Industrie 4.0

  • 18/01/2022

Industrie 4.0 maakt het mogelijk om de besluitvormingstijd tussen een actie en de bijbehorende reactie te verkorten. Hierdoor jan je zowel de time-to-market als jouw kosten verminderen. Als je een hoog niveau van maturiteit hebt bereikt op weg naar Industrie 4.0, zal jouw bedrijf zijn eigen analysefase genereren en veel proactiever de nodige acties ondernemen.


Connecteer jouw fabriek

Industrie 4.0 is de volgende stap in de evolutie van de productie, gebaseerd op het idee dat machines met elkaar moeten kunnen communiceren en moeten kunnen samenwerken om nieuwe producten en diensten te creëren. Industrie 4.0-oplossingen, ook wel de vierde industriële revolutie genoemd, veranderen de manier waarop we leven en blijven werken - en hebben een enorme impact op de wereldeconomie.

Transformatie in
verschillende snelheden

De maturiteitsindex verdeelt een organisatie in vier delen. Middelen, informatietechnologie, organisatie en cultuur.

In elk stadium heeft een bedrijf een verschillende maturiteit, wat betekent dat het groeit tegen een verschillend tempo. Het ligt in onze aard om in te zetten op de domeinen waar we het sterkst zijn. Helaas beslist de realiteit anders. Om gegevens zo efficiënt mogelijk te laten werken, volstaat het niet om de meest hoogtechnologische machines aan te kopen.

Als de structuur van de organisatie of de cultuur niet mee evolueert, verdwijnen alle voordelen van een datagenererende krachtcentrale als sneeuw voor de zon.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief