Hoe je IIoT in jouw product kan gebruiken

  • 12/11/2023

Industrial Internet of Things (IIoT) kan op veel verschillende manieren worden gebruikt om waarde te creëren voor zowel jouw bedrijf als jouw klanten. In dit artikel bekijken we hoe je IIoT in jouw producten kan gebruiken (Smart Connected Products - SCP) om inzicht te krijgen in hoe het product wordt gebruikt, wanneer er service nodig is, enz. Is het onderwerp nieuw voor jou? Wil je je verder verdiepen in het onderwerp? Of vraag je je af welke oplossing het beste bij jou past? Lees hieronder meer!


Kan ik SCP gebruiken binnen mijn bedrijf?

Smart Connected Products is toepasbaar in maakbedrijven, maar ook voor professional services en de groothandel kan deze technologie nuttig zijn.

De meerwaarde van Smart Connected Products

Productintelligentie
Volg je product real time nadat het is verkocht en krijg zo de nodige informatie terug om jouw product te verbeteren.
Serviceoptimalisatie
Geef efficiënte service en ontdek op termijn de voordelen van voorspellend onderhoud (predictive maintenance).
Productinnovatie
Schakel over naar nieuwe businessmodellen, zoals het pay-per-use model.

Smart Connected Products kan het leven van jouw onderhoudstechnici gemakkelijker maken

Als je IIoT in jouw producten gebruikt, kan je een betere partner voor jouw klanten worden. Afhankelijk van wat je verkoopt en hoe je IIoT wilt gebruiken, kunnen jouw onderhoudstechnici klanten op afstand bedienen, vertellen wanneer het product niet meer efficiënt werkt of zien welke reserveonderdelen ze moeten meenemen wanneer ze de klant bezoeken. Zij kunnen klanten ook vertellen wanneer het tijd is voor de volgende service/reparatie voordat de klant uitdagingen heeft, omdat ze zien hoeveel het product is gebruikt.

Bovengenoemde zaken zorgen ervoor dat klanten je gaan zien als een meer proactieve partner, zo vergroot je ook de afstand met jouw concurrenten.

Smart Connected Products aan het werk in het 9altitudes Experience Center

Wat kan je verwachten van 9altitudes?

We kunnen jou stap voor stap begeleiden in jouw IIoT traject. Van het bepalen van jouw processen as is, het bepalen van jouw doelen, de connectie van jouw producten, het inzichtelijk maken van de vergaarde data tot het bepalen van vervolgstappen. Hierbij zorgen we ervoor dat alle data op een overzichtelijke manier gebundeld en getoond wordt. En dat je de nodige vervolgstappen kan nemen om jouw bedrijf efficiënter te maken.

Ik ben volledig op de hoogte van Smart Connected Products, maar zit nog met enkele vragen

Wij helpen je graag met jouw IIoT-oplossing

Overweeg je IIoT in jouw producten te implementeren, werk je reeds met IIoT en heb je ondersteuning nodig, of wil je praten over hoe je nog meer uit jouw bestaande IIoT-oplossing kan halen? Wij zijn er om jou te helpen.

Als we met IIoT werken, gaan we altijd uit van welk voordeel jij en/of jouw klant uit de IIoT-oplossing moet halen. Het moet immers niet zomaar een 'gimmick' zijn, maar een waardeverhogende oplossing voor jouw bedrijf - ook op lange termijn.

Wij doen dit door ons te concentreren op de gegevens die je uit jouw oplossing moet kunnen halen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief