Hoeveel van jouw communicatie met klanten en leads kan je echt automatiseren?

  • 10/11/2022

"Work smarter, not harder" is een populaire uitdrukking. Als het om marketing gaat, is automatisering niet alleen gunstig voor de individuele werknemer. Het geeft jouw klanten en leads ook een betere ervaring met jouw bedrijf. 

Customer Journey

De customer journey is een visuele representatie van jouw (potentiële) klanten waarin alle mogelijke contactmomenten worden vastgelegd. Door de verschillende touchpoints in kaart te brengen, identificeer je de opportuniteiten om te automatiseren.

De Marketing Automation Tool van Microsoft (Dynamics 365 Marketing) biedt tal van templates aan om jouw customer journey te configureren. Ontdek in onderstaand filmpje hoe dit werk.

Real-Time Marketing

Je kan ad-hoc inspelen op de verschillende acties van jouw (potentiële) klanten. Door een trigger-based customer journey te definiëren zorg je ervoor dat je op basis van hun acties relevante communicatie kan uitsturen, via e-mail, sms of sociale media. Bijvoorbeeld door het:

  • Openen van een nieuwsbrief of e-mail
  • Plaatsen van een nieuwe bestelling
  • Downloaden van een brochure

Social media

Via Dynamics 365 Marketing kan je berichten rechtstreeks plannen en plaatsen naar de sociale media accounts van jouw organisatie, bijvoorbeeld LinkedIn of Facebook. Binnen dezelfde applicatie kan je aan de hand van de social post designer het ontwerp maken en inplannen in jouw marketingkalender. Ontdek in onderstaand filmpje hoe dit werkt.

Marktonderzoek – Surveys

Regelmatig de klantentevredenheid aftoetsen is belangrijk. Op basis van de feedback kan je jouw diensten of producten verbeteren. Via enquêtes kan je ook nieuwe marketinginitiatieven valideren. Je kan zelfs enquête-ervaringen automatiseren en gegevens die zijn gegenereerd uit enquêtes gebruiken voor geavanceerde segmentatie en klantprofilering.

Ontdek in onderstaand filmpje hoe een klantenbevraging wordt geautomatiseerd nadat een support ticket / case wordt opgelost.

Vragen over het Microsoft customer experience platform?


Blijf op de hoogte!