseer gepersonaliseerde customer journeys voor alle klantcontactpunten en lever betekenisvolle ervaringen.

Microsoft Dynamics 365 Marketing

Microsoft Dynamics 365 Sales

Een intelligente, uitgebreide, samenwerkende digitale verkoopoplossing.

Microsoft Dynamics 365 Sales

Microsoft Dynamics 365 Customer Service

Biedt een uitstekende dienstverlening bij jouw bestaande klanten. Zet in op klanten self-service en laat jouw mensen productiever werken.

Microsoft Dynamics 365 Customer Service

Microsoft Dynamics 365 Customer Insights

Verzamel gegevens uit verschillende bronnen en zet in op AI en machine learning.

Vragen over het Microsoft customer experience platform?


Blijf op de hoogte!