Een uniek "can-do"-ecosysteem met kruisbestuiving van best practices

  • 19/01/2022

Bij 9altitudes ervaar je kruisbestuiving binnen een Internationale organisatie van Denen, Nederlanders, Belgen, Fransen en Slovenen. 9AHero's tillen elkaar en klanten echt naar nieuwe hoogten.

Toen ik midden 2021 bij 9altitudes begon, was ik meteen onder de indruk van de kwaliteit van de mensen, hun pragmatisme, zakelijke expertise en "can do"-mentaliteit.

Op dat moment waren er al 7 bedrijven "gekocht", die de eerste stappen zetten om een groep te worden. Elk individueel bedrijf had een zeer ondernemende geest, eersteklas in hun focusdomeinen en markt, en allemaal in staat om iets unieks te brengen.

Ze werden zorgvuldig geselecteerd door onze CEO Filip Bossuyt en investeringsgroep Waterland op basis van hun belangrijkste focusmarkten, oplossingenportfolio en competenties.

Een van mijn eerste taken was om, samen met mijn 2 top Go-to-market collega's, een eerste Internationale On Cloud9 Summit te organiseren, waar alle sales, marketing en management mensen uit de 5 landen van onze groep samenkwamen. Hoewel het een uitdaging was om dit binnen een beperkt tijdsbestek voor te bereiden, heb ik net zoveel genoten van de reis als van de bestemming.

Het analyseren van de customer footprint, organisatie, waardeproposities, IP en key-differentiators van alle verschillende bedrijven binnen de groep leverde ongelooflijke inzichten op.

Allereerst zagen we op basis van feiten dat we samen op dat moment al meer dan 600 klanten in manufacturing afdekten. Zonder blikken of blozen kunnen we met trots zeggen dat we bij 9altitudes echt Kings in Manufacturing in Europa zijn!

We ontdekten ook veel verschillende Own-IP-oplossingen die industriespecifieke leemten vullen in de world class proven platforms van Microsoft en PTC, die een hoge toegevoegde waarde leveren aan klanten. De basis voor onze huidige 9A Own-IP Suite.

We hebben allemaal hetzelfde D9A

Elkaar leren kennen, de verschillende culturen binnen de 5 landen en zelfs in de verschillende bedrijven binnen hetzelfde land beter leren begrijpen was zeer waardevol. We hebben geleerd dat we allemaal dezelfde Attitudes in ons DNA hebben: we zijn All about people, we zijn Actiegericht, voeren Actieve Gesprekken met onze Awesome klanten die we tot nieuwe hoogten brengen met onze Toegepaste expertise. Deze 5 A's vormen de basis van onze OurD9A.

Een zeer belangrijke uitspraak die ik heb onthouden uit een van onze actieve gesprekken was het feit dat we in alle omstandigheden "Een klein bedrijf met veel medewerkers" moeten blijven. Voor mij is dit een hoeksteen van onze bedrijfssamenwerking. Lokale nabijheid en beslissingskaders behouden met toegang tot een geweldig netwerk van meer dan 500 experts in Europa. Ik heb te veel "Corporate companies" gezien die alles top-down vanuit het hoofdkantoor duwen en alle lokale ondernemingszin en dynamiek om zeep helpen.

Wij hebben gekozen voor een meer uitdagende aanpak: we creëren structuren voor kruisbestuiving waarbij collega's ervoor kunnen kiezen om te adopteren omdat ze dat willen en de toegevoegde waarde zien. Door dit te doen, creëren we echt wederzijdse betrokkenheid, diepe verbondenheid en overstijgen we zelfs 1+1=3.

Vandaag ervaar ik dit werk in de praktijk en mensen wisselen best-practices uit om elkaar tot nieuwe hoogten te brengen, zodat onze slogan "Reach new heights" effectief in de praktijk wordt gebracht.

En natuurlijk zijn er bij 9altitudes ook enkele corporate "musts", maar in alle omstandigheden proberen we de push te beperken en ons te concentreren op het waarom achter de dingen en de waarde voor elkaar.

Op het moment van onze commerciële On Cloud9 Summit sloten twee extra bedrijven zich bij onze groep aan, toeval (of niet?) maar we waren met 9 individuele bedrijven die onze On Cloud9 Summit bijwoonden en vertrokken met enorme ambities om met 9altitudes nieuwe hoogten te bereiken.

Tim Verpoorten

Corporate GTM, Marketing & BusDev Director, 9altitudes

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief