Hoe Power Platform je processen vereenvoudigt

  • 04/01/2022

De komst van de covid-19 maatregelen heeft voor heel wat bedrijven veranderingen teweeg gebracht. Ook nu er terug versoepelingen mogelijk zijn, gaat dit gepaard met de nodige uitdagingen. Door het gebruik van Power Platform, heeft 9altitudes het intern proces van aanvraag en goedkeuring om 1 dag per week op de werkvloer aanwezig te zijn vereenvoudigd. Kom meer te weten over Power Platform en hoe het ook binnen jouw bedrijf kan helpen om snel en eenvoudig processen te optimaliseren of toegankelijker te maken!


Power Platform: de perfecte combo

Power Platform is een benaming voor verschillende applicaties van Microsoft, zoals Power Apps, Power Automate en Power BI. Zoals Microsoft zelf aangeeft: ‘Power Platform is groter dan de som van de afzonderlijke delen’. Met Power Platform kan je aan de hand van verschillende applicaties en connecties complete bedrijfsoplossingen maken.

De eenvoud van Power Apps

Power Apps is een oplossing van Microsoft om eenvoudig en zonder veel code bedrijfsapplicaties te ontwikkelen. Zo kan je op relatieve korte termijn een app maken die bepaalde specifieke noden rondom de klassieke business systemen zoals ERP en CRM agile kan oplossen. Door de talrijke sjablonen die Microsoft aanbiedt, hoef je niet van 0 te beginnen. Je versleept of voegt bouwblokken toe, om zo in een handomdraai een op maat gemaakte app neer te zetten. Zo bekom je snel resultaat zonder zware investeringen in applicatieontwikkeling.

Honderden connecties en automatisatie

Wil je jouw app connecteren met Outlook, Word of Dynamics 365 F&O? Met Power Apps zijn meer dan honderd connecties mogelijk, zowel met oplossingen van Microsoft als andere applicaties. Daarnaast kan je door de combinatie met Power Automate automatisaties toevoegen aan je app flow. Zo kan je bijvoorbeeld automatisch een mail versturen met de nodige info wanneer iemand een bepaalde handeling in de app uitvoert. De toepassingen van Power Apps zijn oneindig en het instapniveau is relatief laag, waardoor bedrijven zelf problemen met een app kunnen oplossen.

De Return to Workplace app van 9altitudes

Een voorbeeld van een interne applicatie die 9altitudes gebruikt, is de Return to Workplace app. De HR-afdeling was op zoek naar een eenvoudige manier om aanvragen van werknemers rond het werken op kantoor te behandelen. Bij elke aanvraag moest er immers gekeken worden of het aantal toegestane plaatsen in het gebouw niet overschreden werd. Daarbovenop moest de werknemer een attest ontvangen waardoor hij/zij de toestemming had om naar kantoor te komen.

Om het proces te vereenvoudigen heeft 9altitudes een reeds bestaand sjabloon gebruikt en die aangepast aan de desbetreffende noden. De app maakt het nu mogelijk om enerzijds als werknemer eenvoudig een aanvraag in te dienen via enkele drukken op de knop. Anderzijds maakt de app en de toevoeging van Power Automate de goedkeuring van de aanvraag, de verwerking, het generen en het doorsturen van de nodige attesten eenvoudiger. Door het weergeven van deze data in een Power BI dashboard kan HR en het management team gemakkelijk de bezetting per kantoor opvolgen.

Dit is enkel een voorbeeld van hoe je Power Platform kan gebruiken, maar er zijn tal van andere toepassingen mogelijk.

Ben je benieuwd hoe Power Platform jouw specifieke noden kan invullen?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief