Field Service : Waarom kiezen voor 9altitudes en Microsoft?

  • 20/02/2023

De afgelopen jaren hebben Field Service departementen met heel wat uitdagingen te maken gekregen. Zowel op technologisch als op maatschappelijk vlak. Dit heeft ervoor gezorgd dat buitendiensten moeten innoveren en investeren in een efficiëntere Field Service. Waarom zou je als bedrijf voor 9altitudes en Microsoft kiezen om jouw Field Service afdeling te optimaliseren? Stein Vermeulen, Director – Small, Medium, and Corporate market segment BeLux bij Microsoft en Tim Verpoorten, Corporate GTM, Marketing & BusDev Director bij 9altitudes delen hun inzichten.

Waarom Microsoft Field Service?

"Op basis van de trends die we zien, is de hoofdoorzaak van veel van de uitdagingen waar klanten het meest mee te maken hebben ook de potentiële oplossing - data. Nu het volume van de gegenereerde gegevens exponentieel toeneemt, is de uitdaging voor organisaties niet alleen hoe ze met dat volume moeten omgaan - ze moeten ook manieren vinden om met behulp van die data nieuwe klantwaarde te genereren. Want zo worden organisaties marktleider.

Maar er is een uitdaging - de systemen die deze gegevens genereren of opnemen, houden deze gegevens vast. Voor deze bedrijven is de belangrijkste vraag hoe zij product- en datasilo's kunnen overstijgen om hun individuele doelgerichte digitale transformatie te realiseren. Met andere woorden, hoe kunnen klanten gegevens uit verschillende systemen met elkaar verbinden, intelligentie benutten en inzichten afleiden, zodat gegevens uit het ene systeem kunnen worden gebruikt om de uitkomst of het proces binnen een ander systeem te optimaliseren? Dit is zeker van toepassing binnen Field Service Management.

Microsoft introduceerde een belangrijk concept: de digitale feedbackloop. Dat omvat het verbinden van gegevens van klanten, producten, operaties en medewerkers. Laat me dit terugbrengen naar de oorspronkelijke vraag over wat een goed geleide buitendienstafdeling beheert: snelle beantwoording van serviceverzoeken (Klant), bijdragen als profit center door preventief onderhoud (Product), track and trace logistiek (Operations) en Expertise leveren met de juiste informatie om de interventies te ondersteunen (medewerkers). Een goed geleide Field Service afdeling werkt met een sterke geïntegreerde digitale feedback loop.

Met data en intelligentie in de kern zien we dit als de basis van onze visie voor Dynamics 365 Field Service en hoe we organisaties in staat stellen te transformeren en nieuwe waarde voor hun klanten te ontsluiten. Of het nu gaat om:

  • Empowerment van medewerkers met verbonden samenwerking
  • Klanten betrekken met verbonden ervaringen
  • Producten transformeren met verbonden innovatie
  • Operaties optimaliseren met verbonden inzichten

Onze visie voor Field Service is om serviceovereenkomsten te transformeren door mensen, plaatsen en dingen te verbinden om klantgerichte ervaringen te leveren.

We bieden bedrijven "Connected Field Service", wat een combinatie is van Azure IoT en Dynamics 365 voor Field Service."

"Een volledig geïntegreerd platform waar alle vereiste functionaliteiten hun juiste plaats hebben in het applicatielandschap resulteert in minder maatwerk, dus lagere kosten en meer future proof."

Tim Verpoorten, 9altitudes

Waarom 9altitudes en 9A Field Service?

"Als 9altitudes hebben we een duidelijke sectorfocus op productie-, toeleverings- en dienstenbedrijven en combineren we technologische expertise met grondige zakelijke expertise. We stellen vaak: "Business first, technology second." We hebben ervoor gekozen om uit te gaan van bewezen future proof platformen van onze strategische partners Microsoft en PTC waarmee we een industriespecifieke End-to-End digitale rode draad hebben gecreëerd. Door de toevoeging van eigen oplossingen en OurD9A Kickstart realiseren we kortere implementatiecycli. Anderzijds leveren industriespecifieke best-practice processen een hogere waarde op voor klanten.

We zijn geen niche product speler maar dekken een volledig geïntegreerde digitale rode draad voor deze focussectoren omdat we ervan overtuigd zijn dat de meeste processen niet starten en stoppen binnen één applicatie. Een volledig geïntegreerd platform waar alle vereiste functionaliteiten hun juiste plaats hebben in het applicatielandschap resulteert in minder maatwerk, dus lagere kosten en meer future proof. Als 9altitudes doen we aan kruisbestuiving over verschillende landen in Europa . Daarmee brengen we elkaar, onze oplossingen en onze klanten naar nieuwe hoogten. Voor onze 9A Field Service suite in het bijzonder hebben we eigen oplossingen uit Denemarken, Nederland, Frankrijk en België geïntegreerd, die allemaal hun complementaire waarde toevoegen aan de Microsoft D365 for Field Service oplossing en onze klanten een echte end-to-end Field Service ervaring bieden, volledig geïntegreerd in de Dynamics 365 ERP en CE oplossingen. Vandaag kunnen al meer dan 35 klanten in Europa de gecombineerde waarde van Microsoft en 9altitudes en onze next-level 9A Field Service suite ervaren."

Stein Vermeulen

Director – Small, Medium, and Corporate market segment BeLux, Microsoft

Tim Verpoorten

Corporate GTM, Marketing & BusDev Director, 9altitudes

Meer informatie rond Microsoft Dynamics 365 for Field Service of 9A Field Service?

Blijf op de hoogte!