ERP-software voor Supply Chain Management (SCM)

Een ERP-oplossing vereenvoudigt bedrijfsactiviteiten door afdelingen en functies te integreren in één platform. Enterprise Resource Planning biedt realtime inzichten, verbetert de productiviteit, verlaagt kosten en versterkt de mogelijkheid om beslissingen te nemen.

Wat is Supply Chain Management (SCM)?

Supply Chain Management gaat over het efficiënt beheren van de keten, waarbij software onmisbaar is geworden in de strijd om competitiviteit. Gezien de groeiende vraag naar maatwerk en personalisatie, staan organisaties voor de grote uitdaging om producten snel en zonder fouten te leveren. Dit moet gebeuren in een markt vol met uitdagingen, variërend van economische veranderingen tot aanpassingen in consumentengedrag. Voor een dieper inzicht in de top 5 uitdagingen waar productiebedrijven mee kampen en hoe deze aan te pakken, lees verder op onze blog.

Door een Supply Chain Management systeem te implementeren, is het mogelijk om aan de verwachtingen van jouw klanten te voldoen. Supply Chain Management software biedt de mogelijkheid om volledig inzicht te krijgen in je hele keten, waardoor je voorraadbeheer op een efficiëntere, slimmere en productievere manier georganiseerd kan worden.

Voordelen van Supply Chain Management software

Geoptimaliseerde voorraad en logistiek

Geoptimaliseerde voorraad en logistiek

Verbeter de levering van je producten en diensten met geavanceerde analyses en automatiseer voorraadverwerking, warehousing, orderverwerking, material sourcing en supply chain.

Slimme processen

Slimme processen

Ontwikkel wendbare productieprocessen aan de rand van je netwerk met behulp van IoT, mixed reality en artificiële intelligentie, en zorg voor compatibiliteit met elk productie-uitvoeringssysteem (MES).

Maximaliseer de operationele tijd

Maximaliseer de operationele tijd

De downtime van apparatuur verminderen, de totale effectiviteit van de apparatuur (OEE) verhogen en de levensduur verlengen door proactief onderhoud te plegen. Lees meer over hoe je de Overall Equipment Effectiveness (OEE) binnen jouw de productieafdeling kan meten.

Dynamics 365 als ERP-oplossing voor jouw Supply Chain Management?

Dynamics 365 is een geïntegreerd pakket van applicaties, speciaal ontworpen om elk aspect van je supply chain management te ondersteunen, waaronder financiën, verkoop, marketing, operaties, en meer. Deze applicaties zijn naadloos op elkaar afgestemd om een ERP-oplossing te bieden die de traditionele grenzen van ERP overstijgt, met een focus op supply chain optimalisatie.

Een van de sterke punten van Microsoft Dynamics 365 is het gebruiksgemak. Het platform is ontworpen met een intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is, zelfs voor gebruikers zonder technische achtergrond. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven om snel aan de slag te gaan met het gebruik van de applicaties en zo hun supply chain management te verbeteren.

Door alle apps op één platform samen te brengen, biedt Dynamics 365 een volledig en real-time overzicht van je supply chain-activiteiten. Dit maakt het mogelijk om snel en effectief beslissingen te nemen, de samenwerking tussen verschillende afdelingen te versterken en workflows te stroomlijnen. Het platform is ook volledig aanpasbaar aan de specifieke behoeften van je bedrijf, waardoor je een oplossing op maat krijgt die perfect aansluit bij jouw supply chain-processen.

Een ander voordeel van Microsoft Dynamics 365 is de mogelijkheid om verschillende systemen en applicaties te integreren, waardoor je een naadloze stroom van informatie krijgt door je hele supply chain. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten en dubbel werk. Bovendien biedt het platform ook mobiele toegang, waardoor je altijd en overal inzicht hebt in je supply chain-gegevens.

Optimaliseer je voorraad met Dynamics 365

Maar Dynamics 365 gaat verder dan alleen het beheren van je supply chain-processen. Het platform helpt ook bij het voorspellen van vraag en voorraadniveaus, zodat je altijd de juiste hoeveelheid producten op voorraad hebt en nooit te veel of te weinig inkoopt.

Daarnaast biedt Dynamics 365 ook mogelijkheden voor samenwerking met leveranciers en andere partners binnen de supply chain. Door middel van gedeelde gegevens en realtime communicatie kan je efficiënter samenwerken en snel reageren op veranderingen in de markt.

Meer weten? Ontdek hoe een ERP-oplossing de sleutel kan zijn tot een efficiëntere supply chain in deze blog.

Vind het ideale ERP-systeem voor jou

Kwaliteitsvolle samenwerking

Aminolabs is een producent van sport & health nutrition in de vorm van poeders, tabletten en capsules. Het bedrijf was op zoek naar een geïntegreerd ERP-systeem dat toelaat om met uniforme data te werken door departementen heen. Dit bracht Aminolabs bij Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain en 9altitudes.

"Normaal ging dit project in twee fases verlopen, namelijk de livegang van het nieuwe ERP-systeem en verdere optimalisaties, maar 9altitudes heeft alles in één fase gerealiseerd met een beperkte impact op budget en go-live datum." - Jürgen De Bock, ERP Project Director bij Aminolabs.

Tevreden klanten

Waarom 9altitudes kiezen als jouw softwarepartner?

9altitudes is een Europese digitale partner die bedrijfsprocessen end-to-end automatiseert, optimaliseert en continu verbetert. We helpen productie-, toeleverings- en dienstverlenende bedrijven nieuwe hoogtes te bereiken door gebruik te maken van Microsoft, PTC en Tulip software in combinatie met onze eigen sectorspecifieke oplossingen.

Met medewerkers uit 9 verschillende landen bestaat ons team uit 750 uitzonderlijk getalenteerde experts. Onze high-end consultants zijn onvermoeibaar in hun streven naar innovatie, toegewijd aan het creëren van uitzonderlijke klantervaringen en het leveren van impactvolle oplossingen.

Overweeg je een nieuwe ERP-oplossing voor je productiebedrijf?

In het competitieve productielandschap, waar productcomplexiteit en klantverwachtingen toenemen en productlevensduur afneemt, is een geïntegreerde ERP-oplossing essentieel. Deze whitepaper biedt diepgaande inzichten om de juiste ERP-keuze voor jouw productiebedrijf te maken.

Inhoud van de whitepaper

  • Top 3 uitdagingen van geavanceerde productiebedrijven.
  • Je route vinden door de bergketens van de productie.
  • Waarom je ERP-oplossing niet alleen moet staan.
  • 5 voordelen van een ERP-oplossing gericht op productie.
  • De onmisbare functies van ERP-software voor productiebedrijven.
  • 9 stappen om de ideale ERP-partner te kiezen.

Budgetraming: wat kan je voor jouw bedrijf verwachten?

Onze taak is het vereenvoudigen van je reis naar de top, door een soepelere beklimming naar nieuwe hoogtes te garanderen. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt voor jou om moeiteloos een geautomatiseerde budgetraming te verkrijgen. Vul gewoon onze vragenlijst in met de gegevens en vereisten van je bedrijf. Ons systeem genereert onmiddellijk een op maat gemaakte schatting, die automatisch rechtstreeks naar je inbox wordt verzonden. Geen ingewikkelde stappen - gewoon een duidelijke weg naar de oplossingen die je nodig hebt. Ben je klaar om je op maat gemaakte schatting gemakkelijk te ontvangen?

Op zoek naar meer?

Heb je een vraag? Neem contact met ons op!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief