Customer obsession

  • 06/01/2022

Alleen klantgerichte bedrijven blijven bestaan. Gebruik alle contactmomenten met klanten als waardevolle informatie om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te krijgen van wie je klanten zijn.


Obsessed

Customer obsession, of klantobsessie, is het resultaat van de interactie tussen een organisatie en haar klanten over een bepaalde periode. Het bepaalt het niveau van betrokkenheid en de kwaliteit van de relatie tussen de twee partijen.

Wanneer een klant een positieve klantervaring heeft, is dit het begin van een succesvolle voortzetting van de wederzijdse business op lange termijn. Gebruik jij alle customer touchpoints als input, om een beter inzicht in de klant te krijgen?

Self-service door klanten is de norm

Volgens Gartner geeft 70% van de klanten er de voorkeur aan problemen zelf op te lossen. Slechts 9% slaagt er echter in om hun problemen op te lossen zonder direct contact te hebben met klantenservicemedewerkers.

Daarom noemt Gartner self-service als een van de top drie prioriteiten voor customer service leiders in 2020.

Waarom jouw bedrijf kan winnen met self-service

De meeste klanten willen problemen snel zelf oplossen en raken gefrustreerd als hun opties beperkt zijn. Bied hen de tools om dat te doen en maak van hun zoektocht een aangename ervaring. Bovendien kunnen je klantendienstmedewerkers meer tijd vrijmaken en zich toeleggen op problemen met dringende of complexe oplossingen.

Personaliseer je klantervaring met data

Word persoonlijk. Met andere woorden, maak actief gebruik van je klantgegevens in je interacties met je klanten. Je moet je klantenservicemedewerkers ondersteunen om een meer betrouwbare en op maat gesneden service te verlenen. Bovendien moeten zij ervoor zorgen dat de klant zich gewaardeerd voelt.

Ontdek hoe Dynamics 365 Customer Service helpt personaliseren

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief