Verkort jouw ontwerpcyclus met live simulaties

  • 27/10/2022

Wil je meteen zien of een ontwerpwijziging jouw ontwerp sterker of zwakker maakt? Moe van het wachten op het antwoord op jouw simulatie? Dan hebben we de oplossing!

Maak de juiste keuzes in jouw ontwerpproces

Tijdens een ontwerpproces moet je vaak kiezen tussen alternatieven. De keuze kan door veel verschillende factoren worden bepaald. Als je werkt met simulatie van sterkte en doorbuiging, temperatuur of stromingsomstandigheden, kan Creo Simulation Live je helpen*.

Bij traditionele analyse moet je een aparte omgeving activeren om antwoorden te krijgen op jouw vragen over het gedrag van de huidige structuur. In Creo Simulation Live kan je in de modelleeromgeving blijven en sneller feedback krijgen omdat gedefinieerde analyses op de achtergrond kunnen draaien en opnieuw worden berekend wanneer dat nodig is. Zo kan je snel testen hoe een ontwerpwijziging jouw constructie beïnvloedt en passende maatregelen nemen.

*Stroomanalyse vereist Creo Simulation Live Plus.

Hoe werkt Creo Simulation Live?

Creo Simulation Live is gebaseerd op Ansys-technologie, wat zorgt voor een zeer snelle analyse na geometrieveranderingen. Met de juiste hardware (grafische kaart) is het mogelijk de modellering uit te voeren in een modus waarbij de analyses na wijzigingen automatisch opnieuw worden berekend. In een assembly kan de rekenfocus liggen op de assembly als geheel, of misschien op een onderdeel dat je op dat moment aan het bouwen bent. Het effect is opvallend en vergelijkbaar met modelleren met ingeschakelde schaduw. Hier is het alleen de spanning-, rek- of temperatuur- en stroomplot die onmiddellijk opnieuw wordt berekend.

Technisch gezien vinden de berekeningen plaats op de grafische kaart van jouw pc, waar de Cuda-technologie van Nvidia wordt gebruikt om het programma uit te voeren. Meshing gebeurt automatisch via een onderverdeling van de geometrie. Op compacte onderdelen kunnen berekeningen ordes van grootte sneller zijn dan in conventionele computeromgevingen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief