Digitale sales in een moderne IT-architectuur

  • 08/02/2023

De Microsoft Dynamics 365 for Sales app is een eenvoudig te gebruiken digitale oplossing die de volledige bedrijfsstroom van lead tot cash dekt.

Om te kunnen verkopen is het natuurlijk heel belangrijk om in contact te blijven met jouw klanten in alle stappen van het verkoopproces. En we zien steeds meer een fundamentele verschuiving in de manier waarop klanten zich willen engageren: in plaats van alleen te vertrouwen op direct contact met verkopers, gebruiken klanten vaker digitale kanalen om antwoorden te krijgen op vragen en zelfs om aankoopbeslissingen te nemen. De verkoopverantwoordelijke verschuift van het begeleiden van elke stap van het verkoopproces naar het zijn van een vertrouwde adviseur.

En daarvoor moet een verkoper een digitaal 360° beeld van zijn klant hebben, omdat dit een manier is om de beperkte tijd die een verkoper met een klant heeft te maximaliseren en hem te betrekken in een gepersonaliseerde, relevante conversatie voor een grotere kans op succes. Maar natuurlijk is er een digitale overload aan informatie en dat is waar een aantal interessante functionaliteiten van de Sales app om de hoek komen kijken.

Deze functionaliteiten geven verkopers de kracht om zich te richten op de activiteit met de hoogste prioriteit die de beste kans heeft om de verkoop vooruit te helpen. Verkopers kunnen leren van de klantgeschiedenis, toegang krijgen tot informatie uit externe gegevensbronnen en de volgende beste acties te nemen; allemaal binnen één tool, allemaal binnen de controle van de verkoper.

  • Real-time gespreksinzichten voor betere gespreksresultaten
  • Verkopers in staat stellen effectiever samen te werken op de momenten die er toe doen
  • Prioriteit geven aan activiteiten met de grootste impact
  • Focus op de leads en opportuniteiten die de meeste kans maken om te sluiten

De sales flow

Liquid syntax error: {% render_content %} should be called inside {% content_for %} block.

Hoe genereer je meer deals?

Real-time gespreksinzichten voor betere gespreksresultaten

Conversation intelligence gebruikt analytics en data science om een verkoper te helpen efficiënter en productiever te zijn. Gesprekken worden in realtime opgenomen en geanalyseerd met belangrijke inzichten en besproken acties in het gesprek.

Effectiever samenwerken als verkoper

Als verkoper kom je met heel wat mensen in contact, zowel binnen de organisatie als erbuiten. Enerzijds hebben ze hulp nodig van experts om hen te helpen bij het verkopen van de deal, anderzijds werken ze samen met marketing om leads te genereren en staan ze in contact met de (potentiële) klant. Met Microsoft Teams chat ingebouwd in Dynamics 365, kan je rechtstreeks vanuit Dynamics 365 samenwerken met belanghebbenden. Zo kan je chats koppelen aan bijvoorbeeld leads of opportuniteiten om gemakkelijke toegang te voorzien.

Focus op de leads en opportuniteiten die de meeste kans maken om te sluiten

Als verkoper is het interessant om uit jouw leads en opprtuniteiten diegene voor te nemen die de meeste kans hebben op slagen. Door middel van predictive lead and opportunity scoring kan je als verkoper prioriteiten bepalen rond jouw dossiers. Zo verhoog je ook de conversie en closing percentages.

Wens je meer informatie rond wat wij voor jou kunnen betekenen omtrent Sales?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief