Creëer betere oppervlakken voor jouw constructie met ISDX

  • 27/10/2022

Is het belangrijk dat jouw product er goed uitziet en de juiste afwerking heeft? Dan moet dit vroeg in het ontwerpproces worden overwogen.

Meer controle over de geometrie

Met Interactive Surface Design Extension (ISDX) voor Creo Parametric kan je onderdelen produceren met oppervlakken van hogere kwaliteit en met meer controle over de geometrie dan bij traditionele modellering. Het is van toepassing als belangrijk is dat oppervlakken en overgangen glad zijn met weinig en gecontroleerde variatie in kromming. Bijvoorbeeld wanneer stromingsomstandigheden van belang zijn in het ontwerp - intern in machines, motoren, fittingen - of wanneer oppervlakken een hoge visuele kwaliteit moeten hebben, zoals wenselijk is voor veel consumentenartikelen.

Het resultaat is een hogere efficiëntie voor technische onderdelen en een hogere waargenomen kwaliteit voor consumentenartikelen.

Hoe werkt ISDX?

Het uitgangspunt is vaak schetsen van de ontwerper. Ze worden gebruikt als achtergrond voor de modellering. Op basis van krommen kunnen veel verschillende soorten oppervlakken worden overbrugd met volledige interactieve manipulatie en real-time analyse.

Om de vereiste oppervlaktekwaliteit te bereiken, biedt ISDX een groot aantal technische hulpmiddelen om de kwaliteit en de versmelting van oppervlakken te controleren. Gladde oppervlakken vereisen gladde krommingen en ISDX heeft de gereedschappen om hiervoor te zorgen. Overgedefinieerde krommen kunnen daardoor worden vereenvoudigd met minder controlepunten - gladde krommen en oppervlakken worden vaak van hogere kwaliteit met minder definitiepunten in plaats van meer, waardoor gemakkelijk oppervlakteruis kan ontstaan.

Als je hoge eisen stelt aan de oppervlakken die je modelleert, is de ISDX een goede keuze.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief