Digitale transformatie

Stabiele en voorspelbare prognoses zijn moeilijk waar te maken in deze ongekende tijden waarin onze samenleving in haar kern wordt geraakt. Fabrikanten en dienstverlenende bedrijven moeten meer dan ooit rekening houden met onzekerheid in hun plannen en moeten hun bedrijf en toeleveringsketen snel transformeren.


Step by step,
driving the change.

Strategie & bedrijfsmodel

In de strategieworkshops richten wij ons op de huidige en toekomstige business op grotere schaal. Transformatie betekent verandering, en organisatorische capaciteiten (mensen en middelen) zijn de sleutel tot het succes van de evoluerende processen.

Voor jouw activiteiten als fabrikant of dienstverlener zijn er 5 dominante elementen die het succes of falen bepalen: hoe je gegevens verzamelt, wat je met die gegevens doet, hoe je stilstand in jouw activiteiten kan voorkomen, navigatie in de toeleveringsketen en aftersales- en selfservicemogelijkheden.

Gebruik de volledige klantreiservaring in de kern van alles wat je doet. Het is de feedback van jouw klanten die de drijvende kracht moet zijn achter de verbetering van jouw activiteiten. Gebruik real-time gegevens om op feiten gebaseerde beslissingen te nemen en breng digitale veranderingen in beheersbare stukken.

Mensen

Communicatie en gebruikersacceptatie zijn cruciaal, zoals blijkt uit ons Europees onderzoek naar digitale transformatie dat in 2022 is uitgevoerd. Het is essentieel om de hele organisatie erbij te betrekken en veranderingen en verwachtingen te beheren.

Een projectmatige aanpak zal iedereen helpen om maximaal te presteren zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen en de klant altijd voorop te stellen in zijn/haar activiteiten.

Bij alle activiteiten moeten de volgende principes steeds voor ogen worden gehouden: Customer First, Digital First & Agile First!

Digitale platformen

Het succes van een digitaal platform hangt niet af van de technologieën waaruit het platform bestaat of van de implementatie ervan. Het succes hangt af van de acceptatie van het platform door de gebruikers!

De waarheid is dat digitale technologieën op zichzelf geen waarde creëren. Hun kracht ligt in het mogelijk maken van een verandering in hoe een bedrijf werkt; dat nieuwe bedrijfsmodel creëert de waarde.

Maar wanneer je een nieuw digitaal platform kiest, moet het end-to-end bedrijfsprocessen mogelijk maken, wat nodig is om de verbeterde ervaring voor klanten, werknemers en partners te realiseren. Je moet verder gaan dan de technologie en kijken of er een betere digitale wendbaarheid kan worden gecreëerd.

Hoe digitaal matuur ben je?

Beantwoord een paar vragen in onze Digital Maturity Survey, vergelijk jezelf met peers en krijg persoonlijke feedback. Meer dan 100 organisaties in de manufacturing & supply chain industrie werkten mee aan de enquête, waardoor het een ideale dataset is om jezelf mee te vergelijken en nieuwe inzichten te krijgen.

→ Vul je eigen survey in

De waarde van een succesvolle digitale transformatie vastleggen

Toonaangevende fabrikanten en dienstverlenende bedrijven halen nu aanzienlijke waarde uit gegevens en analyses, AI en machine learning. Wie echt in DX investeert, plukt daar de vruchten van, vergroot de productiecapaciteit en vermindert materiaalverlies, verbetert de klantenservice en levertijden, verhoogt de tevredenheid van werknemers en vermindert de impact op het milieu.

Interesse in een digitale transformatie scan?

Neem contact op met onze collega en we zullen een afspraak maken.

Tim Claes

Chief Commercial Officer

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief