Microsoft Azure

Microsoft Azure is een cloud computing-dienst die door Microsoft is gecreëerd voor het bouwen, testen, implementeren en beheren van toepassingen en diensten via door Microsoft beheerde datacenters. In plaats van IT-oplossingen ter plaatse te hebben, kun je ze naar de cloud verplaatsen. Dat is in feite een netwerk van externe servers. Maak gebruik van de cloudtechnologie, beheers de kosten en complexiteit, en verbeter de IT-productiviteit door uw bestaande oplossing naar de cloud te migreren.

Tijd voor de Cloud is nu

Als je overweegt je bedrijf toekomstbestendig te maken, moet je de cloud in overweging nemen. Een van de uitdagingen waar elke organisatie voor staat, is flexibel zijn. Een organisatie kan het zich immers niet veroorloven om werk op te geven door onvoorziene omstandigheden. Dat is waar de cloud en Microsoft Azure in het spel komen.

Microsoft Azure als een accelerator

Betere beveiliging, privacy en betrouwbaarheid: Je gegevens zijn tegenwoordig misschien wel je belangrijkste bezit. Ze moeten te allen tijde beschikbaar zijn en veilig worden beveiligd. Met geavanceerde datacenters die eigendom zijn van en worden beheerd door Microsoft kun je er zeker van zijn dat je gegevens goed worden beheerd.

Maak schaalbaarheid en flexibiliteit mogelijk: Verbeter de IT-productiviteit door de complexiteit die gepaard gaat met hardware- en softwarebeheer en -ondersteuning te verminderen. Ga aan de slag zonder het gedoe van softwareonderhoud, zoals back-ups, upgrades en patches, en maak IT-personeel vrij voor strategische planning en andere taken met hoge prioriteit.

Breng alle gegevens samen: CRM- en ERP-gegevens worden meestal afzonderlijk beheerd. Met Dynamics 365 kunnen al deze gegevens worden gekoppeld. Dit geeft een compleet beeld van jouw organisatie en biedt de mogelijkheid om deze gegevens te gebruiken vanuit bekende oplossingen zoals Microsoft 365 en Microsoft Power BI. Ook biedt het je de mogelijkheid om data uit toekomstige bronnen samen te brengen in één systeem en deze te ontsluiten met Power Platform.

Waarom naar de Cloud?

De overstap naar de cloud heeft zijn nut bewezen in onverwachte omstandigheden, wanneer werknemers van thuis uit moeten werken. Het verplaatsen van bedrijfsprocessen naar de cloud is een logische stap voor een toekomstbestendige organisatie. 

Dit is waarom:

Toegang

Oplossingen zoals Microsoft Dynamics 365 bieden gemakkelijk toegang tot bedrijfsprocessen via een eenvoudige webbrowser. Je kunt nu ook eenvoudig bedrijfsmiddelen monitoren die zijn aangesloten op het Internet of Things in de cloud.

Minder IT

Met cloud-oplossingen van Microsoft hoeven IT-professionals niet langer servers of systemen op locatie te onderhouden. In plaats daarvan neemt Microsoft de verantwoordelijkheid voor het bewaken en bijwerken van het onderliggende platform en de applicatie zelf.

Samenwerking

Veilig samenwerken op afstand wordt eenvoudiger met Microsoft-cloudoplossingen. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest voor medewerkers en helpdeskmedewerkers om op afstand ondersteuning te bieden en samen te werken.

Schaling

De toegang tot verschillende informatiesystemen (IoT, ERP, enz.) is gemakkelijk te schalen via de cloud. Dit is zeker een voordeel voor bedrijven die internationaal opereren. Waar ter wereld jouw team of jouw kennis zich ook bevindt, je kunt het bereiken met een eenvoudige WiFi-verbinding.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief