Is AI de nieuwe standaard in marketingautomatisering?

  • 15/02/2022

In alle eerlijkheid, jouw bedrijf heeft Marketing Automation nodig als je vastbesloten bent om dit digitale tijdperk te overleven. De pandemie heeft een nieuwe standaard gezet in digitale innovatie en klantinzichten binnen alle industrieën. Het is logisch dat marketeers de verandering met open armen ontvangen.

Trouwens, er op het juiste moment zijn met de juiste boodschap naar de juiste klant is een absolute vereiste om nieuwe hoogten te bereiken.

Hoe snel groeit Marketing Automation?

Forrester voorziet een toename van CMO-investeringen in marketingautomatisering, zelfs als de marketinguitgaven wereldwijd blijven dalen. Bovendien heeftvolgens Gartner 68% van de CMO's hun martech-budget verhoogd om de ontwikkelingen bij te benen.

Artificiële intelligentie en Machine Learning zullen naar verwachting exponentieel groeien. Het is logisch als je bedenkt hoe deze technologie de effectiviteit van je campagnes en Marketing Automation kan verbeteren.

Moet je AI en Marketing Automation combineren?

Momenteel proberen bedrijven indruk te maken op hun publiek door hen te bereiken via verschillende middelen, zoals e-mail, sociale media, advertenties en websites. Dit is helemaal geen verrassing als je bedenkt hoe betrokken het internet is bij de customer journey. De vraag is nu; hoe slaagt jouw bedrijf erin zich te onderscheiden van jouw concurrenten?

Is AI in Marketing Automation de sleutel tot succes?

Ten eerste: analyseer wat anderen goed doen. Succesvolle bedrijven vertrouwen op gegevens om groepen te identificeren en ook om zich te richten op een snel evoluerende digitale wereld en onvoorspelbaar klantengedrag. In de kern leert hun systeem zonder manuele tussenkomst.

AI speelt de hoofdrol en zorgt voor een betere segmentering en een onberispelijke automatisering, terwijl je door personalisering een diepe relatie met jouw klanten opbouwt.

Personalisering aangedreven door AI

Ja, nieuwe multichannelcommunicatie is in opmars, maar dat betekent niet dat e-mail zijn kracht heeft verloren. De herhaalde en handmatige taken die ermee gepaard gaan, moeten echter verdwijnen. Wat nu vooral telt, is hoe gepersonaliseerd het is.

In één keer e-mails versturen is niet effectief. Tijd is bijvoorbeeld belangrijk omdat verschillende mensen e-mailberichten op verschillende tijdstippen openen. De sleutel is om het meeste uit jouw e-mailcampagnes te halen door geautomatiseerde planning op basis van jouw gegevens en eerdere acties.

Bouw sterke relatie met minder inspanning

Telkens wanneer je contact maakt met een klant, moet die ervaring zinvol en ook gepersonaliseerd zijn. Van het genereren van gepersonaliseerde headers, onderwerpregels, content op maat, gecombineerd met inzichten uit eerdere interacties, interesses en aanbevelingen. Waarom zou je in jouw e-mailcampagnes alleen vasthouden aan personalisering? Bouw relaties en vertrouwdheid op een dieper niveau om tot een uitgebreide omnichannelervaring te komen die nooit misplaatst aanvoelt.


Personaliseer klantervaringen met AI en analytics met Dynamics 365 Marketing

Insights en analytics

Waarom helpt een 360-graden overzicht van jouw klantgegevens je slimmer te werken in plaats van harder? jouw bedrijf verzamelt gemiddeld een waanzinnige hoeveelheid gegevens. Die zijn niet allemaal even mooi gestructureerd of in één oogopslag te begrijpen. Toch zijn ze van cruciaal belang om eruit te halen wat je moet weten over het sentiment of het gedrag van jouw klant.

Raak je de weg kwijt in het bijhouden van al die verschillende sociale platformen die we vandaag de dag hebben? Het hoeft niet te verbazen dat marketeers vaak moeite hebben om het juiste kanaal te kiezen. AI en Machine Learning brengen één groot voordeel naar boven. Ze helpen je jouw concurrenten voor te blijven door voorspellingen op basis van real-time data.

Hier moet jouw bedrijf naar streven

Het doel van marketingautomatiseringsoplossingen is in de eerste plaats om vervelende marketingtaken te verbeteren, te stroomlijnen en te vereenvoudigen. In plaats van kostbare tijd en middelen te besteden aan het verzenden van e-mails, sms'jes of berichten op sociale media, stelt marketingautomatiseringssoftware marketeers in staat instructiesets op te stellen om deze processen soepel te automatiseren.

Zal jouw team binnenkort ontdekken hoe gemakkelijker het is om hoogwaardige, verkoopklare leads te koesteren en tegelijkertijd tijd te winnen?