Digital Maturity Report 2022

Met de nodige trots kondigen we in ons eerste Europese Digital Maturity Report enkele zeer interessante inzichten uit de maak- en service industrie. We combineren die met extra inzichten van onze collega's, partners en klanten.

* Gebaseerd op onderzoek in meer dan 100 organisaties in de productie- en toeleveringssectoren.

Digitale transformatie (DX) was altijd en topic dat 'goed was om over na te denken'. Maar sinds COVID-19 en de oorlog in Oekraïne de bedrijfsvoering wereldwijd hebben verstoord, zien veel organisaties DX nu als een noodzakelijke stap in het veiligstellen van hun activiteiten.

Digitalisering speelt hierbij een cruciale rol. Uit rapporten van McKinsey, IDC, Deloitte, Forrester... blijkt dat bedrijven wereldwijd in hoog tempo nieuwe digitale bedrijfsstrategieën opzetten.

Bij 9altitudes vroegen we ons af hoe digitaal matuur de Europese productie- & distributiesector nu zou zijn na vele jaren van digitalisering. Daarom hebben we in nauwe samenwerking met de Vlerick Business School de eerste Europese Digital Maturity Survey opgezet, specifiek gericht op de productie- en supply chain industrie.

We hielden meer dan 30 diepte-interviews en ontvingen uit een groot aantal landen meer dan 100 geldige antwoorden op online enquêtes. De uitvoerige DX-enquête - met meer dan 25 vragen - gaf ons een beter inzicht in de prioriteiten van productiebedrijven op de Europese markt. Met plezier delen we in dit Digital Maturity Report enkele zeer interessante kerninzichten die uit deze survey naar voren zijn gekomen. We combineren die met enkele inzichten van onze collega's, partners en klanten.

Veel plezier met het magazine.

Vriendelijke groeten,

Tim Claes
Chief Commercial Officer – 9altitudes

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief