Vuforia Chalk: stuur techniekers virtueel aan

  • 05/04/2021

Kan jij je techniekers niet langer on site laten komen? Of lukt het op dit moment niet om trainingen te geven? Onze technologie partner PTC biedt hiervoor een oplossing in de vorm van een augmented reality platform: Vuforia Chalk. Met deze applicatie kan je gemakkelijk vanop afstand hulp verlenen, of opleidingen geven.


Uitdagingen in onderhoud en opleidingen

Bedrijven die in deze periode maintenance en service ter plaatste moeten uitvoeren, hebben het niet zo gemakkelijk. Sommige klanten bevinden zich ver buiten de landgrenzen. Andere klanten beperken dan weer de instroom van externen in hun bedrijf. Ook een tekort aan ervaren techniekers is bij veel bedrijven realiteit. Denk maar aan nieuwe, onervaren werknemers die de kneepjes van het vak nog niet kennen. Het zijn allemaal uitdagingen waar bedrijven vandaag de dag met kampen.

Het digitale alternatief

Deze uitdagingen kunnen omgezet worden naar opportuniteiten met Vuforia Chalk van PTC. Deze applicatie biedt een alternatief voor de dagdagelijkse on site reparaties en face-to-face opleidingen. Zo verlies je geen kostbare tijd en budget aan verplaatsingen en kan je jouw klanten begeleiden om problemen zelf op te lossen met jouw hulp. Bovendien neemt het delen van expertise veel tijd in beslag. Wat als je jouw expertise één keer vastlegt en daarna met alle nodige collega’s kan delen? Vuforia Chalk maakt dit mogelijk.

Hoe het werkt

Je kan eenvoudig een live view delen met een expert in het bedrijf. Samen kan je aanwijzingen geven door op het scherm te tekenen. Bovendien houdt de app alle aanwijzingen ook bij. Op die manier kan je complexe problemen oplossen en de handelingen herhalen. Vuforia Chalk kan je overal gebruiken, het enige wat je nodig hebt is een mobiel apparaat en een beschikbare expert.


Wil je meer informatie omtrent Vuforia Chalk?

Blijf op de hoogte!