9A Membership Management

Onze standaardoplossing voor ledenorganisaties is ontwikkeld op het Microsoft Dynamics 365 platform en integreert feilloos met Microsoft Office producten en bestaande systemen.

Blijf relevant
voor je doelgroep

9A Membership Management is speciaal ontwikkeld voor de behoeften en uitdagingen van ledenorganisaties. Wij bieden een complete oplossing die leden en medewerkers optimaal bedient. Portalen met selfservice mogelijkheden, complete ledenadministratie, bestandsbeheer, contributie en incasso, projectmanagement en relatiebeheer zijn onmisbaar voor elke moderne organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst met behulp van specifieke oplossingen op basis van Microsoft Dynamics 365.

Word persoonlijk

Als je de adresgegevens van je leden hebt omdat je ze een factuur stuurt, verwachten ze dat ze die niet opnieuw hoeven in te voeren als ze zich inschrijven voor een evenement. Dat zijn ze immers al gewend van hun andere online ervaringen. Je leden kennen je. Zorg ervoor dat jij hen kent.

9altitudes heeft meer dan 30 jaar uitgebreide kennis van de branche. En op basis van deze kennis hebben wij branche-specifieke oplossingen ontwikkeld voor ledenorganisaties. Onze brancheoplossing voor ledenorganisaties wordt succesvol ingezet bij:

Verenigingen, Brancheorganisaties, Belangenorganisaties, Werkgeversorganisaties, Beroepsorganisaties, Overkoepelende organisaties, Vakbonden en Federaties.

Functies

Leden- en relatiebeheer
Gremia-, groepen en samenwerking
Lidmaatschappenbeheer
Self Service Portals
Dossier en projectenbeheer
Evenementenbeheer
Cursussen- en Opleidingenbeheer
Donaties en Fondswerving
Contributie en Inning
Leden Communities
Microsoft Preffered Solution

Onze 9A Membership Management oplossing is Microsoft Preffered Solution en is te vinden op AppSource

AOb
EBU
MBO Raad

Member centricity en operational excellence met Dynamics 365

AOb moest stappen zetten op het gebied van CRM. Het bestaande CRM-platform voldeed niet meer. De focus van de organisatie is dan ook volledig gebaseerd op member centricity en operational excellence. Een focus die het bestaande IT-landschap niet langer kon ondersteunen. Het gefragmenteerde landschap moest vervangen worden door de nieuwste technologie en de beste oplossing voor hun processen.

Blijf op de hoogte!