Investeren in Field Service verhoogt je operationele efficiëntie en klanttevredenheid

Field Service wordt steeds belangrijker binnen een organisatie en de afdeling wordt gedwongen om zo efficiënt mogelijk te werken. Field Service Management software helpt jouw buitendienst om zo optimaal mogelijk te opereren. Met een degelijk pakket dat geïntegreerd is met andere relevante applicaties kan jouw bedrijf de groter wordende klanteneisen beter en efficiënter beantwoorden.

In elke industrie zien we éénzelfde trend, klanten worden steeds kritischer. Een goede klantervaring bij Field Service interventies wordt dus belangrijker. Bedrijven willen zeker zijn dat hun machines blijven draaien. Downtime moet zo veel mogelijk vermeden worden, en als er dan toch een service interventie nodig is, dan verwacht de klant een first-time-right oplossing.

Maar dat is niet de enige uitdaging die de Field Service afdeling heeft:

  • Marges op producten worden steeds kleiner. Bedrijven zien zich genoodzaakt om meer omzet te halen uit diensten en om van field service een profit center te maken. Service beperkt zich niet langer tot onderhoudsdiensten, maar er wordt gezocht naar bijkomende inkomstenstromen en diensten die het product en de klantenervaring kunnen ondersteunen.

  • De war on talent woedt hevig. Geschoolde werkkrachten vinden voor field service wordt steeds moeilijker. Het wordt dus nog belangrijker om de beschikbare human resources goed te managen en te plannen.

  • Technologie (AI, AR, IoT) verandert de wereld sneller dan ooit tevoren. Er zijn nieuwe mogelijkheden om processen te optimaliseren, om proactief te anticiperen op noden van klanten, en om de klantbeleving naar ongeëvenaarde hoogtes te brengen.

Wanneer je werkt met techniekers die de baan op moeten is een degelijk Field Service Management pakket onmiskenbaar.Je moet jouw techniekers voor de juiste interventies inplannen, wilt een first-time-right onderhoud garanderen en tevreden klanten overhouden. Verder wil je ook een correcte weergave van de voorraad van vervangstukken en heb je misschien al gedacht aan een proactieve aanpak, zoals voorspellend onderhoud (predictive maintenance).

Kortom, om van jouw field serviceafdeling een geoliede machine te maken heb je een degelijke Field Service software nodig.

Wat brengt een efficiënte Field Service afdeling op voor jouw bedrijf?

Efficiënt servicepersoneel met hogere factureringspercentages
Concurrentievoordeel - Klantenwaarde, overzicht en geschiedenis
Een meer winstgevende serviceafdeling
Hogere klanttevredenheid door first-time-right interventies en voorspellend onderhoud
Field Service als onderdeel van jouw digitale rode draad
ERP
Door jouw Field Service systeem te koppelen aan het ERP-systeem kan je gemakkelijk voorraden controleren van vervangstukken en uren registreren. De finance afdeling kan ook sneller facturen generen met correct tijd- en materiaalverbruik. Doorgaans is de integratie tussen het ERP-systeem en de Field Service Management tool een delicaat en langdurig proces. 9altitudes heeft echter een oplossing, op basis van industriekennis en best practices die jouw Field Service Management tool en ERP naadloos integreert met elkaar. Zo kan je sneller van start gaan.
Industrial Internet of Things
Door sensoren op jouw eindproducten te plaatsen kan je het verbruik ervan meten en opvolgen. Dit zorgt ervoor dat de onderhoudstechnicus reeds voor hij op interventie vertrekt enkele parameters kan controleren en de oorzaak van het probleem kan achterhalen. Zo vertrekt hij met de juiste vervangstukken. Verder kan je ook voorspellend onderhoud voeren op basis van de data die gecapteerd wordt over de machine.
Augmented Reality
Met Augmented Reality kan je werkinstructies volgen vanop afstand of vooraleer aan onderhoud te beginnen enkele parameters controleren. Zo kan je bijvoorbeeld de olietemperatuur nakijken vooraleer je begint met een interventie om arbeidsongevallen te voorkomen. Werkinstructies zijn dan weer handig wanneer een minder ervaren buitendienstmedewerker een onderhoud moet uitvoeren.
Customer Engagement
Wanneer je jouw sales en customer service apps integreert met het Field Service systeem kan je klanten opvolgen van A tot Z. Het geeft je meer inzichten in de verkoopmogelijkheden bij de klant, terwijl de sales de service-aanvragen kan opvolgen.

Wie haalt de belangrijkste waarde uit een efficiënte Field Service?

car-repair-rotating-light
Field Service Manager

Een Field Service Manager heeft baat bij een Field Service Management pakket om een totaaloverzicht te hebben op de werkplanning en beschikbare skills. Ze moeten werkorders en agenda’s kunnen beheren, taken kunnen toewijzen, klantenhistoriek kunnen zien, en de status van een interventie kunnen monitoren. Sommige pakketten laten zelfs toe om via AI de meeste ideale planning op te stellen en de juiste expert te kiezen op het juiste moment.

De Warehouse Manager

De Warehouse Manager heeft altijd een bijgewerkte en correcte voorraadstatus, omdat de servicetechnicus het materiaalverbruik rechtstreeks bij de klant registreert.

Servicetechnieker

Mobiele toegang tot werkorders en asset data is vandaag niet meer weg te denken. Field technici moeten vlot contact kunnen maken met de backoffice voor informatie of om onverwachte problemen snel op te lossen. Daarnaast is een mobiele app handig om in real time te connecteren met experts of om inspecties op afstand uit te voeren.

data-file-cash
Boekhouding/administratie

De finance afdeling kan sneller factureren met correct tijd- en materiaalverbruik. De technici laten de factuur goedkeuren, direct bij de klant na afloop van het servicebezoek.

Klanten

Duidelijke communicatie is cruciaal bij service-interventies. Het geeft de klant vertrouwen en het verbetert de klantentevredenheid. Een Field Service Management pakket laat toe om vlot via verschillende kanalen in contact te staan met klanten. Je klanten op de hoogte houden wordt zelfs nog belangrijker als je een interventie onverwacht moet verplaatsen of annuleren.

Ook na een interventie stopt de interactie niet. Aan de hand van geautomatiseerde, gepersonaliseerde enquêtes kan je de klanttevredenheid continu opvolgen. Field Service Management software geeft klanten ook heel wat mogelijkheden tot self-service. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf informatie opzoeken op het moment dat ze het nodig hebben.

Wij helpen je graag met jouw Field Service oplossing

Of je nu overweegt Field Service Management software te implementeren, reeds metField Service Managementsoftware werkt en ondersteuning nodig hebt, of wilt praten over hoe je nog meer uit jouw bestaande Field Serviceoplossing kan halen, wij zijn er om jou te helpen.

Contacteer ons vrijblijvend voor een gesprek.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief